základní skupiny - skupina D, 3. kolo
03.11.2020 21:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Diogo Jota a Sadio Mané (© AFP)

Jota hrdinou Liverpoolu. Jeho hattrick znemožnil Atalantu

Liverpool si překvapivě snadno poradil s domácí Atalantou, které naprosto jednoznačně a bez milosti nasázel pět branek! Sám naopak nedostal ani jednu a udržel čisté konto i ve třetím duelu po sobě.

Manažer Jürgen Klopp oproti původním předpokladům poslal do hry velmi silnou sestavu, která čítala jména jako Salah, Jota, Mané nebo Henderson s Wijnaldumem. Ani Atalanta nehodlala jen sledovat utkání z pozice nezkušeného outsidera a do zápasu vletěla s Murielem, Zapatou, Gómezem nebo Pašaličem. Dle předzápasových prognóz to mělo být strhující utkání plné šancí.

Nakonec z toho ale byla spíš jednostranná záležitost. A nikoli ve prospěch Atalanty. Naopak. Už ve druhé minutě o sobě Liverpool dal poprvé vážně vědět. Curtis Jones krásně vysunul křídelníka Dioga Jotu, který se hnal sám na Sportiella, ale nakonec ho z blízkosti nepřekonal. Reds každopádně zaskočili Atalantu kompaktní, jednoduchou hrou od úvodních minut, která měla pro hráče La Dea katastrofální následky.

Poprvé se projevily po šestnácti minutách, když obraně Orobici prchl Diogo Jota, dostal krásnou nahrávku od Trenta Alexandera-Arnolda a ještě mu zbylo dost času i fištrónu, aby jemným obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře Sportiella - 1:0.

Atalanta se samozřejmě enormně snažila vyrovnat, ale dnes se jí vůbec nic z ofenzivní fáze, kterou manažer Klopp tak vychvaloval, nedařilo. Murielovu ránu nadvakrát krotil brankář Alisson, Gómezův pokus lapil brazilský brankář s přehledem. Právě ve chvíli, kdy se domácí nadechovali k náporu, opět udeřila návštěva z města Beatles. Psala se 33. minuta, když si Portugalec Diogo Jota naběhl do vápna na pas od Gomeze a zpracoval jej. V poslední době mu vychází prakticky všechno, na co sáhne, a dnes to nebylo jiné. Jeho tvrdou ránu Sportiello nemohl mít ani náhodou.

O pár minut později chtěl svou troškou do mlýna přispět i Sadio Mané, jenže proti němu vytáhl brankář Sportiello luxusní zákrok a jeho ránu vyrazil konečky prstů. Hráči Atalanty ještě v šatně zřejmě cítili, že s tímhle výsledkem dokáží s trochou štěstí něco udělat. Jenže totálně nezvládli nástup do druhé půle, což nakonec definitivně rozhodlo.

Pouhé dvě minuty po změně stran Liverpool ubránil rohový kop a míč se přes Jonese dostal k Mohamedu Salahovi. A toho je zatraceně těžké chytat, což Atalanta dávno dobře ví. Nepovedlo se jí to ani tentokrát, Salah si obranu Atalanty namazal na chleba a technickou ranou obstřelil brankáře Sportiella. Aby se Atalanta jen tak rychle nevzpamatovala, zasadil jí Liverpool ještě další rychlou ránu. O pouhé dvě minuty později totiž Reds předvedli další rychlý kontr, Momo Salah tentokrát vybídl ke skórování Sadia Maného a ten už se nemýlil - 4:0.

A v podstatě bylo po zápase. Favorit jasně dominoval, obrana La Dea prakticky neexistovala a hrál vlastně jen jeden tým. Zadáci Atalanty naprosto nestíhali ataky Liverpoolu a působili jako žáčci s údivem sledující mistra. Mané deset minut po změně stran vysunul rychlíka Jotu, ten obešel brankáře Sportiella a snadno zakončil do opuštěné brány, ač byl stíhán dvěma domácími obránci.

Jeho první hattrick v barvách Reds narýsoval obrovskou potupu pro ambiciózní italskou skvadru. Po hodině hry nepropálil smůlu ani domácí Duván Zapata, jehož rána se odrazila od spojnice ven z brány. O chvíli později kolumbijský kanonýr opět vyzkoušel brankáře Alissona, ale ani další ranou z úhlu jej nepřekonal. A nepovedlo se mu to ani v poslední desetiminutovce. Ani Momo Salah v ní neuspěl, tentokrát brankář Sportiello splnil svůj úkol dokonale a osamoceného střelce zlikvidoval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (329)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele