čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2021 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Paris Saint-Germain (© AFP)

Produktivní PSG přelstilo ve čtvrtfinále Ligy mistrů od roku 2019 neporažený Bayern

Bayern svou sérii neporazitelnosti na poli Ligy mistrů neprodloužil. Napodvacáté přece našel svého přemožitele, a to v podobě PSG, které zásluhou rozhodující branky Kyliana Mbappého zvítězilo v zajímavé přestřelce o gól. Domácí zkrátka nebyli produktivní, v obraně neodvedli nejlepší práci, a jejich efektivní soupeř naopak ze čtyř střel přímo na bránu třikrát skóroval.

Obě mužstva se před tímto očekávaným vzájemným střetnutím musela obejít bez několika opor. Zatímco německý výběr bezpochyby nejvíce trpěl kvůli absenci ofenzivního fenoména Roberta Lewandowského, který vlivem svého zranění zřejmě vynechá i následnou odvetu, pařížský celek musel oželet neúčast Marca Verrattiho, klíčového muže záložní řady.

Tím ovšem výčet ztrát u obou družstev nekončil. Nastoupit nemohl v dresu Stern des Südens ani Serge Gnabry, na hostující straně chyběl taktéž Verrattiho dvorní parťák ze středu pole Leandro Paredes, přičemž potíže vykazovala i na obou krajích obrany, kde museli zasáhnout Abdou Diallo a Colin Dagba. A upřímně řečeno, hlavně v první půli druhý jmenovaný hořel.

Jenže byť svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka vykazovali daleko větší aktivitu, vytvořili si určitě větší počet brankových šancí, nepřetavili svá lepší statistická čísla v kýžený a zdárný rezultát. Hosté měli v mnoha ohledech kliku, hlavně v prvním poločase, kterou dost zásadním způsobem ovlivnila i několika hodně povedenými zákroky brankářská jednička Keylor Navas.

Poté, co Bayern nezvládl úvodní chvíle zápasu a po břevně Choupa-Motinga neuhlídal brejk ekipy kouče Mauricia Pochettina, po němž se trefil poprvé Mbappé, který po Neymarově uvolnění nachytal na bližší tyčce gólmana Neuera, jenž míč neudržel v rukavicích, bylo PSG pod velkým tlakem. Ale odolalo. Neprosadili se Müller, Goretzka nebo opět Choupo-Moting.

Pasivní Les Parisiens ve 28. minutě naopak znovu vyučili svého soka z produktivity, domácí doplatili na skutečnost, že Marquinhos se v ofsajdu nenacházel, Neymar ho svým pasem zleva uvolnil v šestnáctce a pařížský kapitán zařídil dvougólové vedení. Až ve 37. minutě se, nutno říci, že zaslouženě, prosadil střelecky i tým Der FCB, jenž do přestávky alespoň snížil stav.

A do té chvíle těžko překonatelného Navase dokázal přelstít Choupo-Moting, cílená náhrada za Lewandowského, který ještě loni během finále milionářské soutěže oblékal dres PSG. Teď ale nastoupil v barvách Bayernu, odpoutal se po Pavardově centru zprava od bránícího Danila Pereiry a poměrně pohotově zakončil hlavičkou. K vyrovnání pak došlo v 60. minutě.

Kimmich ze standardní situace vybídl v pokutovém území naběhnuvšího si Müllera a ten nikým nehlídaný zacílil za záda Navase. Poslední slovo v tomto značně sledovaném měření sil si každopádně vzdalo PSG. Opět podniklo bleskový protiútok, Di María ze středu hřiště uvolnil nalevo Mbappého, který našel skulinku mezi nohama stopera Boatenga a rozvlnil síť.

Je třeba připomenout, že hru obou mančaftů zřejmě taktéž notně ovlivnila i zranění, která se udála v průběhu tohoto střetnutí. Zdravotní neduhy pravděpodobně postihly v domácím táboře Goretzku i Süleho, v tom hostujícím Marquinhose. Všichni zmínění střídali už během první půle, a oba kluby doufají, že jejich potíže nebudou vážnějšího či dlouhodobějšího charakteru.

Šedesát jedna procent, takovým číslem v držení míče se mohl Bayern chlubit na konci tohoto utkání. Právě tenhle duel nicméně jasně ukázal, že ačkoli vyprodukoval i jednatřicet pokusů na bránu oproti celkovým šesti pařížským, fotbal rozhodují zcela jiná měřítka. Rozhodně není tenhle souboj ještě rozhodnut, tedy za předpokladu, že Die Roten výrazně nezlepší koncovku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (489)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele