základní skupiny - skupina C, 2. kolo
28.09.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

Malátný Sporting prohrál v Lize mistrů i podruhé, venku těsně nestačil na Dortmund

Situace ve skupině C začíná nabírat už po dvou odehraných kolech vlastně dost jasný směr, co se možných postupujících do osmifinále týče. Zatímco Dortmund, který teď porazil o jedinou branku Sporting, je společně s Ajaxem stoprocentní, portugalský výběr a turecký Besiktas nemají ani bod. A jestli hodlají ještě zaútočit na první dvě příčky, budou muset hodně zabrat.

Oba celky se nemohly spolehnout na své dosavadní nejlepší šutéry, hosté už se nějakou dobu musejí obejít bez Pedra Goncalvese, zatímco domácí teprve jenom pár dnů bez Erlinga Hålanda, a jako by tato skutečnost byla znát. Moc gólových šancí si obě družiny nevytvořily, jedinou z nich se podařilo využít BVB, a to v průběhu první půle díky Donyellovi Malenovi.

Jakousi první možnost pro změnu bezbrankového stavu představovala 19. minuta. Hostující stoper Coates si nepočínal vyloženě nejlépe při odkopávání balónu do bezpečí, k němu se tak dostal Hazard, jenž ho ještě přeposlal svému spoluhráči Reusovi, nicméně jeho pokus bez větších obtíží zlikvidoval brankář Adán. Sporting se poprvé zásadně osmělil až ve 31. minutě.

Pablo Sarabia zahrál rohový kop, pár okamžiků po něm se zdařilo Feddalovi sklepnout míč na Coatese, jenž se pokusil z krkolomné pozice překvapit gólmana Kobela, avšak svoje zakončení usměrnil pouze nad domácí bránu.

Rozhodující moment tohoto střetnutí přišel na řadu šest minut před obrátkou, svůj první gól v německém klubu od přestupu z nizozemského PSV zapsal Malen. Die Schwarzgelben podnikli účinný bleskový útok přes půl hřiště, Bellingham následně ze středu pole uvolnil do běhu svého kolegu, jenž vlétl do vápna z pravé strany, zavčasu k němu nestačil přistoupit vracející se Coates a katastrofu nezachránil ani Adán, poněvadž střela byla opravdu tak přesná, že zaplula po zemi přesně ke vzdálenější tyčce a do spodního rohu brány.

Leões ve zbytku klání adekvátní odpověď nenašli. Dortmundu vlastně stačilo hlídat si náskok, Sporting přitom žádný velký odpor nekladl. V 65. minutě navíc mohl být rozdíl ve skóre mezi oběma mužstvy ještě větší, Hazard přihrál na Malena, po jehož akci si opětovně nevedl nejjistěji hostující obránce Coates, ale zakončující Raphaël Guerreiro trefil nakonec jen jeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Dortmund-1,5.

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
noustres

Prostě debakl

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Fortex

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pharrell

BVB neuznali 3 góly ne? “VAR” no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele