základní skupiny - skupina D, 1. kolo
15.09.2021 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Momo Yansane (© AFP)

Šachtar překvapivě padl. Tři body má Sheriff Tiraspol

Trenér De Zerbi si svou premiéru v Lize mistrů určitě představoval naprosto jinak. Jeho Šachtar Doněck, který zpravidla umí poháry hrát i proti silnějším soupeřům, totiž v moldavském Tiraspolu naprosto vybouchl a přenechal všechny tři body domácímu Sheriffu.

Mladý a progresivní, v Itálii velmi chválený trenér Roberto De Zerbi, kádr plný mladých hvězd i zkušených matadorů na jedné straně, na druhé straně Sheriff Tiraspol plnící prakticky kdykoli roli fackovacího panáka. A přesto to dnes bylo úplně jiné utkání, u jehož sledování muselo být nejednomu majiteli sázkového tiketu hodně nevolno.

Prakticky z první větší šance v utkání se totiž domácímu outsiderovi povedlo udeřit. V 16. minutě odcentroval Cristiano před bránu, kam se přes dva obránce procpal útočník Adama Traoré a z voleje nádhernou ranou pod víko překvapil zkušeného brankáře Pjatova!

Ten byl v permanenci také o chvíli později, kdy dezorientovaná obrana ukrajinského týmu nechala vystřelit zcela volného útočníka Franka Castañedu. Šachtar jinak držel míč na kopačkách a rychle s ním kombinoval, ale cestu k bráně najít nemohl. Domácí naopak spoléhali na chybu soupeře podpořenou jednoduchým přechodem do útoku. Dostatek práce měl i domácí brankář Georgios Athanasiadis, jehož musely pořádně bolet ruce po vyražení tvrdé rány Lassiny Traorého.

Brazilská enkláva Šachtaru sice vypadala velmi sebejistě a je pravda, že na její kombinační schopnosti byla radost se dívat, ale finální fáze Šachtaru dnesprostě nevycházela. Střely Marlose, Pedrinha i Maycona mířily mimo.

Domácí Sheriff dnes naopak ukázal maximální efektivitu. Po hodině hry totiž na další pas od Cristiana vyskočil Momo Yansane a na přesně umístěnou hlavičku guinejského mladíčka byl brankář Pjatov opět krátký. Na konci utkání ještě s úlevou sledoval, jak další kroucený pokus Traorého míří těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doněck hcs-1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ze 16 zápasu jen 3 favorité rupli. Dva z nich jsem tipoval štěstí, že jen zde na ef.

Reagovat
KingMaster13

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Akinfeev

2:2

Reagovat
Furia Ceca

Jak to šoupli na 18:45

Reagovat
Stannis Baratheon

Stejně jako každý zápas v časovém pásmu +1....

Reagovat
Largo

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
fabec1222

Dal jsem výhru hostů, takže domácí bez nervů win

Reagovat
Remt

sázíš na samý klempáky a pak se divíš že prohráváš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Legenda domácích, nebo hostů?

https://s2.dmcdn.net/v/207ph1GMtSWhMV6_m/x1080

Reagovat
Coutinho10

Sheriff se nejak rozjel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to tam děje?

Reagovat
smazaný uživatel

Sheriff = nejlepší tým bývalého SSSR . 2. Dynamo Kyjev 3. Zenit.

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk dolů, Tiraspol znám moc dobře, pořád hrají evropské poháry, pár zápasu jsem viděl měl jsem 10 , ale dnes mě překvapili mají nejlepší tým v historii nedivil bych se postupu

Reagovat
arsavin

Podle mě, Šeriff skončí se třemi body, už je čekají pouze prohry

Reagovat
smazaný uživatel

tím bych si nebyl moc jistý, momentalne vedou nad Realem venku , nechápu proč je lidé tak podceňují, je to bohatý klub , proto mají tam dobre hráče že zahraničí.

Prednistři znám velice dobře, jelikož mám manželku z Tiraspolu , jsou tam super lidi a věřím že postoupí minimálně do EL

Reagovat
smazaný uživatel

Arsavine nějak ti to nevyšlo co prý poslední 3 body kurz 1,1 na Real dobře jim tak

Reagovat
arsavin

To jsem dost neodhad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele