základní skupiny - skupina C, 2. kolo
28.09.2021 18:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Steven Berghuis (© AFP)

Ajax porazil Beşiktaş a zůstává stoprocentní

Dva zápasy - dvě výhry - skóre 7:1, to je skvostná bilance nizozemského Ajaxu. Po úvodním vysokém vítězství 5:1 na hřišti Sportingu dnes Ajax na svém stadionu porazil Beşiktaş 2:0, když se trefili Berghuis a Haller. Tým kouče Erika ten Haga po dnešku vévodí tabulce skupiny C.

Hráči v červenobílém hned od první minuty dávali jasně najevo, kdo je v obří Johan Cruijjf Areně doma a hosty zatlačili na vlastní polovinu. Do první šance se ale paradoxně dostal turecký celek. Michy Batsuhayi, který neustále pendluje z hostování do hostování, si počkal na hraně ofsajdu na skvělou průnikovou přihrávku a po krátkém zpracování okamžitě vypálil. Jeho pokus však zastavila levá tyč.

Jen o dvě minuty později zazněla tyčka i na druhé straně, když jí levačkou napálil domácí Antony. Následující příležitost Ajaxu v 17. minutě už skončila brankou. Famózní práci odvedl technicky nesmírně zdatný Tadić! Srbský záložník pronikl s elegancí sobě vlastní přes dva obránce do vápna a míč na zlatém podnose předložil Berghuisovi. Ten se nerozpakoval a prásknul balon z otočky do sítě.

De Godenzonen nesundali nohu z plynu a jak mají ve své DNA, hnali se za dalšími brankami. Šance přišla až v rozmezí 39. a 40. minuty a hned dvojitá. Nejprve agilní Tadić odcentroval na útočníka Hallera, ale ten v tutovce trefil jen nohu gólmana Destanogla. Krátce nato si hráči roli vyměnili a Haller poslal Tadićovi přesný pas před prázdnou branku, ten ale nezkalibroval mířidla a trestuhodně minul.

Nemrzelo ho to však dlouho. Ve 43. minutě si Ajax pojistil vedení druhou brankou. Berghuis přesně odcentroval na nabíhající Hallera, který prokázal, že dobrý útočník musí umět zakončovat jakýmkoliv způsobem. Jeho "střela" stehnem skončila v síti a domácí šli do šaten nadmíru spokojeni.

Ani po přestávce ale Ajax nepolevoval, Beşiktas k ničemu nepouštěl a naopak si sám vytvářel další příležitosti. V 52. minutě vyškrábl Hallerovu hlavičku jen s obtížemi pozorný Destanoglu. V 63. minutě hosté zničeho nic dostali balon do sítě, ovšem rozhodčí správně postřehl faul skorujícího Karamana a gól neuznal.

V 69. minutě spálil stoprocentní tutovku Haller. Útočník Ajaxu hlavičkoval z hranice malého vápna zcela osamocený na prázdnou bránu a ani on sám možná netuší, jak mohl z takové pozice přestřelit. Utkání se pak víceméně dohrávalo bez větších šancí na jedné či druhé straně. Až v nastavení se po dobrém centru z levé strany dostal k hlavičce hostující Batsuhayi, ale nemířil přesně.

Beşiktaş tak prohrál i druhé utkání ve skupině, naopak Ajax slaví druhou výhru a vede tabulku skupiny C.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Ajax-2,5.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 2. poločase se na to vyflákli???

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
afc ajax

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
AjaxFans

4*0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Fortex

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Remt

Osobně bych tento gól uznal, ta hra do těla mi nijak strašná nepřišla

Reagovat
Remt

Osobně bych tento gól uznal, ta hra do těla mi nijak strašná nepřišla

Reagovat
Vopi11

XXX

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele