čtvrtfinále - odvety
13.04.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern dřel, úspěch ale nevydoloval. PSG v odvetě i přes porážku postoupilo do semifinále

Těsný náskok z prvního zápasu fotbalisté PSG proměnili v odvetě v postupový výsledek. Byť v Parku princů neoplývali ani náhodou brutální efektivitou tak jako v Mnichově a dokonce díky brance Erica Maxima Choupa-Motinga prohráli, stačil jim nynější konečný nezdar ke kýženému postupu do semifinále. Bavorský celek tak loňský triumf z Ligy mistrů neobhájí.

Domácí v osmifinále milionářské soutěže letos vyřadili Barcelonu, teď přitom dokázali skolit dalšího evropského giganta. Jeden z největších favoritů na zisk prvenství v této soutěži nebyl v tomto ostře sledovaném dvojzápase o nic horším týmem a o jeho vyřazení rozhodly vlastně pouze detaily. Tím nejzásadnějším bylo každopádně pravidlo o vstřelených brankách venku.

V této statistice totiž byli lepší Pařížané, a proto se probojovali mezi čtyřku nejlepších klubů Evropy. Mužstvo Stern des Südens, notně ovlivněné mnoha absencemi, nepůsobilo v tomto duelu tak dominantně jako před týdnem, přesto zvítězilo. Potřebovalo ovšem k proklouznutí do další fáze skórovat minimálně dvakrát a tuhle ambici se mu splnit jednoduše nezdařilo.

Možná že kdyby ekipa trenéra Mauricia Pochettina v prvním dějství proměnila jednu ze svých mnoha možností, nemusela by se o účast ve čtvrtfinále strachovat až do posledních okamžiků. Udržet hlavně Neymara představoval pro Bayern opravdu velký problém, už v 9. minutě se po akci Mbappého ocitl náhle sám před brankářem Neuerem, z blízkosti ho nicméně nepřekonal.

Ve 27. minutě Neymar zahrozil opětovně, po rychlém brejku a přihrávce Mbappého do nikým nehlídaného prostoru ve vápně znovu stanul tváří v tvář Neuerovi, jenže ani v tomhle případě na něj nevyzrál. A ve 34., 37. a 39. minutě Neymar musel jen dost zasmutnit, jelikož ve všech třech případech se po jeho zakončení třásla branková konstrukce. Dvakrát tyč, jednou břevno.

Mančaft kouče Hanse-Dietera Flicka v první půli nepůsobil tak nebezpečně jako jeho soupeř, třeba ve 26. a 27. minutě nemířili nejpřesněji ze slušných pozic Sané a Kimmich, přesto právě hosté byli těmi, kdo pět minut před obrátkou skóroval. Choupo-Moting, mimochodem bývalý hráč PSG, předskočil v hlavičkovém boji stopera Kimpembeho a překonal gólmana Navase.

Německý výběr však ve druhém poločase již síť nerozvlnil. Byť se horoucně snažil dostat se do gólových možností, vytvořil si jich poskrovnu. A když už stříleli ve 47. minutě Alaba nebo v 82. minutě Sané, netrefili se do prostoru třech tyčí. PSG spálilo svou největší příležitost v 53. minutě, to když Neymar o kousek nedosáhl na pobídku Di Maríy před prázdnou bránou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (654)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele