základní skupiny - skupina H, 2. kolo
28.10.2020 18:55 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Matné Paříži vystřelil tři body v Istanbulu Kean

Dvacetiletý útočník Moise Kean byl hlavní hvězdou utkání skupiny H mezi Istanbulem Basaksehir a Paris SG. Právě díky jeho dvěma zásahům si hosté připsali první body v novém ročníku Ligy mistrů, když zvítězili 0:2.

Thomas Tuchel zaraegoval na nezdar proti Rudým ďáblům zejména tím, že tentokráte vsadil na hru na dva útočníky. Kyliana Mbappého doplnil na hrotu Moise Kean, na křídlech nadále operovali Di María a Neymar, stejně tak pozice krajních obránců zůstali Florenzimu a Kurzawovi. Před Navase do stoperské dvojice se ke Kimpembemu zatáhl ze záložní řady Pereira. Vzhledem k nenasazení Gueyeho zůstává ve středu pole stále ještě jedno volné místo, jež bylo obsazeno Marquinhosem.

Basaksehir vstoupil do utkání velmi aktivně a po čtvrt hodině byl i docela blízko gólu. Višćově střele chybělo pár desítek centimetrů od tyče. Tentýž hráč měl příležitost ke skórování i v závěru prvního poločasu, opět to bylo střelou zpoza vápna. Ta tentokráte měla ještě lepší parametry a jen kousíček scházel od gólu. To už Pařížané hráli nějaký čas bez Neymara, kterého kvůli zdravotním problémům na hřišti nahradil Sarabia.

Hned po přestávce přišla první větší příležitost pro PSG. Přečíslení tři na dva rezultovalo v Mbappého přihrávku Sarabiovi, ten však z deseti metrů nedokázal sklopit mířidla a zamířil vysoko nad břevno. Mnohem lépe si počínal další z útočníků Moise Kean. Ten se po rohovém kopu zahraném Mbappém dostal zcela osamocený k hlavičce, kterou s klinickou přesností uklidil na vzdálenější tyč Gunokovi svatyně.

Nedlouho poté byl blízko zdvojnásobení rozdílu ve skóre asistující Mbappé, jenž zkoušel pálit z úrovně penalty z otočky, mezi tři tyče se mu ovšem nepodařilo zamířit. Namísto toho mohlo přijít vyrovnání, Türücovu prudkou ránu z bezprostřední blízkosti kryl díky výtečným reflexům Navas.

Čtvrt hodiny před koncem přišel druhý gól PSG a podruhé jej měl na svědomí mladý italský útočník Moise Kean. Vše začalo skvělou prací Rafinhy u pravé postranní čáry. Míč se dostal do vápna ke Mbappému, jenž ještě vylepšil pozici právě pro Keana a ten už si s Gunokem hravě poradil.

Paříž tak napravila úvodní zaváhání proti Manchesteru United a v tabulce se teď dělí o druhou příčku s Lipskem. Basaksehir je bez bodu i bez vstřeleného gólu poslední.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
John Obi Mikel

1:1, překvapení kola

Reagovat
Seydou Doumbia

1-4

Reagovat
Akinfeev

0:4

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat
RadekVonCZE

Souboj dvou hejtovaných klubů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tento zapas je nejhnusnejsi za hodne dlouhou dobu, co vidim. Oba dva tymy uplne mimo. Pomale, nepresne, byt jiny tym dneska proti PSG, tak jim daji trojku.

Reagovat
Rothbard

Zase se 3. nejlepší hráč světa zranil? S takovou to na GB nebude...

Reagovat
Selänne

To je fakt strašně divnej zápas.

Reagovat
Beči

Koukám, že Kean se v PSG slušně probral.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden z tých dvoch strelených gólov nešiel cez Škrťa

Reagovat
smazaný uživatel

Amatéri, Škrťo bol práveže pri oboch góloch. Čakal som, kto z vás vyvráti to čo som napísal a nechytali ste sa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele