základní skupiny - skupina E, 3. kolo
04.11.2020 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Sevilla i v oslabení otočila skóre a Krasnodar porazila 3:2

Parádní obrat se v Lize mistrů povedl Seville. Svěřenci Julena Lopeteguiho prohrávali s Krasnodarem o dva góly a když z jejich pohledu snížil kontaktní brankou Rakitić, nechal se vyloučit Jesús Navas. Krasnodar pak předvedl nepochopitelnou pasivitu a byl za to oslabeným soupeřem po zásluze ztrestán dvěma góly. Sevilla po výhře 3:2 udržela krok s Chelsea.

Seville se ve Španělsku nedaří, a tak se kouč Julen Lopetegui rozhodl pro několik změn a tu nejviditelnější provedl na brankářském postu. Maročana Bounoua nahradil Tomáš Vaclík. V domácí soutěži se nedaří ani Krasnodaru, který si tak chtěl spravit chuť v Lize mistrů a málem se mu to podařilo.

Andalusané začali dle očekávání lépe a po devíti minutách se mohli ujmout vedení, kdyby dobrou střelu Ocampose nezlikvidoval brankář Safonov. O dvě minuty později to ve vápně Krasnodaru opět hořelo a sudí Brych odpískal penaltu po ruce Jordána. Musel jí však odvolat, protože VAR odhalil předcházející faul. Gólem neskončila ani situace z patnácté minuty, když nejprve Safonov vytáhl další skvělý zákrok po střele de Jonga a následně mohl celou akci zavřít střelou do prázdné branky Jordan, jenomže trestuhodně přestřelil.

A tak přišel trest. Magomed Sulejmanov zakroutil přímák neomylně do vinglu a Vaclík poprvé v zápase inkasoval. Nutno podotknout, že český brankář neměl nejmenší nárok. Za chvíli stihla Sevillu další pohroma. Po faulu Koundého na protihráče nařídil sudí pokutový kop a Marcus Berg utaženou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Z pohledu Rusů šlo všechno jako na drátkách.

Sevilla okamžitě zvýšila tlak a dostala se na sedmdesátiprocentní držení balónu. Ve 42. minutě pak snížila, když po Jordánově centru ťuknul hlavou do balonu Ivan Rakitić a Safonov byl krátký. Rojiblancos se vrátili do zápasy, ale vzápětí si celou situaci zase zkomplikovali. Olssona jako poslední instanci fauloval těsně před šestnáctkou Jesús Navas a od Brycha si za to vysloužil rovnou červenou kartu.

Domácí prohrávali a navíc hráli v početní nevýhodě. Rozhodně se však nevzdávali. Safonov se musel po obrátce činit a Rodríguezovu ránu vytáhl na rohový kop. Po hodině hry zase centroval Ocampos a Rakitić poslal balón do břevna. Na Seville vůbec nebylo poznat, že hraje o jednoho může v poli méně a v 69. minutě zaslouženě vyrovnala na 2:2. Brazilec Pantaleao vyrobil na hranici pokutového území obrovskou chybu, nechal se obrat o balón střídajícím En-Nesyrim a ten pak chladnokrevně zakončil. A to nebylo všechno. Za chvíli Pantaleao nedosáhl ve vzduchu na centr, balón se odrazil od tyčky a En-Nesyri druhým gólem strhl vedení na stranu Sevilly.

Pasivní Krasnodar teď musel přidat a nastěhovat se před pokutové území domácích. Pět minut před koncem nevyboxoval balón do bezpečí Vaclík a závar před brankou Sevilla zvládla ubránit. Krasnodar se ale tlačil dopředu a Sevillu v závěru čekaly nepříjemné chvíle. Ruskému celku však nehrál do karet čas, který rychle ubíhal a byl nakonec pro něho fatální. Hosté v Andalusii doplatili na nepochopitelnou pasivitu v době, kdy jim všechno hrálo do karet. Sevilla je po výhře 3.2 na stejné bodové úrovni jako Chelsea a oba mají našlápnuto k postupu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com, o2tv.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2-0

Reagovat
AjaxFans

3-0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Manau

chudák Vaclík, ten už si nezachytá

Reagovat
Akinfeev

Reagovat
smazaný uživatel

Bono jasně lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden gol z penalty a druhej z trestnaku hned za vapnem do vinglu

Reagovat
smazaný uživatel

Je tohle možné? Chtějí zase 3.misto a pohár EL v Seville?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele