základní skupiny - skupina A, 2. kolo
28.09.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Hans Vanaken (© AFP)

Trápení Lipska nekončí, po prohře s Bruggami je stále bez bodu

Postup do jarní fáze Ligy mistrů se zase o něco vzdálil Lipsku. To v nabité skupině nedokázalo bodovat ani ve druhém zápase, přestože po gólu Nkunkua vedlo. Ještě během první půle ale Bruggy otočily na konečných 2:1 zásluhou Vanakena a Ritse.

Oproti neúspěšné přestřelce na Etihad Stadium provedl Jesse Marsch čtyři změny v základní sestavě a přišel s novým rozestavením. Před Gulácsim nastoupili ve stoperské dvojici opět Klostermann s Orbanem, které tentokráte doplnil Simakan. Mukiele zůstal na pozici křídelního obránce, toho druhého namísto vykartovaného Angeliña hrál Szoboszlai. Ze středové trojice zůstal s novým parťákem Kamplem v sestavě jen Laimer, na lavičce totiž zůstal středopolař Adams a Forsberg se namísto Olma posunul na křídlo. To druhé opět hrál Nkunku, na hrotu na úkor Silvy naskočil Poulsen.

To Bruggy po překvapivé remíze s PSG nastoupily co do personálií ve stejném složení. Před Mignoletem nastoupili Hendry s N’Sokim, na krajích obrany pak Mata a Sobol. Uprostřed pole operovali Rits, Balanta a Vanaken, útočníku De Ketelaeremu dělali z křídelních prostorů servis Sowah a Lang.

Hned v úvodu se německému mužstvu povedlo dostat do vedení. Forsberg šikovným pasem vyslal do úniku Christophera Nkunkua, který nasadil gólmanovi jesle a prosadil se počtvrté v probíhajícím ročníku Ligy mistrů. Pomezní mu sice na chvíli zdviženým praporkem sebral radost, avšak ta byla obnovena po zásahu videoasistenta.

Hosté se okamžitě hnali za vyrovnáním, De Ketelaereho tvrdou střelu zlikvidoval Gulácsi stejně jako následnou Vanakenovu ránu z deseti metrů. Maďarského gólmana po dvaceti minutách prověřil Mata, domácí však ani toto varování nebrali vážně a přišel trest. K několikrát poodráženému míči se po De Ketelaereho přiťuknutí dostal Hans Vanaken, jenž snadno uklidnil do poloodkryté branky. I tady asistent rozhodčícho signalizoval ofsajd, vše ale opravil VAR.

Ještě před odchodem do šaten se Bruggy dostaly do vedení. Opět to bylo s notnou dávkou štěstí centr z pravé strany doletěl k Vanakenovi, jehož pokus odrazil Mukiele jen k Matsi Ritsovi, který už z bezprostřední blízkosti skóroval.

Druhý poločas byl na šance podstatně skoupější. Po sedmdesáti minutách přidalo belgické mužstvo další zásah, tentokrát už sudí postavení mimo hru odmával správně. O deset minut později nebyl daleko od vyrovnání Forsberg, jenž přímý kop poslal těsně vedle brány. A jelikož neuspěl ani v závěru Haidara, radovaly se z vítězství Bruggy.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Fortex

1:1

Reagovat
Müllered

Marsch ven

Reagovat
Elmas

Reagovat
Fortex

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele