základní skupiny - skupina A, 4. kolo
03.11.2021 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Manchester City i díky skvělému Cancelovi nasázel Bruggám čtyři branky

Manchester City si díky zaváhání PSG může mnout ruce, protože se dostal zpátky na první místo tabulky. A dokázal to ve velkém stylu, protože dnes večer nedal Bruggám žádnou šanci. Do sítě belgického outsidera se trefili Foden s Mahrezem a taky dvojice střídajících hráčů Sterling s Jesusem.

Ještě předtím, než se v sobotu odpoledne odehraje elektrizující bitva o Manchester, se tým trenéra Pepa Guardioly musel soustředit na Ligu mistrů. V ní chtěl zpátky první místo, o nějž jej připravilo PSG a papírově byl jasným favoritem. Svou roli nakonec potvrdil naprosto dominantním způsobem a dokonce Bruggám "musel" pomoct vlastním gólem Johna Stonese, aby belgický celek měl alespoň nějakou povedenou akci.

Citizens do utkání vlétli velmi aktivně a jen za prvních deset minut se do šance několikrát pokoušelo dostat duo Grealish - Mahrez, které hodně zlobilo obranu Brugg. K velkému zápasu se evidentně rozehříval také obránce Cancelo, který běhal po lajně z jedné strany na druhou naprosto svědomitě a neúnavně. První větší šanci měl na svědomí vlastně taky on. Jeho sražená střela skončila se štěstím u nohou záložníka Gündoğana, který ale vyslal jen velmi chabou střelu.

O tři minuty později už ale zkušený brankář Mignolet kapituloval. Nejprve trefil Portugalec João Cancelo tyč a hosté míč nedokázali odvrátit do bezpečí. Akce pokračovala díky Cancelovi, který centroval zleva a našel před bránou nabíhajícího Phila Fodena, který míč vlastně už jen doklepl do sítě - 1:0.

Náhle ale Bruggy odpověděly způsobem, jaký Manchester City nečekal. Po jednom povedeném ataku pálil na Edersona Vanaken a mladý brankář jeho ránu jen vyrazil. Po ostrém centru ze strany stál na špatném místě a ve špatnou dobu obránce John Stones, který byl vlastně smolně trefen do hlavy a od něj se míč dostal za čáru!

Belgičané se do šancí moc nedostávali, ale když už byli poblíž vápna, tak musel být brankář Ederson ve střehu. Jako po půlhodině hry, kdy ho ranou z otočky vyzkoušel mladík Charles De Ketelaere. První půle skončila překvapivou remízou i proto, že v poslední šanci tohoto dějství zafungovala hostující obrana, která na poslední chvíli odkopla míč před dotírajícím Ilkayem Gündoğanem.

Druhá půle ale spustila lavinu, na kterou byli Belgičané krátcí. Mignoleta nejprve neprostřelili Mahrez ani Cancelo, jejichž rány zkušený brankář se štěstím lapil. V 54. minutě už ale nestačil zachránit situaci ani on. Dnes výtečný João Cancelo vymyslel a hlavně provedl naprosto luxusní pas do vápna na hlavu Mahreze, který už byl sám před brankářem Mignoletem a nedal mu šanci - 2:1.

Když udeřila 68. minuta, poslal manažer Pep Guardiola do pole čerstvé útočníky Jesuse se Sterlingem a byl to skvělý tah. Po pouhých čtyřech minutách na hřišti se Raheem Sterling prosadil! Akce začala u Fodena, který rozeběhl Ilkaye Gündoğana. Německý záložník oslovil nabíhajícího Raheema Sterlinga, u něhož nikdo ani vzdáleně nestál, čímž mu celou situaci notně usnadnil.

Ke konci utkání vytasil Mignolet ještě dva skvělé zákroky, ale přesto kapituloval počtvrté. João Cancelo ve druhé minutě nastavení sprintoval do vápna a na jeho hranici oslovil Gabriela Jesuse, jenž míč uklidil k tyči. Třetí asistence pro výtečně hrajícího Cancela, první branka v utkání pro Jesuse.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Bastaron

4:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
MCFC_8

Udrzat ciste konto...2:0 staci pred derby

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedna karta v zapase. Dost zriedkavy jav.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele