základní skupiny - skupina B, 6. kolo
01.11.2022 18:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Stephen Eustáquio (© AFP)

Porto díky dvěma brzkým gólům postoupilo do osmifinále z prvního místa, naopak Atlético v pohárech senzačně končí

Porto dokázalo zvítězit v základní skupině B také počtvrté za sebou a po naprosto katastrofálním začátku se nakonec vyhouplo na první místo s dvanácti body, druhé Bruggy za sebou nechalo o jediný bod. Naopak favorizované španělské Atlético po třetí porážce skončilo úplně poslední, čili čtvrté s pěti body, za třetím Leverkusenem zaostalo vinou horší bilance vzájemných utkání, a v pohárové Evropě tedy končí.

Domácí celek začal naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých pěti odehraných minutách přetavil ve vedoucí zásah. Prosadit se dokázal íránský kanonýr Mehdi Taremi, jenž po průnikové kolmici Pepêho Aquina a finální nahrávce Evanilsona přelstil ofsajdovou past a nikým nehlídán snadno uklidil míč do prázdné branky. FC hodlalo navýšit svůj náskok po necelé čtvrthodině hry.

Tentokráte po krásné přízemní kombinaci využil Galeno geniální pobídky od aktivního Taremiho, avšak zcela sám na brankáře Oblaka nevyzrál, neboť ten jeho ránu parádně odvrátil do zámezí. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa přeci jen vsítili druhou rozhodující branku v polovině úvodního dějství. Po rychlé akci na levém křídle převzal míč Galeno, který ho pak zpětně předložil pro rozběhnutého Stephena Eustáquia a ten se chladnokrevně trefil do bližšího spodního růžku.

Rozjetý portugalský výběr chtěl skórovat dokonce potřetí zhruba deset minut před přestávkou, jenomže ránu Otávia výborně zneškodnil pozorný Oblak. Domácí rozhodně nepolevovali ani po změně stran a neustále se tlačili na útočnou polovinu, ovšem Taremiho skvěle vychytal strážce madridského týmu a krátce po odehrané hodině pálil příliš vysoko Evanilson. Hosté se mohli vrátit do hry o bodový zisk v 68. minutě.

To totiž dokázal rozvlnit síť francouzský kanonýr Antoine Griezmann, nicméně tato trefa nebyla uznána kvůli předchozímu nedovolenému zákroku De Paula na Galena. Porto mohlo definitivně zmařit jakoukoli snahu Atlética zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale Evanilsonovu hlavičku z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil před sebe dobře postavený Oblak.

Výběr vedený koučem Diegem Simeonem v samém závěru zabral s snížit chtěl v 88. minutě, jenomže Griezmann z velmi dobré pozice minul přední konstrukci o několik decimetrů. V páté nastavené minutě velmi nešťastně zamířil do vlastní sítě hlavičkující Iván Marcano po rohovém kopu střídajícího Carrasca, ale hostům to již nebylo nic platné, protože tento gól naděje přišel na řadu příliš pozdě, a Atlético si tedy nezahraje ani play-off o osmifinále Evropské ligy.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
JFT97

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Pharrell

1-0

Reagovat
Pharrell

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti musí vyhrát, aby měli alespoň evrospkou, takže 2. Tip 1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
dejdik

Jestli ani po dnešku neodvolají Simeoneho, tak už nevím.

Reagovat
Kaspar

30.10.2022 17:58 - Simeone dostane nabídku nové smlouvy

Diego Simeone je stálicí na lavičce Atlética Madrid a španělský klub se chystá prodloužit mu smlouvu, služby trenéra si chce zavázat do června 2026

Reagovat
dejdik

nepochopím

Reagovat
Coutinho10

Atletico asi nechce ani EL

Reagovat
Salfovic

V téhle skupině skončit poslední, to je nářez

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Figurehead

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Jordi Alba

Atlético válec, ale Bruggy klobouček.

Reagovat
FC Porto FC

Kdo by to řekl po prvním a druhém zápase

Reagovat
John Obi Mikel

Atletico

Reagovat
Raul=Real

Simeone rezignuj!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

I pres ten fotbal je Atletico mimo EL trochu skoda.. Tim, ze se tam nakupila slušná várka týmů, by prestiž soutěže ještě trochu poskočila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele