základní skupiny - skupina A, 5. kolo
24.11.2021 21:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Bruggy v klíčovém střetnutí šeredně neuspěly, s Lipskem padly doma o pět branek

Na konci září Bruggy skolily Lipsko na jeho půdě, v této odvetě potřebovaly k jistotě účasti v jarní fázi evropských pohárů pouze neprohrát. Každopádně v jejich podání nastalo opravdu velké selhání. Potupný debakl nejenže znamenal, že definitivně přišly o možnost zabojovat o osmifinále Ligy mistrů, ale také ten fakt, že v tabulce spadly dokonce až na poslední příčku.

Hosté byli rozhodně tím aktivnějším celkem už od úvodních chvil, domácí v podstatě pouze sledovali, co že jejich protivník v ofenzivě vymýšlí. V 10. minutě vypálil nebezpečně z dálky Gvardiol, avšak svůj pokus nasměroval vedle brány. Nicméně počáteční tlak nakonec přece vyústil v první změnu skóre. A ve 12. minutě belgický klub utržil první ránu v utkání.

André Silva sice ještě z vyloženého postavení brankáře Mignoleta nepřekonal, ovšem jeho střela byla vyražená do cesty Nkunkua, který z blízkosti neměl větší problémy trefit odkrytý prostor brány. Bruggy jako by tenhle okamžik dostal do ještě větší nepohody, Lipsko se tak mohlo o pár chvil později propracovat ke vstřelenému gólu, Nkunku však tentokráte neuspěl.

Německý výběr pokračoval v ofenzivním snažení i nadále, v 17. minutě si přitom na své konto zapsal další přesný zásah, to když pokutový kop proměnil Forsberg, byť směr jeho zakončení Mignolet vystihl. Penaltu sudí Massa nařídil za nedovolený zákrok Sowaha, který ve vlastním vápně ve snaze odvrátit balón do bezpečí nakopl nešetrně útočícího Brobbeyho.

Blauw-Zwart se na hrací ploše pořád hledali, lidově řečeno nevěděli, kam dřív skočit, a vůči sebevědomému Lipsku působili jako hodně ztrápená družina. V podstatě až ve 26. minutě si vytvořili první šanci, jenže Dost ze slušné pozice na gólmana Josepa Martíneze nevyzrál. Naopak krátce nato opět inkasovali. A působili při tomto momentu dost zlomeným dojmem.

Angeliňo načechral centr do šestnáctky, bránící N'Soki si počínal poměrně nedůrazně, a proto měl André Silva v podstatě dostatek prostoru, aby hlavičku umístil ke vzdálenější tyči, přičemž zrovna ani Mignolet se příliš nesnažil nezdaru zabránit. V závěru poločasu se jaksi nepřítomně Bruggy tvářily též při té situaci, kdy pravačkou cílil přesně na bližší tyč Forsberg.

Vzchopit se a s pořádně negativním průběžným výsledkem něco udělat představovalo pro domácí fakticky neřešitelný úkol. Die Roten Bullen si čtyřgólový náskok hlídali přesně tak, jak potřebovali, a navíc ho v nastavení druhého dějství ještě navýšili. Mignoletovi se povedlo ještě pokus Huga Novoy zlikvidovat, z dorážky ale již skóroval za brankovou čáru Nkunku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Přáteláček-remízka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
berliner

Jedeme Leipzig tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko je v této sezoně nepředvídatelné jak prase, museli se zbláznit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele