základní skupiny - skupina B, 3. kolo
04.10.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kamal Sowah (© AFP)

Senzační jízda Brugg pokračuje! Doma předčily rovněž Atlético

Bruggy napsaly další kapitolu do své pohádky v letošním ročníku Ligy mistrů. Potřetí v řadě se jim povedlo zvítězit, potřetí neinkasovaly ani jednu branku a právem stvrdily svou vedoucí pozici v tabulce skupiny B. Dokonce jsou aktuálně v tak bezvadném postavení, že na všechny tři své soky disponují už šestibodovým náskokem, včetně Atlética, které skolily o dvě branky.

Opravdu pouze ti největší optimisté před startem této sezóny milionářské soutěže mohli nějak předpovídat, že se belgickému výběru bude tak náramně dařit. Leverkusen, Porto a ani nyní soubor z Madridu neuměly najít recept na svěřence kouče Carla Hoefkense, kteří měli být pro tyhle zmíněné jen slabým komparsem. Z popelky se každopádně najednou stává princezna, ta, která kráčí za trůnem svého království. Malý krůček zbývá Bruggám k postupu do osmifinále.

Družina trenéra Diega Simeoneho si dokázala tvořit nějaké šance ke skórování, ve finále však neproměnila ani jednu z nich. Ve 26. minutě nebyl daleko od úvodní změny průběžného stavu Álvaro Morata, domácí brankář Mignolet nicméně vytasil v důležitou chvíli povedený zákrok, a v 76. minutě se chtěl uvést na listinu střelců také Griezmann, jenž měl k dispozici pokutový kop poté, co bránící Nielsen ve vlastním vápně srazil k zemi Matheuse Cunhu, jenže útočník Atlética jakožto exekutor selhal, jelikož svou dělovku levačkou nasměroval pouze do břevna.

Bruggy naopak svému rivalovi jednoznačně ukázaly, jak se mají využívat gólové příležitosti, vykázaly perfektní efektivitu, a právě především díky této skutečnosti se ve finále zaradovaly z dalšího zisku tří bodů. Penaltě mimochodem čelily již v době, kdy už vedly o dva góly, a o ten první se postaral ve 36. minutě Sowah, který z blízkosti doklepl míč za brankovou čáru po přihrávce zleva od Ferrana Jutgly. A Ferran Jutglá se následně v 62. minutě úspěšně prosadil též sám osobně, ve vápně vytěžil z dobré práce Buchanana, který míč uměl šikovně podržet.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

davam ti palec nahoru predem, protoze bruggy treti nedaji a atleti klasicky v 90. minute daj gol

Reagovat
Bastaron

Reagovat
GrimeBaller98

Ty jsi kral

Reagovat
Realita

Dyť ten výsledek neuhod

Reagovat
GrimeBaller98

Kdyby ta tancici lopata dala penaltu, tak ano. Byl blizko a i to cenim

Reagovat
smazaný uživatel

V 2. kole daly Bruggy vydělat sázkovkám . Ted jsou na řadě jejich nepřátelé.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
O.Giroud

penaltovy zabijak

Reagovat
Raul=Real

Co to zase Atletico predvádza

Reagovat
Messiáš

Jutgla dobre v tech Bruggach zabiji

Reagovat
Kixi Syhimour

Mignolet si jede svoje

Reagovat
REPLIKATOR

Bruggy jdou na postup A ještě nedostali gól

Reagovat
Seydou Doumbia

Oni už nejsou takoví otloukánci jako dřív, konečně investují do kádru více peněz a nese to ovoce

Reagovat
Raul=Real

Simeone už táhni

Reagovat
Kmonda7

Diego Pablo de Simeone je historicky nejlepším trenérem Atletika. Předloni dokonce Colchoneros vyhráli LaLigu. Že se jim nevydařil vstup do sezóny nic neznamená. Odchod Suáreze, Lodiho a Trippiera jsou citelné ztráty.

Reagovat
Raul=Real

Rovnakú sracku hrali aj minuly rok v skupine, kde ledva postupili...to nieje o tych hracoch...s takym kadrom tieto treťotriedne tímy musi porážať, alebo apson s nimi zbierať body Diego Pablo de Simeone uz atleticu nejaky ten rok nema co dat, nema ich kde uz posunut (posunul ich uz dost, na svoje maximum) uz ich proste brzdí...cim skor si to uvedomi on a vedenie, tym lepsie pre Atletico mozno im (vedeniu) a vam (fanusikom atletica) otvori oci nepostup zo skupiny a umiestnenie mimo top4 v lige

Reagovat
smazaný uživatel

..presne takto to vidím aj ja..poďakovať, postaviť sochu ale už naozaj stačilo..mladi chlapci ho musia nenávidieť a rovnako celý jeho trénersky team (tréningy: ..iba behať a fyzička..) ..brzdí felixa, zničil llorenteho, carrasco rovnako sa nemôže naplno prejaviť..

..po leverkusene som si povedal, ze ich už sledovať nebudem, ale asi sa rad tyram a sledujem naďalej..

..jediným dôvodom prečo ho stále trpíme bude jeho plat, a prípadné odstupné..verím však ze po konci zmluvy príde niekto nový..s novými modernými metódami.. kľudne aj Fernando Torres

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Jutglá je borec, už u nás bylo vidět, že to v sobě má

Reagovat
hematop

Čouhá mu robertek z prdele??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele