základní skupiny - skupina A, 2. kolo
27.10.2020 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Joao Felix (© AFP)

Felix dvěma góly otočil průběh utkání a zajistil Atléticu vítězství nad Salcburkem

Vydřené tři body získali fotbalisté Atlética Madrid v druhém kole základní skupin Ligy mistrů, ve kterém udolali rakouský Salckburk 3:2. Domácí v utkání vedli, ale dvěma góly na konci prvního a začátku druhého poločasu Salcburk skóre otočil. Utkání nakonec na svou stranu naklonil dvěma góly mladý útočník Atlética Joao Felix.

Úvod zápasu zastihl v lepším rozpoložení Atlético, které i přes vysoké napadání hostů zvládalo rozehrávku a bylo nebezpečnější na útočné polovině. První velkou šanci ke skórování měl ve 14. minutě Felix, který Herrerově obloučku za obranu předvedl akrobatické zakončení, které bohužel pro něj skončilo na břevně.

Domácí byli nadále lepším týmem, ale k prvnímu zakončení na bránu se osmělili i hosté. V 19. minutě poprvé prověřil pozornost Oblaka střelou zpoza pokutového území Berisha. Nakonec to ale bylo Atlético, které po necelé půlhodině hry skórovalo první. Domácí využili brejkové situace a míč, který vypíchl Junuzovič Correovi, se dokutálel k z druhé vlny nabíhajícímu Llorentemu, a ten přízemní střelou překonal brankáře Stankovice.

Mladý španělský záložník mohl vedení Atlética hned o pár minut později navýšit. Herrera krásně načasovanou průnikovou přihrávkou poslal do samostatného úniku Llorenteho, který však ukázal, že střílení gólů není jeho pravidelnou činností a bránu minul.

Atlético ale bylo po vstřeleném gólu aktivnějším týmem a vypadalo to, že je pouze otázkou času, kdy přidá druhý gól. Red Bull však ve 40. minutě ukázal svůj smrtící přechod do útoku, na jehož konci stál Szoboszlai, který pumelicí na vzdálenější tyč srovnal stav utkání.

Šokovaná obrana domácích se neprobrala ani během poločasové pauzy a bezprostředně po změně stran inkasovala podruhé. Ulmer měl na levém křídle dostatek prostoru k přízemnímu centru, který prošel až k na zadní tyči volnému Berishovi, který ve skluzu trefil odkrytou bránu a poslal Salcburk do překvapivého vedení.

Atlético po studené sprše v podobě dvou inkasovaných gólů opět zabralo a rakouský celek se mohl z vedení radovat pouhý pět minut. Correa se v 52. minutě uvolnil po průnikové přihrávce v pokutovém území a ze stoprocentní šance udělal přihrávkou před prázdnou bránu Felixovi dvousetprocentní šanci, kterou mladý portugalský forvard bez problémů proměnil a opět vrátil skóre do vyrovnaného stavu.

Hosté remízový stav rozhodně nijak usilovně nebránili, ale mírná převaha v kvalitě byla přeci jenom na straně Atlética. To mohlo uzmout vedení zpět v 61. minutě, kdy Correa hrudí sklepl Trippierův centr na hranici šestnáctky Felixovi, který z voleje přestřelil bránu.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla pohled na souboj dvou zcela vyrovnaných družstev a Salcburk byl Atléticu rovnocenným soupeřem. Problémy dělal domácí obraně zejména mladý maďarský záložník Dominik Szoboszlai.

Byla to ale nakonec mladá hvězda domácích, která rozhodla, že tři body zůstanou v Madridu. Atlético kopalo devět rohových kopů a právě ten devátý v 85. minutě rozhodl o osudu utkání. Correův centr propadl až na druhou stranu pokutového území, odkud jej do ohně vrátil Lemar a Joao Felix po kvalitním zpracování dělovkou rozhodl o vítězství Atlética nad Red Bullem 3:2.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 ..dnes mám hrozný pocit že atletico “končí” v LM

Reagovat
Stannis Baratheon

Salzburg je děsně přeceňovaný. Dnes domácí v suchém triku.

Reagovat
Rich

1-1

Reagovat
pavel.fotbal

2:1

Reagovat
AjaxFans

2-2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Elmas

*3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elliasson

Joao Felix mohl dát krásný gól nůžkami. Škoda, že trefil břevno. Nicméně, náš první gól se zrodil při akci, kdy jsme u vlastní brány faulovali hráče Salzburgu. I proto jsem rád, že se Szoboszlaiovi podařilo vyrovnat.

Za sebe musím pochválit Félixe. Ten kluk je výborný, má výbornou střelu, umí jít 1 na 1, občas 1 na 2. Jen občas špatně nahraje. A dále Marcos Llorente - u něj vážně nechápu, jak mohl sedět na tribuně. Ten kluk je úžasný!

Reagovat
Rich

Koukám, že Salzburg jede...

Reagovat
Messiáš

Joao je proste uzasnej hrac, krasne se na to kouka. Szobozslai na druhe strane taky vybornej, toho bych si prave v Atleticu dokazal predstavit

Reagovat
Han střelil první

Krásná konfrontace dvou výjimečných talentů. Škoda zranění Daky.

Reagovat
Phillipinho

Joao neskutecnej vykon Letos konecne vsem ukaze, jaka extratrida z nej roste. A Llorente je fakt kultovni hrdina Atletica, ktery si zaslouzi, aby fanousci byli uz zpatky na Wande. Je mu jedno jestli hraje ve stredu hriste, na hrotu nebo na kridle. Vsude ukazuje svoji fyzickou prevahu a rychlostni prevahu na ostatnimi.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Marcos napĺňa podľa Teba potenciál ? Ste s jeho výkonmi celkovo spokojní ? Ako fanda RM to bol podľa mňa hriech pustiť takého hráča z RM

Reagovat
Phillipinho

Spokojeni je slaby slovo. Jeden z peti nejlepsich hracu tymu, od ty doby, co ho Simeone zacal stavet do ofenzivy (po Anfieldu), tak je myslim nejlepsi strelec tymu Do toho bojuje kazdej zapas do roztrhani tela, coz z nej dela Cholovo oblibence. Ta jeho transformace z defenzivniho stredaka na kridlo/utocnika je fakt neskutecna a predevsim nevidana na takovy urovni.

Reagovat
Fernando_Torres

On má ale fakt asi úplně všechno... Mne přijde jak ten prototyp univerzálního atleta, kterej si může vybrat jakejkoliv sport a ve všech bude vynikat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele