základní skupiny - skupina C, 4. kolo
03.11.2021 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Ajaxu (© AFP)

Borussia v problémech. Ajax zápas otočil a zvýšil náskok na čele

Ajax zvládl další klíčovou bitvu a body veze i z Dortmundu. Začal sice špatně a brzy prohrával, ale pomohlo mu trochu přísné vyloučení stopera Hummelse. Hosté díky trefám Tadiće, Hallera a Klaassena otočili vývoj utkání a připisují si další vítězství.

Ajax si chtěl pojistit vedení ve skupině, ale měl dnes velmi těžkého soupeře. Borussia Dortmund toužila za každou cenu pomstít poslední vzájemný duel, v němž od nizozemské líhně talentů dostala potupnou čtyřku. A od začátku se snažila, aby svému soupeři utkání co nejvíce znepříjemnila. Už v osmé minutě se domácí málem dostali do vedení. Obránce Lisandro Martínez vymyslel hodně nešťastnou hrubici, po níž dovolil Thorganu Hazardovi pádit do vápna. Hazard v něm obelstil soupeře a nacentroval z úhlu před bránu. Mladíček Jude Bellingham ale hlavičkoval v obležení mimo!

Na druhé straně pálil po přihrávce na střed Sébastien Haller, jenže jeho pokus byl na poslední chvíli tečován vedle. Po pětadvaceti minutách, kdy o sobě Ajax nedával moc vědět, se za míčem rozeběhl Marco Reus. Jeho přízemní ránu ale brankář Pasveer se štěstím vyrazil. A pak dostaly šance Dortmundu velkou ránu.

Ve 29. minutě totiž zkušený stoper Mats Hummels vyrazil do skluzu proti mladíkovi Antonymu, který svou technikou zrovna zesměšňoval jednoho z domácích hráčů a pořádně do něj zajel. Sudí sice vytáhl kartu, ale k překvapení domácího publika tu červené barvy! Hummels tak neochotně opustil hřiště a zanechal své spoluhráče v nevýhodě.

Přesto ještě do konce první půle našla Borussia způsob, jak hráče Ajaxu deprimovat. Smolař Edson Álvarez totiž ve vápně lehce sáhl po Bellinghamovi a ten ochotně upadl. Sudí se k situaci vyjádřil krátce a jasně - Dortmund kopal penaltu. A protože se Marco Reus nemýlil, tahal brankář Pasveer míč ze sítě.

Veselo ale mohlo být jen chvíli. Stačilo, kdyby ve druhé nastavené minutě Steven Berghuis trefil lépe krásný míč ze strany. Takto nechal vyniknout jen brankáře Kobela. Ajax potřeboval zabrat a za tímhle účelem se na hřiště dostavil Davy Klaassen a o pár chvil později také Kudus. A výsledek se brzy dostavil.

Dvacet minut před koncem utkání totiž zkušený obránce Thomas Meunier špatně odhadl svůj výskok a odhlavičkoval míč jen k Dušanovi Tadićovi. Ten si naběhl do vápna a levačkou zblízka už trochu v pádu překonal marně zasahujícího brankáře Kobela!

Borussia v těchto fázích už chtěla spíš udržet remízu a dopředu se moc nehnala, ale ani bod jí nebyl přán. Obrat totiž v 83. minutě dokonal kanonýr Sébastien Haller. Na začátku akce si Antony opět pohrál na pravé straně s obráncem a krásným centrem našel urostlého útočníka, který hlavičkou přeloboval Kobela - 2:1.

A to nebylo všechno. Když už se domácí smířili s těsnou porážkou, tak jim Ajax v nastavení přidal ještě jednu trefu od cesty. Psala se třetí minuta nastavení, když si domácí obrana opět vybrala slabší chvilku. Tentokrát toho využil opět Antony, který oslovil krásnou nahrávkou nabíhajícího Davyho Klaassena. Zkušený záložník se ocitl sám před brankářem Kobelem a jemnou střelou ho překonal. Ajax zvýšil vedení na čele skupiny, Borussia klesla na třetí místo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (48)

Přidat komentář
afc ajax

Co tak repete? 0:4

Reagovat
Vopi11

To by byla pohádka

Reagovat
Bastaron

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Jimbo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
AjaxFans

0-2

Reagovat
Heresy

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Doubas

Celkem přísný redko

Reagovat
mithro

tak to teda redka nebola. a este var mu to potvrdi a ani ho neposle sa nato pozriet? cmon.

Reagovat
Busby babes

za me jo. obe nohy nad zemi, bez kontroly, kolikama napred... ze ho netrefil uplne naplno na tom nic nemeni. tohle ma byt cervena.

Reagovat
Kantos

https://streamff.com/v/d6f02d vsak ho netrefil vubec, dela skluz jasne pred nej a on pak na nej ještě doslapne

Reagovat
Busby babes

no vsak. skok bez kontroly, to je nebezpecna hra, za kterou se proste ma davat cervena. jestli ho trefil nebo ne, je pak uz vlastne i jedno.

Reagovat
Mass

Podle mě to Hummels docela kontroloval a šel tak 30 cm mimo. Antony pak na něj šlápl, upadl a přidal pár tuleňů.

Reagovat
Mass

Btw jestli za to je červená, tak by Keane se Scholesem nedohráli jedinej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš žádný zápas PL v devadesátkách by se nedohrál

Reagovat
Busby babes

ano, proto se taky tohle menilo, minimalne po tom, co Eduardovi takhle malem prelomili nohu.

viz pak treba tohle: https://www.youtube.com/watch?v=3gA6IQzVDrA

Reagovat
Kantos

no, ne tak docela, cervena se ma davat, kdyz ke kontaktu nedojde z toho duvodu, ze se hrac vyhne.. to, ze udelas nebezpecnej zakrok vedle hrace (skok bez kontroly) prece nijak neohrozis jeho zdravi a nemas proc davat cervenou tady mel bejt faul ciste to podrazeni a ne v tom hledat nejaky potencionalni zraneni, ke kterymu mohlo a nemuselo dojit

Reagovat
Salfovic

Vždyť ten skluz ale vůbec nemířil na nohy, ČK ani omylem. A Antony další ukázková mrdka

Reagovat
PP

Netvrdím, že by se měla červená dávat jen za odnos hráče ze hřiště, ale když se nic nestane, tak se nemá dávat rovnou redka. Žlutá budiž, druhá žlutá proč ne, ale rovnou rudá, že se ho ani nedotkne je demence.

Reagovat
Mass

Antony na Neymara

Reagovat
John Obi Mikel

Hodně přísná červená.

A Antony divadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tpmu sraci taky redku a vymizelo by to hned

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Selänne

Co to bylo za červenou

Reagovat
Mass

Tos měl vidět tu na Liverpoolu.

Reagovat
Doubas

Když to člověk vidí, tak si říká, jestli se bez VARu dalo vůbec dřív hrát. Hrozný hovna se piskaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento samoVAR - vymysel curakov z vedenia asociacii stoji za hovno. Tam mali radsej dat kazdemu timu za polcas moznost 3x challenge (manazer alebo kapitan) a bolo by to lepsie. Takto si skurvena rozhodca robi co sa mu zachce a video neplni svoj ucel.

Reagovat
Salfovic

Přesně tak, o zapojení VARu by měly rozhodovat jen týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta i červená hodně zajímavá.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Pharrell

Reagovat
afc ajax

Presne tak, tá penalta bola tiež darovaná

Reagovat
John Obi Mikel

Jauvajs

Reagovat
John Obi Mikel

Ale dalo se to čekat, pro BVB je to v 10 těžké.

Reagovat
PP

jsou to blázni.. Hrát v 10 a za stavu 1:0 pro ně jak tam vyběhli klidně v šesti hráčích dopředu..

Reagovat
Mass

Reagovat
Maximm9

Ten Bellingham byl vcera neskutecny. Snad o nej projevime zajem

Reagovat
John Obi Mikel

Reece by ho mohl přemluvit.

Reagovat
Vopi11

XXX

Reagovat
dreambox61

Jsem rad ze vyhral AJAX ale ta cervena,nevim na co je tam VAR,a ta penalta je to same!!!To nemluvim o zlutych kartach, za fauly se nedavaj za hlouposto ano.VAR je supert ale mel by se vice podilet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele