osmifinále - 1. zápasy
22.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Inter využil přesilovky a do Porta poveze těsné vedení

Inter Milán se v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů dlouho nemohl prosadit a sám navíc čelil nebezpečným příležitostem Porta, na závěr mu ale pomohlo vyloučení hostujícího Otávia. To využil Romelu Lukaku, jehož jediný gól utkání znamená náskok pro italský celek.

Nerazzurri poprvé ohrozili Costu v devatenácté minutě, kdy Calhanoglu z přímého kopu z poměrně složité pozice zvolil netradiční řešení a částečně i gólmana překvapil, ten ovšem dokázal vytěsnit alespoň na roh. Onana na druhé straně muset do akce až zhruba deset minut před odchodem do šaten, kdy vyplaval míč u Grujiće, jenž situace využil k nebezpečné ráně. Následná dorážka hlavou už letěla mimo prostor tří tyčí.

Asi největší příležitost si první poločas schoval až na úplně poslední okamžiky. Centr Dimarca si na malém vápně našel Bastoni, proti němuž se Costa vytáhl bravurním reflexivním zákrokem. Ani po pauze hráči diváky neochudili o zajímavé okamžiky. Barella si naběhl na dlouhou přihrávku, a přestože jeho pozice nebyla zrovna střelecká, poslal balón jen kousek od vzdálenější tyče.

Poté na chvíli převzali iniciativu hosté. Taremiho pokus Onana vytěsnil konečky prstů, ještě více se kamerunský brankář předvedl záhy. Sanusiho první pokus zablokoval obránce, druhý díky skvělému postřehu právě Onana. Ten zůstal v pozoru i proti následné Taremiho dorážce, již vyrazil z brankové čáry.

Střídající Lukaku o sobě dal vědět poprvé dvacet minut před koncem, kdy Martínezovi chybělo jen pár centimetrů, aby dosáhl na Belgičanův střílený centr. Klíčový okamžik utkání přišel nedlouho poté, kdy Otávio zbytečně fauloval Mchitarjana a uviděl z ruky sudího žlutou kartu. Jelikož už jednu spatřil dříve, následovala červená a Portugalcův odchod do sprch.

Přesilovky domácí využili v šestaosmdesáté minutě. Povedený Barellův centr hlavičkoval Romelu Lukaku do tyče, následně se na něj ale usmála štěstěna a balón se k němu odrazil. Z voleje už se urostlý útočník nemýlil a rozjásal zaplněné San Siro.

V odvetě, která je na programu v úterý 14. března, se tak Milánským bude dýchat podstatně lépe.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (36)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Marv

2:1

Reagovat
Votas

Jako hezký zmínit, že Conceição má s Calciem zkušenost, protože hrál s Inzaghim za Lazio, ale on hrál i za Inter samotnej, tak tohle propojení se mohlo taky zmínit...

Reagovat
Largo

Dobrá připomínka, dík.

Reagovat
PISTOLERO

3:1 FORZA INTER!

Reagovat
Naseroslosos23

3:2

Reagovat
mario23

Inter je favorit, Porto nebude rozhodně v plný palbě. Ty 2-3 hráči ze základu jsou out.

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Je no

Reagovat
Mihi

Ktorý dôležitý hráč je out? Galeno s Otaviom hrajú, dal som X2, Porto je všeobecne dosť podceňované, cez Inter kľudne môže prejsť tak ako cez AC a Juve v predchádzajúcich ročníkoch.

Reagovat
FC Porto FC

Žádný

Reagovat
ACSeRw!n

1:2

Reagovat
Milan.B

1:1

Reagovat
Furia Ceca

V Merdě jsou všichni kamarádi koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Otavio se od začátku zápasu jeví jako ultrazmrd

Reagovat
Benfica

Od zaciatku zapasu? Povedal by som, ze od zaciatku kariery..

Reagovat
Furia Ceca

Konečně nějaký vzrůšo v jinak uspávacím zápase

Reagovat
John Obi Mikel

Tady taky nuda? Zvažuju, že to přepnu z City.

Reagovat
Furia Ceca

Fotbal až na pár výjimek nuda, ale tady to aspoň začíná být vyhrocený

Reagovat
mistr129

Costa

Reagovat
FC Porto FC

Diogo Costa na pána

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní zákrok.

Zatím působí jistě, byl jsem na něj zvědavý, na MS se mi vůbec nelíbil.

Reagovat
cresposuper

Barella pil? Zatial hrozny. Nepaci sa mi, ako sme prestali hrat intenzivne a zbytocne sa zatiahli. A Lautaro tradicny palic.

Reagovat
smazaný uživatel

Onana!

Už bychom mohli začít něco hrát ...

Reagovat
Furia Ceca

To by bylo fajn, ale to by si vaši hráči nejdřív museli umět obout. Kdykoliv máte zárodek nějaký slušný akce, tak padáte jak rusáci z oken

Reagovat
John Obi Mikel

Onana

Reagovat
Furia Ceca

Ten Sheldon Cooper je fakt nesympatickej...

Reagovat
Furia Ceca

Lautaro je horší než Gabigól S tím aspoň byla sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Čau, ahoj, blbečku

Reagovat
smazaný uživatel

Big Rooooom

Reagovat
DelPiero137

Uz som si chcel rypnut ze mate dvoch najvacsich palicov nedavnych MS

Mohli ste este pridat gola.

Reagovat
Deki

Dikybohu za ten odraz od tyče. Skvělý Onana, naopak Barella opět příšerný a slabý Lautaro. Pořád doufám, že v létě uděláme totální přeměnu útoku.

Odveta bude ještě řehole, ale základ slušný. Jinak příště prosím nestranny komentátor, ta tlacenka Interu se ani mě neposlouchá moc dobře

Reagovat
Forza_Inter

útok je jednoznacne nas najslabsi clanok

ako 4. utocnika by som kazdopadne rad videl nejakeho mladika

Reagovat
Rudy

Lukaku Brozo, Lukaku ti hraci musi hrat pokud jsou zdravi. Zaloha s Brozovicem je okamzite o lvl vys. Utok je jasny. Rozhodne neni hotovo

Reagovat
Benfica

Otavio cervena prve som myslel, ze to meme bol len vtip

Reagovat
Marv

Nechápu, jak si něco podobného může Otavio vůbec dovolit rozhodčí to i přes ten příšerný výkon zrovna v tu chvíli udělal hodbě zkušeně, těžko si představit, co by se dělo, kdyby z toho Otavio dal gól nebo by vyloučili stopera Interu já bych ho za tohle okamžitě stáhnul ze hry a nechal měsíc podusit v béčku, ať se naučí, co je fair play..nakonec ho to aspoň doběhlo tou červenou kartou Jinak zápas příšernej, Inter nakonec trochu šťastnější

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele