základní skupiny - skupina D, 2. kolo
28.09.2021 18:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Milan Škriniar (© AFP)

Šachtar hrál s Interem opět 0:0

Stejně jako před rokem skončilo utkání Šachtaru s Interem Milán bezbrankovou remízou. Přitom v Kyjevě bylo k vidění několik nadějných příležitostí, včetně brankové konstrukce. Oba týmy tak zůstávají ve skupině D bez vstřeleného gólu.

Šachtar Doněck nastoupil v obvyklé sestavě se spoustou brazilských hráčů a ani Inter příliš neexperimentoval. Na lavičce náhradníků sice zůstali Hakan Çalhanoğlu nebo Ivan Perišić, ale jinak byla základní jedenáctka očekávaná.

Bohužel pro domácí nastal v 8. minutě moment, po kterém musel Roberto De Zerbi poprvé střídat. Traoré se při souboji s Dumfriesem nešťastně zaklínil do Holanďanova těla a velmi špatně dopadl. Situace vypadala vážně, ale jak moc je Traorého zranění vážné ukáže až další vyšetření. Každopádně hráč Doněcku nemohl pokračovat a na plac přišel Tetê .

A pak už byly k vidění brankové příležitosti. Barellá si dobře postoupil s balónem k šestnáctce a vypálil, přičemž Pjatova a celý Šachtar zachránilo břevno! O chvíli později podnikl útočnou akci i ukrajinský celek, Tetê trefil jen dobře postaveného obránce a dorážka Alana Patricka skončila vedle branky.

Každopádně Inter měl v prvním poločase více šancí. Ve 29. minutě si udělal prostor ke střele Lautaro Martínez a také netrefil branku. Ke slovu se přihlásil i bosenský kanonýr Edin Džeko. Po rohovém kopu se na malém vápně natáhl kopačkou a svatyni domácích trestuhodně přestřelil! Vedle Barellova břevna to byla největší příležitost v průběhu prvního poločasu. ¨

Nerazzurri pak zahrozili ještě jednou a po hlavičce Dumfriese balón v šestnáctce Šachtaru nebezpečně propadl, ale nizozemský obránce se k druhému pokusu nedostal. Zápas v Kyjevě měl dobré tempo a diváci se na Olympijském stadionu rozhodně nenudili. Mělo to ale jeden háček - góly ne a ne padnout.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Šachtar, který po rychlém přechodu do útoku mohl vstřelit první gól. Dodô výborně přihrával pod sebe a před Pedrinhem na poslední chvíli zasáhl Milan Škriniar.

V 55. minutě se trenér Simone Inzaghi rozhodl střídat a místo Džeka s Brožovićem poslal do hry Correu s Çalhanoğluem. Šachtar dál trápil Nerazzurri rychlými přechody a obrana Italů na čele se Škriniarem situace zvládala. Když už se Brazilec Dodô dostal k zakončení, tak branku Handanoviče přestřelil.

Tempo zápasu ale postupně upadalo a bezbrankový stav se neměnil. A to ani v počínající 87. minutě, kdy si vyměnil balón se spoluhráči Correa a po jeho střele vytěsnil balón na rohový kop Pjatov. Od rohového praporku odcentroval Çalhanoğlu a po hlavičce De Vrije vytáhl Pjatov další výtečný zákrok! Utkání nakonec za devadesát minut žádnou branku nenabídlo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (40)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Inter tip 0:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
Akinfeev

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes jsou tři body naprostá nutnost. Tip 1:3.

Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Dejwa

Dneska už fakt musíme a ocenil bych konečně čistý konto.

FORZA INTER!!

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Fortex

0:2

Reagovat
dominicc

2:2

Reagovat
Panděvova ofina

Džeka začínám nenávidět. K ničemu

Reagovat
Deki

Reagovat
Pharrell

Tady se jenom ukazuje - jak se ho rádi zbavili v AS Řím a místo něho si Mourinho přivedl Tammy Abraham.

Reagovat
mithro

dzeko taka tutovka

Reagovat
JackDaniels.

V tom studiu hulia, alebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Škriniar je famozní..

Reagovat
Deki

Půlka hráčů neumí zpracovat balón, to je zase chuť tenhle zápas, vyjma Škriniara všichni mimo

Reagovat
mithro

sa dohodli, ze bude 0-0 nie?

Reagovat
Selänne

Šachtar je snad největší pojídač tiketů v Lize Mistrů

Reagovat
cristiano.K.

měl jsem poločas bez golu

Reagovat
Selänne

Pošli Džekovi poděkování..

Reagovat
smazaný uživatel

NÁDHERA

Reagovat
smazaný uživatel

3 zápas v řadě

Reagovat
Deki

Reagovat
Deki

Traparna. Tedy pokud nebyl plán hrát na bod a zkusit to urvat v posledních 5 min. Bohužel se to vyvíjí opět tak, že to bude boj do posledního kola a minut. 6 let se nehraje LM, těšíš se na to, až si ji opět zahrajeme a už čtvrtý rok po sobě tam ukazujeme, že jsme tam jen do počtu.

Teď se musi 2x porazit Tiraspol!

Reagovat
smazaný uživatel

Tiraspol skupinu projede bez ztráty kytičky

Reagovat
cristiano.K.

třetí vzájemný zápas 0:0, kurz 14,5 už to jen vsadit

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu dát výhru Tiraspolu v kurzu 30 na Realu a si v balíku

Reagovat
Seydou Doumbia

bohatě by stačilo klap bružije a tiraspol za všechny úspory a můžeš se na to v práci vysrat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzhľadom k tomu, že ako nám to ide v LM v posledných rokoch, tak ani nebudem prekvapený, ak nepostúpime ďalej Videl som asi 15 minút zo zápasu a som osobne rád, že viacej som ani nepozeral. Atalantu som nevidel vôbec, takže človek si aspoň ušetril nejaké nervy

Reagovat
snuff24

S Atalantou to byl ale parádní zápas tady to nestálo za řeč no

Reagovat
John Obi Mikel

Jak dlouho bude ještě chytat Pjatov?

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak dlouho jako Handanovič

Reagovat
Pharrell

Šachťar D. - Inter Milán 3x v řadě 0:0 stejná nuda jako kdysi MU vs Villarreal ti spolu hráli dokonce 4x v řadě bezbrankově 0:0 (sezóny 2005/2006 & 20008/2009).

Reagovat
Ichbin Kobalt

ty zapasy ,co se hrajou v Rusku a okolo ,co se hrajou v 18:00 ,stoji většinou za hovno a v zimě ještě horši sračky

Reagovat
smazaný uživatel

Diky skriniarovi za ten faul v nastaveni, hezkych 2700

Reagovat
Liquid

ten Inter šel strašně dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v LM to už trvá nejaký ten čas, resp. dlhšiu dobu Takže preto som ani vo svojom hodnotení nepoužil žiadneho grckajúceho smajlíka ( ), lebo nejako extra riešiť to ani zmysel nemá.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak vy jste naposledy v lm něco hráli s trojici sneijder-milito-eto ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Fenomenální blok Škriniara

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele