základní skupiny - skupina A, 3. kolo
19.10.2021 18:45 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Riyad Mahrez a Phil Foden (© AFP)

Citizens potvrdili úlohu favorita a rozprášili domácí Bruggy

Už v prvním poločase se za hosty trefili Cancelo a z penalty Mahrez. Dominantní Angličané se nespokojili jen s dvou gólovým vedením a nadělovali i po přestávce. V 53. minutě skóroval Walker a o čtyři minuty se trefil i střídající Palmer. Až pak se konečně do hry dostaly i domácí Bruggy a v 81. minutě zaznamenaly čestný zásah po přesné střele Vanakena. Gólový účet uzavřel v 84. minutě svou druhou brankou v zápase Mahrez. Citizens jsou po dnešním duelu s šesti body na druhém místě skupiny A, Bruggy okupují třetí příčku se 4 body.

Po úvodním menším oťukávání si Citizens vytvořili v 8. minutě první gólovou příležitost. Kevin de Bruyne ale nedosáhl na Grealishovu nabídku do vápna. Ve 13. minutě se sice hosté radovali ze vstřelené branky, ale jejich radost přerušil hlavní rozhodčí Kovács. Ten si šel situaci prohlédnout na videu a po krátkém rozmýšlení odpískal ofsajd.

Hráči v bílém se ale dál tlačili do šancí a ve 27. minutě se ocitl ve skvělé pozici aktivní de Bruyne. Bernardo Silva poslal Belgičanovi zpětnou přihrávku do středu pokutového území, ale blonďatý špílmachr střelu mizerně umístil přímo do náruče Mignoleta.

O tři minuty později už domácí neodolali rostoucímu tlaku. Phil Foden vyslal krásný pas za obranu na nabíhajícího Cancela, který si ukázkově zpracoval míč na prsa a chladnokrevně prostřelil Mignoleta mezi nohy - 0:1.

Citizens dál pokračovali v ofenzivních výpadech a ve 42. minutě dostali možnost k navýšení skóre. Domácí Nsoki ve vápně nevybíravě sestřelil Mahreze a sám faulovaný hráč penaltu zkušeně proměnil. Mahrez nedal Mignoletovi šanci a poslal ho na druhou stranu branky - 0:2.

A v nastavení prvního poločasu mohl alžírský reprezentant ještě navýšit vedení hostů. De Bruyne oslovil přihrávkou Fodena, ten si na hraně šestnáctky zaseknul protihráče a míč ideálně předložil Mahrezovi. Ten ale nevyužil perfektní pozici a svým projektilem jen vyprášil rukavice domácího gólmana. I tak Manchester City s přehledem ovládl první půli a Bruggy musely výrazně přidat, pokud chtěly pomýšlet alespoň na nějaký úspěch.

Jejich naděje ale definitivně zhasla v 53. minutě. Citizens předvedli senzační kombinaci, kdy se od Mahreze dostal míč k De Bruynemu, který mezi dvěma obránci vysunul ofenzivně laděného krajního beka Walkera. Ten si míč ještě lehce potáhnul a pak zamířil přesně k zadní tyči.

Domácí trenér se sice snažil na nepříznivý vývoj zápasu reagovat dvojitým střídáním, ale obraz hry se nijak nezměnil. Hosté si duel užívali a neustále hrozili dalšími a dalšími příležitostmi. Jednu z nich zužitkoval v 57. minutě střídající mladíček Cole Palmer. City se dostali do rychlého brejku, který táhl po levé straně Raheem Sterling. Ten v pravý čas ideálně přihrál do vlny Palmerovi a na jeho umístěnou technickou placírku neměl Mignolet nárok - 0:4.

O čtyři minuty později si oba hráči role vyměnili a po Palmerově přiťuknutí hlavou se do střely položil Sterling, ale ke své smůle nemířil přesně. V 74. minutě poprvé v celém zápase zahrozili domácí. Záložník Van der Brempt si zprava naběhl do vápna a šel sám na gólmana Edersona. Ten však perfektně přečetl hru a skvělým výběhem šanci zneškodnil. V 79. minutě měly Bruggy další příležitost, ale ani tentokrát neuspěly. Van der Brempt si zasekl na pravé straně obránce a následně přesně nacentroval De Ketelaereho. Jeho umístěnou hlavičku o zem však bravurně zneškodnil brazilský brankář.

V 81. minutě ovšem konečně propukly domácí tribuny na Jan Breydel stadion v jásot. Opět zaspala pravá strana hostující obrany, z níž přišel centr. Ten ještě posunul Ruud Vormer a Hans Vanaken překonal Edersona střelou do protipohybu. Zasloužený čestný úspěch Brugg.

Poslední slovo však neřekli ani hosté, kteří v 84. minutě navýšili svoje vedení. Ferdinanho fantasticky našel nabíhajícího Mahreze, který si filigránsky pohrál s Mignoletem, naznačil mu střelu a následně bezmocného gólmana pohodově přehodil, čímž uzavřel na 1:5.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
Bastaron

1:4

Reagovat
MCFC_8

Povinne 3 body...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
KingMaster13

1:3 ale Bruggy hrají hodně dobře

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Kinky7

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná X

Reagovat
diastan

Musíme

Reagovat
diastan

2 z offsidu splněny, teď je čas na nedáš dostaneš. ..

Reagovat
blaugrana

Ten Foden je dobry no

Reagovat
Gazdo

Je skvely

Reagovat
blaugrana

Pepo nech sa vracia aj s nim.

Reagovat
diastan

Konečně

Reagovat
MCFC_8

Zatial suche triko, absolutna dominancia

Reagovat
diastan

Reagovat
MCFC_8

Bal som sa tohto zapasu kedze Bruggy remizovali s PSG a vyhrali v Lipsku, ale zatial parada

Reagovat
diastan

Bůra

Reagovat
MCFC_8

Palmerovi verim ako Fodenovi, ze sa prebojuje stabilne do kadra

Reagovat
MCFC_8

Razza je v riadnej prdeli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele