základní skupiny - skupina C, 5. kolo
24.11.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Dortmund opět zklamal a do playoff Ligy mistrů se nepodívá

Borussia Dortmund naprosto nezvládla klíčový duel se Sportingem CP a po bídném výkonu zaslouženě prohrála. Po dnešní prohře jsou svěřenci trenéra Marca Roseho bez šance na postup do jarní fáze Ligy mistrů a zbyla na ně pouze Evropská liga. Dortmund prohrál v Champions League po třetí v řadě! V prvním poločase se za Sporting dvakrát trefil Gonçalves. Tentýž hráč v 80. minutě neproměnil penaltu, kterou však dorazil za Kobelova záda Porro. V té době už hráli hosté bez vyloučeného Cana. V nastavení ještě skóre za Dortmund upravil Malen na konečných 3:1 pro Sporting.

Do důležitého zápasu se Sportingem vstoupila aktivně hostující Borussia, která se kombinacemi snažila probojovat až do vápna soupeře. Defenziva Sportingu však pracovala naprosto precizně, dobře vykrývala nebezpečné prostory a nenechávala svému soupeři žádná okénka, kterými by mohl zaútočit. Obzvlášť kapitán Dortmundu Marco Reus se neustále snažil něco vymyslet na zformovanou obranu portugalského týmu, ovšem bezúspěšně.

Tribuny stadionu Estádio José Alvade však ve 30. minutě propukly v nadšený jásot, protože se z čistajasna prosadili do té doby pasivní domácí. Na začátku rychlé akce Sportingu byl obránce Feddal, který poslal dopředu dlouhý nákop na sprintujícího Pedra Gonçalvese. Po míči se také natahoval bránící Nico Schulz, jenž ovšem trestuhodně minul a lisabonský křídelník měl volnou cestu ke gólmanu Kobelovi. Ten se všemožně snažil zabrat v brance co nejvíce prostoru, ale přesto našel Gonçalves skulinku v jeho postoji, kudy míč procedil do branky - 1:0.

Opaření hosté se nadále snažili kombinacemi přelstít obranu soupeře, jenže konstantně ztroskotávali na dobře organizované obraně domácího celku. Ten naopak svého soupeře školil z produktivity a ve 39. minutě přidal další hřebíček do pomyslné dortmundské rakve. Sporting se dostal do vápna soupeře, kde zakombinovali Sarabia s Reisem, do jejich akce však zasáhl jeden z obránců hostujícího týmu, jehož slabý odkop ale doputoval přesně k Pedrovi Gonçalvesovi. Portugalský křídelník se ani tentokrát nezalekl nabídnuté příležitosti a na Kobela vyslal krásnou táhlou střelu, na níž švýcarský gólman nedosáhl.

S hosty to vypadalo velmi zle. Vrhli proto všechny síly do útoku a ve 41. minutě byli kousek od snížení. Malen si vynikajícím způsobem pokryl na hranici vápna míč, obešel obránce, následně udělal kličku i vyběhnuvšímu Adánovi a mířil na odkrytou branku. Do té se ale bleskurychle stihl vrátit obránce Inácio a Malenovu dělovku bravurně vyhlavičkoval nad branku. Do konce poločasu si už ani jeden z týmů nedokázal vytvořit větší příležitost a do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Do druhé půle poslal hostující trenér Marco Rose Emreho Cana, který měl zlepšit rozehrávku a vyztužit střed pole. To se však příliš nedařilo a už v 50. minutě mohli domácí navýšit skóre, když se po skvělé přihrávce Gonçalvese dostal do velké šance Sarabia, ovšem Kobel fantasticky vyběhl a sebral Sarabiovi jistý gól.

Šance hostů na srovnání naopak v 74. minutě doslova zazdil střídající Emre Can. Německý záložník s tureckými kořeny zcela nesmyslně napadl jednoho ze soupeřů a šel zákonitě pod sprchy. V 80. minutě navíc Sporting zahrával penaltu. Tu sice Gonçalves díky skvělému Kobelovi neproměnil ovšem dorážející Porro už měl snadnou práci - 3:0.

Čestný úspěch Dortmund zaznamenal v nastavení Malen, který zblízka překonal Adána. Jeho zásah už ale nic neřešil.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
berliner

Jedeme Dortmund tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zdolá. Tipuju 3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ZDOLÁ

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zdolá

Reagovat
BVB Kunc1k

No ty vaše preview stojí za prd poslední dobu.:( Hazard je covid pozitivní a Moukoko neodcestoval s týmem, na druhou stranu Dahoud už je fit a muže nastoupit. Jinak zápas těžký hlavně ať neprohrajem.

Reagovat
Elmas

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro Goncalves tak neskutočne nedoceneny hráč v repre Portugalska

Reagovat
REPLIKATOR

Vsadil jsem proti Dortmundu a vypadá to, že jsem udělal správně Leda že by zaúřadoval Csaplár...

Reagovat
REPLIKATOR

Tragédi

Reagovat
Kixi Syhimour

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle se daly sázet baráky

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Liquid

obrovská ostuda Dortmundu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele