základní skupiny - skupina A, 6. kolo
07.12.2021 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Lipsko si poradilo s Manchesterem City, na jaře si zahraje Evropskou ligu

Lipsko po odvolání trenéra Jesseho Marsche porazilo s dočasně zvoleným koučem Achimem Beierlorzerem v Lize mistrů Manchester City, a potvrdilo tedy třetí místo v tabulce, které mu zajistilo účast v Evropské lize v jarní části sezóny. Své celkově nevalné působení v hlavní fázi milionářské soutěže aspoň dokázalo zakončit úspěšně, a to proti již jistému vítězi skupiny A.

Výběr hlavního lodivoda Pepa Guardioly v Německu nemusel vyloženě zaznamenávat zdárný výsledek, přece si totiž své prvotní povinnosti na evropské scéně v rámci podzimního období splnil s předstihem. Lipsko naopak na zisk bodů myslet muselo, protože s Bruggami bojovalo o pokračování v pohárové Evropě, ale nakonec v tomto ohledu výhru vlastně nepotřebovalo.

Domácí po pěti odehraných kolech vykázali stejný bodový zisk jako jejich belgický protivník, avšak disponovali klíčovou lepší vzájemnou bilancí, čili jim stačilo k udržení třetí pozice, aby Bruggy venku prohrály s PSG. A právě k takovému faktu ve finále opravdu došlo. Ovšem Die Roten Bullen se na výsledek ze souběžně hraného střetnutí nechtěli evidentně vůbec ohlížet.

Hosté v Sasku nevypadali vyloženě nemotivovaným dojmem, jenže své příležitosti jednoduše nevyužívali. Jako první hrozil v 15. minutě Laimer, manchesterský gólman Steffen však včas zasáhl. Až poté se přece jenom začali osmělovat rovněž The Citizens, jenže De Bruyne a ani následně Grealish, jehož pokus vyblokoval do zámezí stoper Klostermann, zkrátka neuspěli.

Domácí se ujali vedení ve 24. minutě. Laimer svou famózní kolmicí uvolnil Szoboszlaie, ten se řítil sám na branku, v koncovce si počínal velmi chytře, obehrál Steffena a zacílil do zcela odkrytého prostoru. Tenhle okamžik německý celek ještě více nabudil, ve 26. minutě zakončil z vyloženého postavení Forsberg, s jeho tvrdou střelou po zemi si každopádně Steffen poradil.

Ve 39. minutě svůj náskok ještě Lipsko nenavýšilo, hlavičku Andrého Silvy bravurně zastavil Steffen, ten nicméně přece kapituloval podruhé v 71. minutě, to když Forsberg unikl po levé straně, následně předložil míč Andrému Silvovi, který ho umístil přesně do spodního rohu na pravou tyčku ze svého pohledu. Manchester City na tohle inkasování zareagoval jen jednou.

V 76. minutě přetáhl svůj pas od levé lajny až na zadní tyč Zinčenko, tam vyhledal Mahreze, jenž z blízkosti pohotově přelstil brankáře Gulácsiho. Jakýsi lauf ovšem hostům překazil po tomto vstřeleném gólu moment z 82. minuty, kdy červenou kartu vyfasoval za zbytečně tvrdý zákrok Walker vůči Andrému Silvovi, a v oslabení se pak prostě již znovu gólově neprosadili.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
MCFC_8

Posetrit hracov zo zakladu, skupina je vyhrata, treba sa plne sustredit na PL

Reagovat
Pharrell

Ale i s B sestavou je porazíte jak nic. RB L. je teď slabý nejen v LM ale hlavně i v Bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

Veru ako nič.

Reagovat
Shevchenko

snad ti vyjde tip i na AC.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
Kinky7

Zase neuvidím pacto večeře s manželkou. No co už 1:3

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Jackmaker1989

Bože tí komentárovi, do prdele to je niečo strašné.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo vykopnout Marsche a hned to šlape

Reagovat
diastan

dnes to ani nebolí ...

Reagovat
John Obi Mikel

Výsledek asi ne, ale co vyloučení Walkera? Ten vám bude chybět.

Reagovat
diastan

Tak to rozhodně ..úplně nepochopitelné..

Reagovat
El Cid z City

Uvidíme, kdo bude v prvním kole, snad nebude walker chybět.

Reagovat
Pharrell

Ale i tak tenhle zápas jste mohli i vyhrát. Prostě současné Lipsko není lepší ani náhodou. A to neříkám jen kvůli tomu že mi nevyšel tiket kvůli poslednímu zápasu se City.

Reagovat
Kixi Syhimour

Walker

Reagovat
Shevchenko

Co to je za psychopata ten Walker? Na konci zápasu a přijde o osmifinále, dobrý dement

Reagovat
ajouki

Jak rád tu červenou pro Walkera vidím. V Anglii by dostal maximálně žlutou, přitom úmyslná prasárna od něj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele