základní skupiny - skupina F, 3. kolo
05.10.2022 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Lipsko přišlo o brankáře a dvě branky, přesto přemohlo Celtic

Dlouho se Lipsku proti Celticu lepila smůla na paty. Hned v úvodu museli domácí nuceně sáhnout ke změně mezi třemi tyčemi, krátce poté je pár centimetrů připravilo o vedoucí gól. I po změně stran přišli "Roten Bullen" kvůli ofsajdu o gól, avšak dvougólový André Silva nakonec nasměroval své mužstvo za třemi body.

Po dvou výsledkově neúspěšných utkáních se tak svěřencům Marca Roseho konečně zadařilo. Díky první výhře se v tabulce skupiny F dostali na třetí místo právě před Celtic. Skotský celek nicméně bude mít za necelý týden šanci na revanš.

Domácí hodlali zápas začít aktivně, plány jim však narušilo brzké zranění gólmana Gulácsiho, jehož zastoupil náhradník Blaswich. O několik minut později se RB podařilo rozvlnit síť. Nkunku si naběhl za defenzivu protivníka a obloučkem překonal gólmana týmu z Glasgow Harta. Nkunku se nicméně ocitl ve velmi těsném ofsajdu, proto jeho zásah nemohl hlavní artbitr uznat.

Po 20 minutách se osmělili také hosté. Nejprve zafungovala japonská souhra: centr Maedy z pravé strany našel Furuhašiho, jehož prudkou hlavičku musel vytěsnit Blaswich. Celtiku se povedlo Lipsko zaskočit a po bídné rozehrávce Roten Bullen znovu pálil Furuhaši, avšak tečovaná střela proletěla těsně kolem tyče do zámezí.

Tlak skotského výběru však paradoxně rezultoval v trefu RB. Po rohovém kopu, jenž následoval po zablokovaném pokusu Furuhašiho, oloupil McGregora o míč Schlager. Silva při pokračujícím protiútoku vyslal kolmici na nabíhajícího Nkunkua, jenž obalamutil Harta kličkou a zakončením do okryté části brány poslal Roseho družinu do vedení.

Celtic se ve zbývajícím průběhu první půle zmohl víceméně jen na další hlavičku Furuhašiho, která ovšem tentokrát přeletěla břevno. Tři minuty po změně stran však také hosté potrestali zaváhání soupeře. Po zisku balónu ve středu pole vyřešil Furuhaši brejk příhrávkou na Jotu, jenž přízemní střelou přelstil Blaswiche.

Roten Bullen se ale s vyrovnaným skóre nehodlali smířit. Vedení jim mohl vrátit především Szoboszlai. Maďarský záložník však trefil v 58. minutě tyč, pár okamžiků nato již střílel přesně, jenže Hartovi ve výhledu bránil v ofsajdu stojící Silva, kvůli němuž tak sudí znovu musel Lipsku překazit radost.

Sotva však domácí spolkli zklamání, mohlo v jejich táboře proběhnout nikým nepokažené veselí. Hart totiž v 64. minutě pokazil rozehrávku a vyhledal pouze Szoboszlaie, který rychle přihrál volnému Silvovi. Portugalský útočník využil volného prostoru a upravil na 2:1. O 13 minut později se navíc Silva prosadil znovu. Nkunku vyslal hezkým křižným pasem Simakana, ten z první vrátil míč před bránu, kde Silva již věděl, jak má s obrovskou příležitostí naložit.

V závěru neproměnil slušnou možnost střídající Forsberg, i tak se ale Lipsko mohlo po závěrečném hvizdu radovat.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre tipuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Coutinho10

Hart

Reagovat
fabec1222

Skotové debilní, snad je taky vyloučí z ligy jako Rangers před lety

Reagovat
Seydou Doumbia

co zrobili?

Reagovat
fabec1222

Prohráli

Reagovat
Seydou Doumbia

tak snad si to na ně neposlal za baráček ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele