základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.09.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Karim Adeyemi (© AFP)

Další penalty pro Salzburg. Rakouský výběr skolil Lille a je ve vedení tabulky skupiny G

V poměrně na oko vyrovnaném uskupení písmena G se dostal na čelo tabulky Salzburg, který po minulé remíze na půdě Sevilly dokázal doma skolit Lille, a to díky dvěma proměněným penaltám Karima Adeyemiho. Hosté před dvěma týdny nepředvedli vůbec špatný výkon proti Wolfsburgu, zaznamenali teď jeden gól zásluhou Buraka Yilmaze, ten však k úspěchu nevedl.

Je až s podivem, jak často si rakouský celek umí vytvářet takové šance, po nichž jeho soupeři způsobují ke své nevoli nařízení pokutových kopů. V Seville rozhodčí Kulbakou ukazoval na pokutovou značku ve prospěch Die Roten Bullen hned třikrát, proti francouzskému klubu ze severu Francie sudí Meler pískl do píšťalky po nedovolené hře ve vápně dohromady dvakrát.

Dogy přicestovaly na půdu v posledních letech neomezeného vládce Rakouska v pozitivním rozmaru, zaznamenaly po několika nevalných vystoupeních dvě ligová vítězství v řadě proti Remeši a Štrasburku, avšak navázat na tyhle dva výsledky nedokázaly. Domácí naopak své konto letošních výher rozšířili na číslo čtrnáct z uplynulých patnácti duelů ve všech soutěžích.

Utkání nebylo příliš bohaté na nějaké gólové šance, první půlhodina nabídla opravdu jen pár sporadických zakončení na bránu, jež nevyústily v žádnou změnu skóre. Až na řadu přišla 30. minuta, to když se neustále hladový Adeyemi propracoval do šestnáctky, bránící Botman hasil požár na poslední chvíli a svého soka podrazil, a první penalta byla vyústěním celé situace.

Sám Adeyemi si míč postavil na bílý puntík a zařídil Salzburgu průběžný těsný náskok, jeho tvrdá střela totiž skončila nakonec v šibenici, byť si gólman Grbič na míč sáhl. Domácí mohli gólově udeřit ještě ve 41. minutě, Kristensen se propracoval k hlavičce a cílil ji ke vzdálenější tyči, ke své smůle však trefil právě pouze brankovou konstrukci, a z dorážky smutnil i Wöber.

V 53. minutě kopal Salzburg též druhou penaltu. Wöber z přímého kopu sice neobstřelil zeď, stojící v pokutovém území, orazítkoval však ruku Yilmaze, jenž obranný val též připravoval, a Adeyemi zase nabídnutou příležitostí neopovrhl. Lille stačilo už jenom snížit, v 62. minutě nepříjemně plachtící pokus Yilmaze ze standardky nepolapil nejistě působící brankář Köhn.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Seydou Doumbia

1-2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
ACSeRw!n

0:1

Reagovat
Seydou Doumbia

nejzajímavější západ dne

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik bude letos Salzburg kopat penalt v LM?

Reagovat
DelPiero137

5x penlat v dvoch zapasoch to sa len tak nevidi v LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele