základní skupiny - skupina F, 6. kolo
02.11.2022 18:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Real Madrid si první místo pohlídal, Celticu nadělil pět gólů

Real Madrid na závěr základní skupiny Ligy mistrů deklasoval Celtic FC 5:1 a zajistil si postup z první příčky. V první půli se z pokutových kopů trefili Luka Modrić a Rodrygo, další tři branky přidali Marco Asensio, Vinícius Júnior a Federico Valverde, za hosty snížil Jota.

Hned v páté minutě dostal Real možnost zahrávat pokutový kop poté, co Moritz Jenz zahrál téměř volejbalovým způsobem ve vápně rukou. Penalty se ujal zkušený záložník Modrić, který balon poslal ze svého pohledu doprava, gólman Hart zvolil druhou stranu.

Celtic se však zřejmě neponaučil, protože běžela dvacátá minuta a VAR prozkoumával další hru rukou v pokutovém území. Videorozhodčí nakonec opravdu viděl Matta O'Rileyho zahrát horní končetinou a Španělé dostali k dispozici další pokutový kop. Ten si tentokrát vzal na starost Rodrygo a stejně jako jeho starší kolega poslal brankáře na druhou stranu.

Poté přišly momenty, kdy si šance vytvářel hostující celek. Nejprve ve vápně zakončoval Kjogo Furuhaši, jehož technickou ránu Thibaut Courtois zneškodnil. Belgický gólman poté vychytal i ránu Hatateho z hranice vápna.

S penaltami se v Madridu roztrhl pytel a ve 34. minutě sudí odpískali jednu i pro Celtic, když Mendy fauloval pronikajícího Abadu. Pokutovým kop rozehrál Josip Juranović, jenže mířil přesně do míst, kam skočil Courtois, který jeho pokus bravurně vyrazil.

Po přestávce pokračovalo střelecké představení španělského mistra. Valverde v 51. minutě posunul doprava na Daniho Carvajala, který ve skluzu vracel balon pod sebe na hranici velkého vápna, kam si nabíhal Asensio. Ten se do míče opřel levačkou z voleje a gólman Hart neměl na jeho dělovku šanci reagovat.

V 61. minutě už byl Celtic zralý na ručník. "Bílý balet" dlouho obehrával pokutové území soupeře, Valverde poté z pravé strany poslal přízemní centr do malého vápna, kde míč do brány sklepl Vinícius Júnior.

Pověstného bůra dokonal Real Madrid o deset minut později. Na pravé straně operoval Lucaz Vázquez, který se poté vydal směr brána a z hranice vápna přihrával pod sebe na Valverdeho.

Ten na nic nečekal a z první napálil míč přesně k tyči. Hosté se nakonec přeci jen dočkali čestného úspěchu a nemusí odjet zpět do Skotska s úplnou ostudou. Vázquez fauloval na hranici pokutového území Jotu a sudí odpískal přímý volný kop z velmi zajímavé pozice. Toho se ujal sám faulovaný a zakroutil balon krásně k tyči, ačkoliv si Courtois na střelu sáhl.

V úplném závěru mohl šestý gól domácích přidat navrátilec po zranění Karim Benzema, před odkrytou bránou však trefil jen obětavého stopera.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
jany kozak

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Raul=Real

Kroos: Není možné vyhrát každý zápas, ale šestou Ligu mistrů bych vyhrát chtěl.

Je to frajer

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
zasranej malíř

Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Valverde, Modrič, Asensio, Rodrygo, Vini Jr.

Reagovat
patas92

0:5

Reagovat
patas92

Reagovat
Kokesh

Celtic Volleyball Club

Reagovat
teenz

Valverdeeeee

Reagovat
misinho7

A zas z dialky, teda za sestnastkou..blazen.

Reagovat
Ed_Hazard

Valverde za posledných 5 zápasov vo všetkých súťažiach 4g a 2a. Ak pridám tú jeho pozičnú variabilitu, to je proste blázen

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Skotský kopyta nemají v LM co pohledávat. Nebýt válkou oslabenýho Šachtaru, neuhrají ani bod jako Rangers.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Israha

Vincek se herně poslední dobou lehce vrací do předminulé sezony . Ještě to tolik nemusí mrzet, protože pořád aspoň je produktivní a Rodrygo, Valverde i Asensio mají poslední dobou lepší ofenzivní formu, než loni, nicméně trochu mě to do budoucna straší.

Reagovat
misinho7

tak statisticky je na tom lepsie ako minuly rok v tomto obdobi nie? Praveze ofenzivne je podla mna nas najnebezpecnejsi hrac ako stale ale vcera mal par zlych zakonceni, mohol mat tych golov este viac.

Ale je pravda ze produktivny su teraz brutalne aj Rodrygo a Valverde co nam pomaha k tomu aby sme sa zatial v pohode vyrovnali s absenciou Karima. Kedze minuly rok to bolo len na Karimovi abo Vincovi.

Reagovat
Israha

Dribluje na sílu do více hráčů a chybí v tom trochu ta lehkost, zase začal pálit šance, taky se vrátil ke kverulacím a simulování. Ta čísla má dobrá, ale např. v říjnu a listopadu dal jen jeden gól, který byl kvalitní prací z jeho strany (pak tam má dva tap-iny a náhoďák proti Osasuně, tam nevěřím, že by to bylo chtěné). Jak píšeš, tak velký problém to letos není, protože jsme se naučili hrát bez Benzemy a produktivní začali být i jiní hráči, ale po indivduální stránce IMO Vincek udělal nějaké ty kroky zpět oproti loňsku.

Reagovat
misinho7

Tak to ze niekedy skusa mu nezazlievam. Napr vcera tak skusal paradicky a parkrat mu to nevyslo ale vyhravali sme a chcel bavit. Toto napr mna proste bavi. A myslim si ze aj stadion. To simulovanie je hrozne, zato by som mu nafackal ale to asi len tak nezmenime. Skor mam pocit ze v tom zakonceni, trosku klesol, lahke sance prepalil oproti tomu co daval minuly rok, ale snad to je chvilkove. Ale az tak hrozne by som to nevidel. Naopak som rad ze do popredia sa dostavaju aj Rodrygo a Valverde ktory ho trosku zatienuju momentalne, co je len fajn, je tam aspon zdrava konkurencia.

Reagovat
Israha

Jo, ono to zatím nemá nějaký vliv na výsledky týmu. Ale po individuální stránce mi přijde škoda, že se jeho progres zpomalil až zastavil. Asi chápu, že to chce při nepřítomnosti Karima táhnout sám, ale úplně stoprocentně na tu vůdčí roli ještě ready není.

Reagovat
misinho7

Na druhej strane ma 10g a 5a, cize akoze podla mna uz hladame kazdu blbost aby sme kritizovali. nie vzdy sa da byt top vo vsetkom, statistiky ma, herne to podla mna je nadpriemer ale stale moze byt lepsie. Zas ako pise misomy6, nemusime kritizovat kazdu blbost.

Reagovat
Israha

Se možná podvědomě bojím toho, že zlé barcelonské jazyky o tom jeho neymarovatění mají pravdu, a proto jsem se na to více zaměřil a vyvádí mě to z míry . Protože zas vidím, jak blbá povaha zpomalila v kariéře právě Neymara...bych dost nerad viděl Vincka dopadnout stejně.

Reagovat
misomy6

Mne už ani nepríde normálne co tu niektorí “fanúšikovia” píšu… je to len 22 ročný chalan, ktory ma jasnú pozíciu v základnej zostave ale treba pohanit ho lebo hento netrafil a ti dal iba do prázdnej …tímu sa darí a treba si to užívať, každý hráč je len človek a nie stroj raz hra lepšie a raz horšie ale konštantne je stále na top levely

Reagovat
Israha

Což na skutečnosti, že herně je teď horší a navíc začíná ukazovat takové trochu neymarovské móresy, které negativně ovlivňují jeho výkonnost ještě více, nic nemění. Jsem kritický fanoušek (někdy až moc, nemám problém to přiznat) a nedostatky proto kritizuju, což ale neznamená, že si neužívám úspěšné období. Jedno s druhým naprosto v pohodě jde dělat.

Reagovat
misomy6

Neber si to osobne, ale Vini a Rodrygo teraz aj Camavinga sa tu kritizovali a kritizujú, pritom su to mladi hráči ktorí sa snažia presadiť v Reale kde je to extrémne náročné. Treba ich podržať a podporiť od toho predsa sme fanúšikovia a nie po víťazstve 5:1 písať ze hra horšie ako predtým.

Reagovat
Israha

Chápu, co chceš říct. Být jejich známým, koučem nebo fanouškem na stadionu, jasně, že jim vždy krom kritiky i důrazně vyjadřuju podporu. Ale ze své pozice diváka na televizní přenosy mi přijde prostě zajímavější diskutovat o nedostatcích a jejich dopadech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele