semifinále - 1. zápasy
09.05.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kevin De Bruyne v souboji s Danim Carvajalem (© AFP)

Real Madrid vedení neudržel, De Bruyne po obrátce vydoloval pro Manchester City plichtu

První bitva o finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Manchesterem City dopadla smírem. Pro anglický celek se nejeví konečný výsledek úplně špatně, přihlédneme-li k tomu, že se po první půli po brance Viníciuse Júniora musel snažit najít onu správnou cestu za odpovědí a že odvetu sehraje za týden na domácí půdě. Za The Cityzens se nakonec trefil Kevin De Bruyne.

První poločas byl možná v režii hostující družiny, která držela více míč na svých kopačkách, vyprodukovala obecně více střel na bránu, jenže tu nejdůležitější statistiku zkrátka ovládl její protivník. Ve 14. minutě se pokoušel změnit bezgólový stav Rodri, který napřáhl ze střední vzdáleností, jeho přízemní pokus směřoval na bližší tyčku, avšak madridský gólman Courtois dokázal míč vyblokovat do zámezí.

Celkově vzato domácí muž v rukavicích mimochodem zasahoval hned čtyřikrát v rámci prvního dějství, včetně Haalandova zakončení z 15. minuty, a rozhodně měl daleko více práce než jeho protějšek Ederson. Přesto to byl nakonec právě manchesterský brankář, který kapituloval jako první. Camavinga unikl přes třetinu hřiště po ťukesu s Modričem, následně předal balón do středu pole, odkud o pár vteřin později vyslal nechytatelnou pumelici Vinícius Júnior.

Krátce po přestávce mohli Los Blancos svůj náskok navýšit, do dobré pozice se dostal po bleskové kombinaci s Danim Carvajalem francouzský forvard Benzema, avšak do jeho podnikání se vložil na poslední chvíli skluzující Stones, takže střela Edersona napřímo ohrozit nemohla. Na opačné straně poprvé vystrkoval růžky De Bruyne, ten každopádně z úhlu na Courtoise nevyzrál, a i kdyby ano, neplatil by jeho gól kvůli ofsajdu.

V 67. minutě se nicméně De Bruyne již zaradoval z přesného zásahu, který definitivně upravil stav tohoto střetnutí. Camavinga se rozhodl rozehrát do středu hřiště, což neměl dělat, poněvadž přihrávku zachytil Rodri. Grealish pak předal merunu Gündoganovi, ten ji přiťukl na za pokutový oblouk belgickému záložníkovi, a ten Courtoise nechal pouze zbytečně prolétnout vzduchem. De Bruyneův krajan se sice snažil tuhle dělovku putující do spodního rohu brány zastavit, ale marně.

Ve zbývajících pasážích zápasu jako by se oba týmy postupně smiřovaly s faktem, že až na Etihad Stadium se zkrátka nadobro rozhodne o tom, kdo že si to v milionářské soutěži zahraje v Istanbulu o cennou trofej. Snad jen Benzema mohl po Kroosově povedeném centru ze standardní situace ještě strhnout výhru na stranu Realu, avšak Courtois jeho hlavičku vyčapal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1170)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele