základní skupiny - skupina C, 5. kolo
24.11.2021 18:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sébastien Haller (© AFP)

Haller režíroval další výhru Ajaxu a gólově se dotáhl na Lewandowského

Ajax znovu potvrdil svou dominanci v letošním ročníku Ligy mistrů a v Istanbulu nakonec dokázal otočit nepříznivý vývoj ve svůj prospěch, houževnatý Besiktas totiž udolal po výsledku 2:1. Ve skupině C proto zůstává stoprocentní se ziskem patnácti bodů a suverénně postupuje do osmifinále Ligy mistrů z prvního místa. Naopak domácí prohráli i popáté za sebou a s dosavadním skóre 3:14 je jisté, že obsadí beznadějně poslední čtvrtou pozici.

Ústřední postavou tohoto středečního utkání se znovu stal kanonýr Sébastien Haller, který mimochodem naskočil až do druhé půle, avšak i přesto vsítil obě branky AFC během patnácti minut a s devíti zásahy se v průběžné tabulce střelců LM dotáhl na fenomenálního Roberta Lewandowského. V hostujícím dresu navíc prožil svou obnovenou premiéru brankář André Onana, jenž se objevil na trávníku po téměř desetiměsíčním zákazu zaviněném dopingovou kauzou.

V úvodní čtvrthodině byly k vidění dvě nadějné možnosti, kdy nejprve pálil těsně vedle pravé tyče Rosier a pak na opačné straně mířil o kousek vedle také Neres. JK se dostalo do překvapivého vedení přesně v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu totiž zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce Mazraoui a bosenský rozhodčí Peljto nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Rachid Ghezzal.

Devětadvacetiletý alžírský reprezentant vzápětí nezaváhal, a i když Onana vystihl jeho směr střely, tak míč přeci jen skončil v síti. Ajax od této chvíle výrazně přidal a snažil se srovnat, jenomže Tadič ani Daramy na fantastického brankáře Günoka nevyzráli. Následně to mohl být Besiktas, který hodlal navýšit svůj náskok, nicméně Larina hned dvakrát vychytal Onana a mezitím neměl přesnou mušku Teixeira.

Do druhého poločasu již nastoupil Haller a během necelých deseti minut pobytu na hrací ploše poprvé udeřil, neboť po parádní vodorovné nahrávce v podání Tagliafica nemohl minout zcela prázdnou branku. O pár minut později se mohl prosadit podruhé, avšak v nadějné pozici střílel příliš vysoko. Sedmadvacetiletý útočník se dočkal rozhodující gólu v 69. minutě, jelikož po chytře zahraném přímém volném kopu a okamžité střele Martíneze usměrnil míč přímo pod břevno.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga poté přeci jen zvolnili a svůj náskok mohli definitivně pojistit až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se však blýskl Günok proti hlavičce Martíneze a v nastaveném čase nezkompletoval svůj hattrick Haller, ten se totiž při své třetí trefě nacházel v těsném ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Vopi11

XXX

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Elmas

0-1

Reagovat
ACSeRw!n

1:0

Reagovat
Mönchengladbach

To je ten Haller, na kterého se tu nadávalo, že absolutně nemá na PL?

Reagovat
jáá

No to, chytnul se skvěle. 3. gol byl bohužel z ofsajdu.

Reagovat
smazaný uživatel

21:14 Haller je rekordmanem Ligy mistrů

Ajax vyhraje svou základní skupinu Ligy mistrů a velký podíl na tom má Sébastien Haller. Útočník dnes dvěma góly zařídil obrat na půdě Beşiktaşe a je prvním hráčem milionářské soutěže, který se v prvních pěti zápasech základní skupiny trefil devětkrát. (sport-express.ru)

nema Lewa nahodou taky 9 uz?

Reagovat
jáá

Má, ale oni to myslí tak, že Haller nikdy LM předtím nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

yes to dava smysl dik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele