základní skupiny - skupina A, 6. kolo
09.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Maxim Choupo-Moting (© AFP)

Bayern porazil Lokomotiv i ve druhém zápase a potvrdil suverenitu

Obhájce prvenství Bayern Mnichov zvítězil i v posledním zápase skupiny Ligy mistrů a Lokomotivu tím definitivně překazil naděje na Evropskou ligu. Všechny góly padly v mnichovské Allianz Aréně až po změně stran, když se trefili Niklas Süle a Eric Choupo-Moting.

Bayernu už v posledním zápase o nic nešlo. Obhájce měl zajištěný postup z prvního místa s předstihem, ale nebyl by to on, kdyby nechtěl vyhrát všechny své zápasy, obzvláště v domácí Allianz Aréně. Lokomotiv se chtěl v Bavorsku pokusit o zázrak a skrze výhru ještě proklouznout do jarních bojů Evropské ligy.

Hans-Dieter Flick pochopitelně sáhl k některým změnám v sestavě a na hře Bayernu to bylo trochu znát. Vůbec první střelu na branku vyslal až ve 31. minutě Douglas Costa a Guilherme jí schoval ve své náruči. Na první pohled možná nešlo o nebezpečnou akci, jenže před Guilhermem mohl fatálně tečovat balón Müller. Rusové na tuto možnost kontrovali střelou Rybuse, kterou Neuer raději boxoval před sebe. Do této doby měl sice Bayern převahu, ale efektivně jí využít nedokázal. Asi největší šanci prvního poločasu měl Thomas Müller. V pokutovém území neobvykle dlouho váhal se zakončením, až nakonec lízl jen boční síť.

Bavoři sice byli dle předpokladu častěji na balónu a výrazně aktivnější, ale k žádnému gólu to nevedlo. Po změně stran měl rozhýbat německou ofenzívu Serge Gnabry, ale byl to obránce Niklas Süle, který hlavou protáhl brankáře Guilhermeho. Tlak Bayernu se každopádně zvýšil a Lokomotiv byl čím dál častěji nucen bránit a bránit. Domácí nakonec pevnou defenzívu Lokomotivu rozlouskli a po rohovém kopu se hlavou prosadil Niklas Süle. Naděje Rusů na Evropskou ligu dostaly první vážnou trhlinu.

Mnichované pak nikam nespěchali, v poklidu kontrolovali hru a čekali, až se jim naskytne příležitost podruhé v zápase udeřit. V 77. minutě ještě domácí přežili šanci Josifova a za pár minut zavěsil přihrávku Gnabryho pod břevno Eric Choupo-Moting. Ruský celek byl na kolenou a zpátky do zápasu už se nedostal.

Bayern zvítězil nad Lokomotivem i ve druhém vzájemném zápase a definitivně ho připravil o jarní účast v Evropské lize. Lokomotiv v základní skupině nesehrál špatné zápasy, hrubě ale doplatil na neproměňování brankových příležitostí. Evropskou ligu si nakonec místo Lokomotivu zahraje Red Bull Salzburg.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
Rich

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Heresy

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
adam77

3-0

Reagovat
Heresy

4:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern B - Moskva 3:1

Reagovat
20fredy20

Mozno ten gol Suleho nakopne k lepsim vykonom.

Reagovat
Müllered

Choupo

Reagovat
Kincl

Dvakrát Bčko a 4 body

Reagovat
Heresy

Chlapi kdy je los?

Reagovat
Kocour Klapuška

V pondělí myslím

Reagovat
Heresy

diky

Reagovat
Pharrell

Choupo-Moting

Reagovat
Jardman

Dobrej

Reagovat
Rich

Odmaká zápas a ještě dá gól, jako backup za Lewu úplně dostatečný.

Reagovat
Jardman

Yes + to jméno, u mě dobrý

Reagovat
Pharrell

Jj prostě je to kvalitní náhradník v útoku. Dobrý byl i v PSG a teďka v Bayernu je to ok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele