základní skupiny - skupina A, 6. kolo
01.11.2022 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Ryan Kent (© AFP)

Nejhorší tým hlavní fáze Ligy mistrů? Rangers. Ajax pohotově uhájil třetí místo v tabulce

Francisco Conceicao minutu před koncem pojistil Ajaxu vítězství na půdě Rangers a tato trefa také předznamenala historický nezdar Rangers na poli Ligy mistrů. S definitivou tak v součtu šesti duelů vykázali vůbec nejhorší skóre v historii této soutěže ze všech týmů. Amsterdamský soubor si v klidu pojistil třetí příčku v tabulce, nakonec totiž ve Skotsku vyhrál o dvě branky.

Ještě měli domácí naději, jak ještě na evropské scéně pro letošní ročník pokračovat. Nicméně potřebovali Ajax skolit vysokým rozdílem, aby uzmuli na svou stranu lepší vzájemné zápasy, a protože v předchozích pěti kolech hlavní fáze Ligy mistrů opravdu nikterak nezářili, stěží se dal očekávat takový scénář, který by je poslal na jaře alespoň do předkola play-off v Evropské lize. Skotský celek, ba naopak, spíše do této chvíle notně strádal. A též na závěr se jednoduše potvrdilo, že patří k nejslabším účastníkům této soutěže. Dokonce vůbec k těm nejhorším, a to nejen v rámci tohoto roku, ale i v rámci všech dosavadních sezón. Na dálku o tento neslavný primát jaksi soupeřila s Plzní, ta každopádně po prohře s Barcelonou v souběžně hraném klání vykázala o jednu branku lepší celkové skóre. Viktora totiž ve finále měla na svém kontě číslo devatenáct v poměru obdržených a vstřelených gólů, The Gers byli přece jenom o jeden horší.

Neúspěch Rangers jaksi mohly předznamenat už úvodní pasáže tohoto měření sil. Wijndal se jal prchnout po levé straně, následně předložil míč do vápna, tam ho sklepl Kudus pro z druhé vlny sbíhajícího si Berghuise, který hodně nečekanou, avšak nesmírně chytrou střelou zamířil k tyči, k níž se gólman McGregor nenatáhnul, ba naopak se směřoval na opačnou stranu. A ve 29. minutě se Ajax dočkal také druhého přesného zásahu v rámci prvního dějství. Tadič vyslal přihrávkou až k brankové čáře Wijndala, ten ještě zachytil míč na hrací ploše, předložil ho ke Kudusovi, ten měl dostatek času na zpracování, a pak zacílil i s pomocí teče bránícího Kinga.

Velmi ztuha se družina z Glasgowa propracovávala do nějakých možností a až v závěrečných pasážích přece střetnutí zdramatizovala, Álvarez totiž ve vlastním vápně zfauloval Matondu a kopala se penalta, kterou proměnil Tavernier v 87. minutě. Jenže o dvě minuty později znovu udeřili de Godenzonen, po rychlém brejku a přihrávce Tadiče skóroval Francisco Conceicao.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
Heresy

Ty mas teda formu

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

Škoda že sa nejedná v podstate o nič

Reagovat
AjaxFans

Bohužel, Neapol mě překvapila. Tak alespoň poslední výhra na zpravení chutě

Reagovat
afc ajax

Konečne nehral BLIND to bol kľud.

Reagovat
AjaxFans

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
dreambox61

BLIND je v evrope druhy nejlepsi hrac na rozehrani mice ,uz 5let-93 procent presnosti!!!

Reagovat
afc ajax

S tým není problém, len ťa rýchlosť a tie kixy v zadu nás stáli veľa gólov.

Reagovat
Shevchenko

"S definitivou tak v součtu šesti duelů vykázali vůbec nejhorší skóre v historii této soutěže ze všech týmů."

Tohle taky není pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele