základní skupiny - skupina E, 2. kolo
29.09.2021 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern zase demoloval, pěti brankami zboural v Lize mistrů Dynamo

Kyjevský stratég Mircea Lucescu hovořil před tímto utkáním o Bayernu jako o stroji, který je předurčen vyhrávat. A jeho slova se vlastně přímo potvrdila na hrací ploše. Dynamo si domů odvezlo pětigólový debakl, který každopádně neznamenal sesun na poslední příčku tabulky. Na ní se překvapivě po dvou odehraných kolech ocitla Barcelona po porážce s Benficou.

V posledních osmi duelech na všech frontách nasázel bavorský gigant celkem čtyřicet branek. V devátém v pořadí přidal dalších pět a vlastně jednoznačně demonstroval své pořádně silné ofenzivní rozpoložení. Dvakrát se trefil v prvním poločase Robert Lewandowski, po obrátce se pak na listinu šutérů dále zapsali Serge Gnabry, Leroy Sané a Eric Maxim Choupo-Moting.

Ukrajinský výběr plnil roli jasného outsidera, ještě zhruba dvacet minut před koncem držel v Mnichově soupeře slušně na uzdě, poněvadž prohrával jen o dva góly, následně se však obr nadechnul k pořádné ráži, a tak pro Dynamo konečný výsledek nevypadá nejvábněji. I nadále navíc platí, že v Lize mistrů po plichtě s lisabonským klubem čeká na jakýkoli přesný zásah.

Domácí se mínili dostat do pohody už od úvodních pasáží střetnutí a v 10. minutě si vytvořili svou první možnost. Gnabry si v pokutovém území zpracoval merunu, zprava vyslal jemný oblouček do středu, kde našel Lewandowského, jeho hlavičku nicméně zlikvidoval gólman Buščan. O pár chvil později se ale přece měnilo skóre, tentokrát byl už polský snajpr úspěšný.

Kimmich rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, a ačkoli nenašel nikoho ze spoluhráčů, nemusel smutnit, jelikož bránící Sydorčuk ve snaze zabránit protivníkovi v podnikání zahrál rukou ve vlastním vápně, a kopala se tedy penalta. K té se postavil tradiční exekutor, Buščan přitom nevystihl směr střely Lewandowského, který si s nabídnutou šancí poradil zkušeně.

Ve 27. minutě se Stern des Südens podařilo náskok navýšit. Müller ze středu pole vyhledal na hranici šestnáctky nedůrazně bráněného Lewandowského, jemuž stačilo narovnat si balón na svou pravačku a pohotově přelstít Buščana i podruhé. Do přestávky se snažil ještě jistit vedení Sané, svým zakončením po zemi však, smolně pro něj, orazítkoval pouze vzdálenější tyčku.

Dynamo se do své nejnadějnější příležitosti propracovalo ve 41. minutě. Jenomže ke snížení stavu nedošlo, byť pokus de Peny vykazoval opravdu moc dobré parametry, protože se mezi třemi zaskvěl reflexivním zákrokem brankář Neuer, který míč vyškrábl nad své břevno. Ve druhém dějství si Bayern průběžný zisk tří bodů hlídal. A ještě konečný výsledek okořenil.

Možná že se svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna na nějakou dobu odmlčeli, přece jenom proti Kyjevanům nepůsobili už tak nebezpečně jako v mnoha momentech v poločase prvním, avšak od 68. minuty opět zařadili na nejvyšší obrátky. Sané uvolnil rozeběhnutého Gnabryho, ten pláchl všem svým potenciálním bránitelům a svou dělovku namířil tvrdě pod horní tyč.

V 74. minutě mohli být bavorští fanoušci zase nadmíru spokojení, jelikož Sané, ač dost stěží odhadnout, zda své počínání myslel přesně takto, jakýmsi hodně prudkým centrem či střelou zacílil parádně od levé lajny za záda Buščana. Výhru pak pečetil ještě v 87. minutě střídající Choupo-Moting, jenž svou přesnou hlavičkou umně zužitkoval pas z pravé strany od Pavarda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Rich

Jedem Bayern. 4-0.

Reagovat
KingMaster13

6:0

Reagovat
Akinfeev

5:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
krisa

když vidím tu fotku, tak mě asi nenapadá debilnější oslava gólu, než co dělá Gnabry. Ještě Griezmann je taky hrůza a pak Krmelec jak dělal Ronalda

Reagovat
Jardman

Tak to mně teda přijde dobrý, ze to proste ukuchtil, zdarec

Reagovat
DieFohlenBMG

to je úplně nejlepší oslava

Reagovat
Rich

Náhodou jeho oslavy gólů jsou nejlepší, obzvlášť, když mu to padá proti anglickým týmům.

Reagovat
Müllered

Je super, akorát mi vadí, že je zkopírovaná.

Reagovat
Seydou Doumbia

To i pogbuv dab a další...všechny jsou odněkud mínus skoro

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
Müllered

Čau borci, kde to budete sledovat? Jsem neofi stream nesledoval několik let. Díky pochcaná Novo.

Reagovat
Rich

Nova je výsměch, prej všechny zápasy Ligy Mistrů... Bohužel sám nevím, kde to sledovat...

Reagovat
Müllered
Reagovat
Rich

Díky.

Reagovat
DelPiero137

Saneho gol

Reagovat
Ferragamo7

Prikláňam sa k názoru,že to mal byť skôr prudký center,ako priama strela na bránu,ale ak sa mýlim ,tak to teda trafil parádne.Inak Sané pre mňa včera jednoznačne najlepší hráč Bayernu,škoda,že mu to nepadlo v 1.polčase,keď trafil tyčku.Ale tento zápas mu vyšiel.Ten gól Gnabryho,ten bol neskutočný,to bola lahôdka.Ale chcem vzdať hold aj Dynamu,pretože nehrali ustráchane a neboli stiahnutí len v obrane,snažili sa aj o brejky.Oveľa kvalitnejšie tímy prídu k nám len brániť.Presne ako som predpokladal,náš súper o 1.miesto v skupine bude Benfica,teda tá Barca je v riadnych sračkách,toto už na postup zo skupiny asi nevydá.

Reagovat
Rich

Sanému zápas vyšel. Já musím vyzdvihnout činnost Goretzky, jeho práce v defenzívě byla důležitá. Thomas Muller svou asistencí Lewovi. prostě zápas to byl parádní. A jinak bavilo mě i Danymo, protože nehráli ustrašeně. Je možné, že nějaké body urvou proti Barceloně. Ale tedy Barcelona až přijede do Mnichova, tak to bude masakr, jestli budou hrát, co hrají...

Reagovat
Jardman

Dokonce to řekl, že to byla špatná technika kopnutého centru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele