základní skupiny - skupina G, 6. kolo
02.11.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Thorgan Hazard (© AFP)

Kodaň se rozloučila s evropskými poháry remízou s Dortmundem

Dánská Kodaň se letos trápí na ligové scéně a také v nejprestižnější evropské klubové soutěži nijak nezářila, neboť v těžké skupině skončila poslední čtvrtá se ziskem tří bodů, na druhou stranu ale nezklamala. V závěrečném utkání skupiny G totiž dokázala remizovat a favorizovaným Dortmundem po výsledku 1:1 a udržela si tak domácí neporazitelnost, s čímž určitě nepočítala.

Severský výběr nakonec zaostal za třetí Sevillou o tři body, Borussia po jediné porážce v Anglii s Manchesterem City (1:2) obsadila druhou pozici a bez větších potíží postoupila do osmifinále Ligy mistrů. Domácí byli v tomto střetnutí střelecky aktivnější a do vedení se mohli dostat už po necelých deseti odehraných minutách, avšak prudkou hlavičku Bardghjiho z hranice brankového území skvěle odvrátil jednoruč do strany famózní brankář Kobel.

Úřadující německý vicemistr vsítil svůj jediný gól přesně v polovině úvodního dějství. Na levém křídle odvedl vynikající práci Passlack, jenž se nejprve zbavil Jensena a pak křižným pasem téměř od brankové čáry našel volného Thorgana Hazarda, který ranou z dvanácti metrů nakonec propálil vše, co mu stálo v cestě. Kodaň od tohoto okamžiku přidala a srovnat mohla po necelé půlhodině hry, jenže Claesson nevyzrál tváří v tvář na fenomenálního Kobela.

Svěřenci trenéra Jacoba Neestrupa přeci jen nečekaně vyrovnali zhruba pět minut před přestávkou. Hákon Haraldsson obdržel zpětnou pobídku do volného prostoru od aktivního Claessona a ze sedmi metrů nechytatelně zavěsil přímo do protějšího spodního růžku. Krátce po odehrané hodině přišel na trávník talentovaný mladík Moukoko a Dortmundu mohl bleskově vrátit vedení, nicméně jeho rána z osmnácti metrů pouze orazítkovala pravou konstrukci.

O pár minut později se probojoval k nadějné hlavičce Adeyemi, ale levou tyč minul o pár decimetrů. Další vyložené možnosti se zrodily až v samém závěru, jenomže když si střídající brankář Meyer poradil s nepříjemným pokusem Jóhannessona, poté pálil o kousek vedle Falk Jönsson a na druhé straně naopak nemířil přesně Malen, tak se na stadionu Parken zrodila zasloužená remíza.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, kicker.de, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
DidusIneptus

1:3 Dortmund do 8finale!

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
Beči

9:1 na střely na branku

To mi připomíná moje zápasy ve Fifě, kde po dominantním výkonu a nereálném výkonu protivníkova gólmana prohraju 0:1 z brejku a na střely to je 14:1 pro mě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele