základní skupiny - skupina C, 1. kolo
15.09.2021 21:00 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Sebastien Haller (© AFP)

Sporting tvrdě narazil. Čtyřmi góly ho sestřelil Sébastien Haller

Fanoušci Sportingu dobře věděli, že jejich tým není zrovna favoritem na postup ze skupiny, ale takový kolotoč asi nečekali ani oni. Portugalský celek zažil na domácí půdě Estádio José Alvalade proti Ajaxu Amsterdam hrůzostrašný zápas a jeho katem se stal primárně jeden muž - čtyřgólový střelec Sébastien Haller.

Rekordní posila Ajaxu se začíná vyplácet. Tedy, ona by se určitě vyplácela na evropské scéně daleko dřív, jenže činovníci Ajaxu se v únoru dopustili fatální chyby a zapomněli novou posilu z West Hamu zapsat na soupisku Evropské ligy. Takže pohárové premiéry se Haller dočkal až dnes. A dlouho na ni nezapomene!

Sedmadvacetiletý hráč se před utkáním zmínil o tom, jak moc se těší, až se v pohárech ukáže jakožto hráč Ajaxu. A nutno říct, že v tomhle utkání zanechal nesmazatelnou stopu. Prožil totiž raketový start. Po pouhých 100 vteřinách se jako první dostal k odraženému míč a položil se do hlavičky, takže mohl Antonyho akci zakončit první brankou utkání.

Kombinace Antonyho rychlosti a šikovnosti s míčem spolu s atletickou postavou důrazného Hallera - to byl návod Ajaxu na fenomenální večer. Po dalších sedmi minutách už Nizozemci vedli o dvě branky. Znovu se o to postaral Antony, který se dostal do vápna, předběhl svého strážce a naservíroval před bránu krásný pas. Na dlouhou nohu se po něm natáhl opět Haller a zvýšil vedení svého týmu. Brankář Adán si v podstatě nesáhl na míč a už dvakrát jej lovil ze své sítě.

A Ajax v tempu nezpomaloval. Další zajímavý projektil si pro Adána nachystal Ryan Gravenberch a gólman měl plné ruce práce. Sporting se po třiceti minutách přeci jen podíval do útoku víckrát a odměnou za jeho mírné zlepšení byla kontaktní branka. Paulinho předčil ve vápně Martíneze, který míč jemně tečoval. Hlavním viníkem této branky byl ale brankář Remko Pasveer, který míč hrubě podcenil a propustil nepříliš rychlou střelu za svá záda.

Ajax ale žádné drama nepřipustil. Pět minut před koncem první půle se jeho ofenzivní mašina znovu rozjela a zastavila ji až síť. Gravenberch se dokázal na pravé straně zbavit svého soka a kolmicí poslal do šance Stevena Berghuise. Nizozemský reprezentant se snadno dostal za obranu Sportingu a v pohodě po zemi pálil k tyči - 3:1.

Když už to vypadalo, že se Sporting hned po změně stran dočká dalšího snížení, které by Ajaxu zase trochu vzalo vítr z plachet, tak ho zmrazil sudí José María Sánchez. Ten se po nápovědě od VARu neostýchal odvolat gól pro těsný ofsajd, ačkoli sám branku nejprve uznal.

Reakce Ajaxu na sebe nenechala dlouho čekat. Po čtyřech minutách od této situace vymyslel nebezpečný Brazilec Antony krásnou šajtli do vápna, za níž by se nemusel stydět ani maestro Rosický. S lehkostí sobě vlastní našel milimetrovým pasem opět hostujícího bombera Hallera, který vstřelil svou třetí branku v utkání.

Obrana Sportingu si ale za celou dobu nevzala z Hallerových schopností poučení a tak inkasovala ještě jednou. Po hodině hry uzavřel skóre svým čtvrtým zásahem. Domácí defenziva mu opět nechala moře volného prostoru, čehož střelec s francouzským pasem využil k ráně do protipohybu viditelně zdeptaného brankáře Adána - 5:1 pro Ajax.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
afc ajax

3 body by boli dobré... 1:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Haller

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Trochu nářez

Reagovat
afc ajax

ANTONY to dnes vybavil celé sám parádny výkon celého týmu, snáď sa nám nikto nezraní nikto a budeme takto pokračovať.

Reagovat
AjaxFans

Godverdomme,já měl odpolední,takže jsem neviděl.Priste se nechám po domluvě propustit.Afca cbs

Reagovat
jáá

no to bez pochyby a snad nám tohle na LM vydrží!!!!

Reagovat
FC Porto FC

Sporting se opět po odmlce rozhodl dělat ostudu portugalskému fotbalu v Evropě

Reagovat
afc ajax

No tá obrana bola parádne deravá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele