základní skupiny - skupina A, 1. kolo
07.09.2022 18:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Edson Álvarez (© AFP)

Ajax na úvod skupiny úřadoval a Rangers sestřelil čtyřmi góly

Semifinalista z roku 2019 započal svou letošní cestu Ligou mistrů tím nejlepším možným způsobem a na úvod bez větších potíží přehrál glasgowský celek Rangers po vysokém výsledku 4:0. Hostům se tak obnovená premiéra v hlavní fázi LM po dlouhých jedenácti letech vůbec nepovedla a za svým nizozemským protivníkem zaostávali ve všech ohledech. Domácí rozhodli o svém úspěchu krátce po půlhodině hry, kdy zaznamenali hned tři trefy.

Úvodní čtvrthodina přinesla velmi opatrný průběh a ani jeden celek se nikam výrazně netlačil, ihned nato se však mírný favorit dostal do vedení. Čtyřiadvacetiletý mexický obránce Edson Álvarez si naskočil na precizně zahraný rohový kop Stevena Berghuise z pravé strany a přesnou hlavičku usměrnil přímo do levého spodního rohu. O pár minut později mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový, jelikož zahrozil Rensch.

Ten převzal nahrávku od Tadiće a ze šestnáctky protivníka zakončil k bližší konstrukci, ovšem vynikající zákrok předvedl gólman McLaughlin. Stejný hráč byl opět vidět za dalších sedm minut, když chytrou nahrávkou k protější konstrukci hledal rozběhnutého Mohammeda Kuduse, nicméně tomu chyběl k zakončení do zcela prázdné branky jediný krok.

Svěřenci trenéra Alfreda Schreudera přeci jen dali další dvě branky v rozmezí 32. - 33. minuty a tím definitivně odrazili možný nápor soupeře. Jejich vedení nejprve navýšil aktivní Berghuis, který ze čtrnácti metrů vystřelil po zemí a i kvůli nešťastné teči bránícího Sandse překonal bezmocného McLaughlina. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a přesnou mušku měl také Kudus.

Teprve dvaadvacetiletý ghanský záložník předvedl úchvatné třicetimetrové sólo, v souboji tělo na tělo se zbavil bránícího Taverniera a pak na levé straně pokutového území zavěsil přesně k vzdálenější konstrukci kolem plachtícího hostujícího brankáře - 3:0. Od tohoto momentu se obrázek hry naprosto změnil a hra se přesunula do středu hřiště. Rangers mohli snížit v 71. minutě, to totiž rozvlnil síť Borna Barišić.

Chorvatský obránce obdržel míč od Kenta a hned první pokus Rangers mezi tři tyče přetavil v gól, jenomže ten nakonec nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení právě přihrávajícího Kenta. Naopak v 80. minutě dokonal zkázu skotského vicemistra Steven Bergwijn, neboť po chybné rozehrávce soupeře obešel zoufalého McLaughlina a ze čtrnácti metrů nemohl minout zcela prázdnou branku. V nastaveném čase chtěl alespoň korigovat výsledek Kent, ale orazítkoval pouze tyč.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
Bastaron

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Špilmachr

Rangers bez šance budou rádi za každý bodík ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
AjaxFans

3-0

Reagovat
ratusek

Těsně

Reagovat
AjaxFans

Často mi ten tip uteče o gól....v poslední době

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
afc ajax

Výhra, hocijaká výhra ma veľmi poteší a odzrkadlí našu silu... Či opak, tento rok bude ťažký ale možno ani nie

Reagovat
jáá

No jsem zvědavý. Hlavně jak bude fungovat obměna kádru a čekám že to Rangers zavře a budeme dobývat a dávat bacha na brejky. Což nám ne vždy šlo, kolem šestnáctky jsme vždy nebyly super kreativní a taky umíme udělat úplně idiotsky kiks který namaže soupeři.

2:0 ❌❌❌

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

17:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers

Reagovat
Stannis Baratheon

Ajax předvádí neskutečný fotbal.

Reagovat
Kaspar

Ajax hraje neskutecne, souper se pomalu nedotkne mice

Reagovat
Maximm9

Kudus pristi leto za 100mega United

Reagovat
djiros

Ajax prodá vše, co dá a pořád neuvěřitelně šlape a to je 3:0 ještě milosrdných

Reagovat
jáá

Reagovat
kbtk23

Ajax super, velká paráda. Naopak nechápu co tým jako Rangers vůbec dělá v Lize mistrů.

Reagovat
REPLIKATOR

Dřeváci ze Skotska tam nemají co dělat.

Reagovat
Zark

tihleti dřeváci, co dostanou čtyřku

Reagovat
John Obi Mikel

::srdíčko::

Reagovat
ladyboy arsenal

Ajax

Reagovat
afc ajax

Ty kokso to som nečakal

Reagovat
AjaxFans

Komu budeš fandit proti Poolu?

Reagovat
afc ajax

Fakt netuším...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele