základní skupiny - skupina H, 5. kolo
23.11.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Soren Rieks (© AFP)

Oslabený Zenit vybojoval v závěru proti Malmö cennou remízu

Gólový účet zápasu otevřel v 28. minutě Rieks, který poslal Malmö do vedení. Zenit pak měl několik šancí na srovnání, tu největší spálil Dzjuba, který v 61. minutě neproměnil penaltu. Přestože hráli hosté od 86. minuty v deseti, dokázali nakonec urvat remízu, když se v nastavení trefil z penalty Rakyckyj. Zenit si tak pojistil postup do playoff Evropské ligy ze třetího místa.

Do souboje o třetí místo ve skupině zajišťující postup do jarní fáze Evropské ligy vstoupil výborně hostující Zenit. Ten svého soupeře zatlačil před vlastní bránu a ve 12. minutě si vypracoval první větší šanci utkání. Ruský tým dobře dohrál útočnou akci ve vápně, na jejímž konci přisunul Dzjuba míč do druhé vlny Karavajevovi, jehož pokus z dobré pozice ale dokázala zblokovat pozorná obrana domácích.

Postupem času se do hry dostali více hráči Malmö a svoji převahu vyjádřili ve 28. minutě úvodním gólem zápasu a zároveň úvodním gólem švédského týmu v letošním ročníku Ligy mistrů. A vděčit za něj mohli vděčit skvělé práci dua Brimančevič - Rieks. Rieks dostal míč na levé straně vápna, přistrčil ho Brimančevičovi, který mu okamžitě balón vrátil, Rieks ještě obešel couvajícího obránce a střelou na zadní tyč překonal Keržakova - 1:0.

Ve 37. minutě mohl skóre srovnat aktivní Karavajev, ale jeho táhlá střela proplachtila vedle domácí svatyně. To byla také poslední velká šance prvního poločasu a hosté tak měli po přestávce co dohánět.

A krátce po začátku druhé půle dostal Zenit obrovskou šanci na vyrovnání, když mu sudí po faulu na unikajícího Wendela přidělil pokutový kop. K tomu se postavil Arťom Dzjuba, který se rozhodl střílet doprostřed branky. Gólman Dahlin sice skákal k levé tyči, ale nechal ve středu branky nohy, čímž Dzjubův pokus zneškodnil a následnou dorážku ruský obr vůbec nezvládl.

V 61. minutě se už Dzjuba radoval ze vstřeleného gólu, ale jeho zásah sudí odvolal pro milimetrový ofsajd. Ruský celek se ale očividně snažil o vyrovnání a ovládl dění na hřišti. V 86. minutě si však výrazně zkomplikoval situaci, když byl Čisťakov po druhé žluté vyloučen. Jenže Zenit to i přes to dokázal. V nastavení zahrával po faulu na Dzjuba další penaltu, jíž se tentokrát ujal Jaroslav Rakyckyj a umístěnou tvrdou ranou k tyči překonal Dahlina. Ten sice vystihl směr střely, ale na balón nedosáhl.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Wambasen

Následný ligový zápas v Kalmaru má nejvyšší proritu, na druhou stranu si každý z hráčů bude chtít užít ligu mistrů. Zenitu stačí hrát na protiútoky a naše bránění je furt chaotické, to by mohl částečně zachránit Moisander, který se již dostal ze zranění. Ale co, budu i tak věřit ve výhru a pak v zázračný bod v Turíně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele