základní skupiny - skupina E, 4. kolo
24.11.2020 18:55 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ivan Rakitič (© AFP)

Sevilla v nastavení rozhodla o vítězství s Krasnodarem

O obou postupujících už je jasno ve skupině E Ligy mistrů. Jedním z nich je Sevilla, která mezi nejlepších šestnáct pronikla díky vítězství 1:2 v Krasnodaru. Tam od začátku vedla díky Rakitićovi, po přestávce pak sice srovnal Wanderson, avšak v nastavení rozhodl o vítězství hostů Munir.

Oproti prvnímu vzájemnému utkání udělal Krasnodar v základní sestavě čtyři změny. Mezi tři tyče se místo Safonova postavil Gorodov, krajního obránce hrál Smolnikov, a nikoliv Černov. V záloze nahradil Utkina Cabella a v útočné trojici nastoupil Claesson namísto Sabuy. Dvakrát sáhl do jedenáctky i Lopetegui. V obraně se nepředstavil vykartovaný Navas, nýbrž se tam ze zálohy zatáhl Gudelj. Jeho a Jordanovo místo ve středu pole obsadili Oscar a Fernando.

Už ve čtvrté minutě se Andalusané dostali do vedení. Ocampos se po dlouhém vedení míče rozhodl z pravé strany odcentrovat do pokutového území, kde číhal Ivan Rakitić. Halfvolej chorvatského záložníka zapadl přesně k tyči, Gorodov se natahoval marně. Nicméně ve třinácté minutě si gólman už připsal skvělý zákrok, to když vychytal zajímavou střelu Koundého.

Krátce po návratu ze šaten byl Krasnodar velmi blízko srovnání. Gudelj udělal školáckou chybu a na hranici vlastní vápna se nechal obrat o míč. Cabella pak dokázala obejít Vaclíka a už střílel do zdánlivě prázdné brány, jenže skluz Koundého mu na poslední chvíli radost zhatil a srazil míč na tyč.

Nedlouho poté mohla Sevilla zdvojnásobit vedení, když Munirovy křižné přihrávky nedokázal zužitkovat de Jong, jenž zamířil příliš vysoko. Podle pořekadla "nedáš, dostaneš" tak udeřili domácí. Olsson dostal míč do zajímavé pozice za vápnem, chytře ale ještě našel Maciela Wandersona. Jeho střelu málem vykopl z brankové čáry opět obětavý Koundé, avšak nakonec se od něj odrazila za brankovou čáru.

Necelých deset minut před koncem základní hrací doby si mohli hosté vzít vedení zpět. Idrissi se prodral až do zakončení, jeho pokus vychytal ramenem Gorodov. Nakonec si Sevilla zajistila vítězství v páté minutě nastavení. En Nesyri předla míč Muniru El Haddadimu, jenž napoprvé napálil jen bránícího hráče, jenže balón si pak ještě zpracoval na prsa a přesnou střelou překonal bezmocného gólmana.

Situace v tabulce se tedy má tak, že Sevilla si s Chelsea zahraje o prvenství ve skupině, Krasnodar bude s Rennes bojovat o třetí místo zaručující Evropskou ligu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

proč myslíte, že bude chytat Vaclík?

Reagovat
Han střelil první

Bounou měl pozitivní test, je to i v článku.

Reagovat
adam77

Asi moc nesleduješ Sevillu Už když hrála s Celta vigem tak už chytal Vaclik a už bylo známo ,že má Bono covid

Reagovat
adam77

A nauč se číst

Reagovat
smazaný uživatel

Chtějí prohrát.

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Vaclos chytne a zůstane jako jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Kundy ta Sevilla ..... pritom Krasnodar mohl i vyhrat.

Ale zazdili dve tutovky a Sevilla v 94 ..... klasika , ty male tymy jsou furt jen "male"

Reagovat
junglist

ne kundy ale Kounde

Reagovat
CHONG

Vamos!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele