základní skupiny - skupina G, 6. kolo
08.12.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus díky dvěma gólům Ronalda přejel domácí Barcelonu

Nečekané se stalo skutečností. Juventus vyplenil Camp Nou a s domácím výběrem včetně Messiho si poradil snadno 3:0. Tento výsledek navíc znamená, že postupuje z prvního místa ve skupině.

Protřelý taktik Ronald Koeman na domácí lavičce obývané hvězdami světového formátu se dnes střetl s trenérským mladíčkem, který si musí kurážně razit svou cestu mezi velikány. Pirlův Juventus ale sázel mimo jiné na lepší aktuální formu a také obrovskou motivaci Cristiana Ronalda, který se opět vracel do souboje dvou těžkých vah s domácím "bohem" Messim.

Jejich souboj vlastně od začátku vyzníval jasně ve prospěch rodáka z Madeiry. Opět se ukázalo, že Juventus s Ronaldem je diametrálně odlišný a mnohem kvalitnější než Juventus bez něj. Stará dáma byla v úvodu utkání o poznání aktivnější a hlavní zásluhu na tom svou dravostí měl právě Ronaldo.

Tomu se už ve dvanácté minutě povedlo šikovně spadnout ve vápně po souboji tělo na tělo s Araújem, což sudí posoudil jako penaltu. K ní se samozřejmě postavil mistr světa v této disciplíně a ani tentokrát se nemýlil. Ter Stegena jednoduše poslal na druhou stranu brány - 1:0.

Barcelona se chtěla revanšovat podobným způsobem, jenže průniky Lionela Messiho či mladíka Pedriho dnes prostě nebyly tak kreativní ani účelné. Obrana Juventusu dirigovaná brankářem Buffonem, který osobně zažil poslední výhru Juve v Katalánsku, nepovolila. Naopak sledovala další rychlou akci Staré dámy, která ve 20. minutě opět vyústila v branku. Po nádherném ťukesu na straně vápna dostal McKennie míč na Cuadrada, ten mu centrem balon vrátil a nehlídaný Weston McKennie se efektně položil do rány - 2:0.

To už začalo být pro Barcelonu kritické. Přesto se nevzdávala. O pouhou minutu později málem srovnal Messi, jenže jeho ránu po zemi nakonec brankář Buffon přeci jen zlikvidoval. Že by se Koemanova skvadra nějak drala do zakončení, to se rozhodně říct nedalo. Barcelona v klidu kombinovala kolem středového kruhu, nic víc.

Když to nešlo střelecky, pokusil se Messi napodobit Ronalda a plácl sebou v nastaveném čase o zem uvnitř vápna. Sudí Stieler ale nebyl o jeho faulu tak pevně přesvědčen, takže kýženou penaltu nepískal.

Prohrát doma o dvě branky s Juventusem a nedat mu ani gól, to se Koemanovi přirozeně vůbec nezamlouvalo. Proto místo nevýrazného mladíčka Trincãa poslal na hřiště Braithwaitea. A zkušený kanonýr o sobě hned dal vědět. Kdyby mu Alba vrátil míč trochu přesněji, dost možná by se Buffon řádně zapotil.

Horko ale bylo spíš na druhé straně. Jen pět minut po změně stran totiž Bianconeri zvýšili své vedení na rozdíl tří branek! Po centru do pokutového území se nejprve Juventus dožadoval pokutového kopu za Lengletovu ruku. Sudí ji nejprve nepískal, ale po poradě s videorozhodčím přeci jen poslal Ronalda zahrávat jeho oblíbenou situaci. A portugalské eso se ani tentokrát nemýlilo!

Barcelona dnes působila jen jako mátožný stín sebe samé a Juventus jí pořádně nakládal. Griezmann sice po hodině hry málem snížil, jenže jeho střela nakonec našla jen břevno.

Patnáct minut před koncem Barceloně aspoň na chvíli svitla naděje v podobě šance na snížení. Sudí Stieler totiž pískal penaltu ve prospěch domácích. S fanoušky si ale jen krutě zahrával, protože následně místo penalty pískal předchozí Griezmannův ofsajd.

Jeden gól zrušil i na druhé straně a zase správně. Cristiano Ronaldo po rohovém kopu oslovil ve vápně Bonucciho, který už měl úlohu snadnou. Jenže sudí opět viděl ofsajd a branku neuznal. V závěru došlo také dvakrát na souboj Messiho s Buffonem a italský brankář v obou případech dokázal, že do starého železa rozhodně ještě nepatří. Juventus veze z Katalánska snový výsledek 3:0 a je první!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (651)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele