základní skupiny - skupina G, 2. kolo
28.10.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ousmane Dembélé (© AFP)

Juventusu nebyly uznány tři góly a s Barcelonou prohrál

Hodně smolný zápas má za sebou kanonýr Juventusu Álvaro Morata. Ten se hned třikrát radoval z branky, ani jednou jí však nedocílil regulérně. To se nepovedlo ani žádném z jeho spoluhráčů, vítězství 0:2 tak po trefách Dembélého a Messiho slaví Barcelona.

Trenér Andrea Pirlo udělal oproti prvnímu kolu skupin v sestavě svého týmu jedinou změnu, když indisponovaného Chielliniho ve stoperské trojici nahradil Demiral. Podstatně odvážnější byl jeho protějšek Ronald Koeman. Z donucení vyměnil vykartovaného Piquého za Arauja, na kraji obrany nahradil Alba Desta. Na hrotu pak zůstal Messi, změnila se však trojice za ním. Místo Trincaa, Coutinha a Fatiho od začátku naskočili Griezmann, Pedri a Dembélé.

Do utkání vstoupili výrazně aktivněji v růžovém hrající Katalánci. Už ve třetí minutě byl velmi blízko skórování Griezmann, jehož rána skončila na brankové konstrukci. Na chvíli pak domácí tlak soupeře utlumili, avšak po necelé čtvrthodině už Barcelona dosáhla úvodní branky, byť s notnou dávkou štěstí. Ousmane Dembélé si poradil s trojicí bránících hráčů a zpoza vápna se rozhodl vypálit slabší pravou nohou, jeho rána pak byla zblokována do protipohybu Szczesného a ten jen bezmocně sledoval, jak balón plachtí do sítě.

Prakticky okamžitě přispěchala "stará dáma" s odvetou, jmenovitě se prosadil Morata. Ten si napoprvé s Netem neporadil, dorážku už umístil do sítě. Jenže si na přihrávku nabíhal z ofsajdu, navíc si při zpracování míče pomohl rukou, a trefa nemohla býti uznána. Když byla odehrána zhruba čtvrtina zápasu, ocitl se v solidní pozici Messi, jenže mířidla si pořádně neseřídil a zamířil výrazně mimo prostor tří tyčí.

Po půlhodině hry podruhé v zápase zvedal ruce nad hlavu Álvaro Morata, i tentokráte vošem zbytečně. Cuadradův centr sice španělský útočník dokázal v pádu dostat do branky, jenže i tentokráte zvedl pomezní praporek nad hlavu a i tentokráte se ukázalo, že to bylo správné rozhodnutí. Hodně velké štěstí pak při Juventusu stálo na opačném konci hřiště, kdy Dembélé nadvakrát nedokázal překonat Szczesného, hosté nedokázali zužitkovat ani následnou nepřehlednou situaci.

Do třetice všeho dobrého, říká se. Pro Álvara Moratu však toto pořekadlo zřejmě neplatí, neboť deset minut po návratu z kabin dokázal z voleje procpat míč potřetí do sítě, tentokráte navíc asistent rozhodčího nehlásil žádný rozpor s pravidly. Jenže na stadionu byl přítomen VAR, který si všiml těsného ofsajdu kanonýra Juventusu, a ten tak přišel už o svůj třetí zásah. Naštvaný může být i Juan Cuadrado, jemuž byla odebrána druhá asistence, tentokráte z velmi krkolomné pozice.

Hra se poté na delší dobu výrazně uklidnila, větší vzrušení přišlo zase až v pětaosmdesáté minutě. Už s kartou hrající Demiral šel velmi nešikovně do souboje s Pjanićem, načež svého bývalého spoluhráče fauloval. To neuniklo pozornosti hlavního sudího, jenž tureckému stoperovi podruhé v utkání zažlutil před očima a ten tak musel do sprch. Další nedovolený zákrok v nesprávný moment přišel v podání Juventusu na samém začátku nastavení, kdy Bentancur zalehl na začátku velkého vápna pronikajícího Fatiho, v reakci na což byl nařízen pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Lionel Messi, jenž s naprostým přehledem proměnil a definitivně zpečetil vítězství Barcelony.

Pověstný hřebíček do rakve ještě mohl zatlouci Ansu Fati, jenže v gólové pozici namísto střely volil přihrávku na Braithwaiteho, který to už nečekal a nechal balón utéct do zámezí. To ale nic nezměnilo na vítězství Katalánců, kteří si hoví na čele skupiny G se šesti body a skóre 7:1. Turínští jsou se třemi body nejbližším pronásledovatelem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (645)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele