základní skupiny - skupina D, 5. kolo
01.12.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexander Scholz (© AFP)

Atalanta se překvapivě trápila s Midtjyllandem a pouze s ním remizovala

Atalanta bude v závěrečném kole usilovat o postup do osmifinále v přímém souboji s Ajaxem a to na nizozemské půdě. O tom sice bylo rozhodnuto již dříve, ale po remíze Atalanty s Midtjyllandem 1:1 mají Italové lepší výchozí pozici a v Amsterdamu jim bude stačit i remíza. Atalanta se v zápase s dánským Midtjyllandem dlouho trápila a na brzkou trefu Alexandera Scholze odpověděl až jedenáct minut před koncem Cristian Romero.

Skupina D nabídne v závěrečném kole opravdový šlágr a aby si Atalanta proklestila cestu mezi šestnáctku nejlepších, bude muset v Nizozemsku bodovat. Pokud s Ajaxem prohraje, zamíří do jarních bojů v Evropské lize.

Úterní utkání začalo přesně podle předpokladů a tempo udávali domácí. Po devíti minutách se Muriel šikovně protáhl kolem bránících hráčů a zpětnou přihrávkou nabil Duvánu Zapatovi, který trestuhodně přestřelil. Hned vzápětí byl v další gólovce Zapatovi máván ofsajd a tím skončil úvodní nápor domácích. Midtjylland to přežil a ve 13. minutě nečekaně udeřil. Kaba sklepl vrácený balón do šestnáctky a Alexander Scholz parádní ranou poslal dánského šampiona do vedení.

Atalanta se sice snažila o odpověď, ale narážela na dobře zformovanou obranu Dánů. Po půlhodině hry zahrozil křižnou ranou Pessina, ovšem balón skončil vedle branky. Midtjylland bez problémů udržel poločasové vedení 1:0 a bylo otázkou, co předvede Atalanta po změně stran.

Gian Pier Gasperini na nic nečekal a do ofenzívy povolal toho nejpovolanějšího - Josipa Iličiće. Hosté ale dál setrvávali v obranném šiku a zachytávali veškeré útoky Italů. V 63. minutě se Midtjyllandu naskytla velká šance na druhý gól, když Kaba po rohovém kopu zakončoval patičkou do břevna. Atalanta zůstávala ve hře a postupně si začala vytvářet příležitosti. Gosens pálil z dobré pozice nad, po něm nechal Traoré vyniknout Hansena a dorážka Zapaty šla hodně mimo. Atalanta utahovala smyčku a nakonec se přeci jenom dočkala. V 79. minutě odcentroval Hateboer a Cristian Romero hlavou srovnal na 1:1.

Do konce zbývalo i s nastavením zhruba patnáct minut a Atalanta ještě chtěla získat všechny body. Midtjylland chtěl zase zuby nehty premiérový bod udržet a to se mu nakonec podařilo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
AjaxFans

2-2

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Kincl

Co dělají vždyt mají šanci na postup

Reagovat
avicii

Reagovat
Shevchenko

No aspoň že vyrovnali, z hlediska postupu je jedno jestli by dneska udělali 1 nebo 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele