základní skupiny - skupina E, 6. kolo
10.12.2019 18:55 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Milik hattrickem zařídil Neapoli postup

Pod Vesuvem se překvapení nekonalo, protože Neapol si s Genkem poradila naprosto jednoznačně. Belgické návštěvě z Genku nasázela díky Milikově hattricku už do poločasu tři branky. Čtvrtý přidala ve druhé půli a raduje se z postupu.

Neapol byla před utkáním jediným týmem skupiny, který ještě neprohrál. A pokud chtěla postoupit, musela v tomto trendu pokračovat. Kádrem Partenopei v letošní sezoně zmítají problémy a dnešní utkání mělo být poslední pomyslnou kapkou. V případě, že by Ancelottiho ekipa prohrála, měl se podle mnoha informací zkušený trenér s týmem rozloučit. Genk už dávno postoupit nemohl, ale hodlal se s Ligou mistrů důstojně rozloučit.

Do útoku postavil Carlo Ancelotti Mertense s Milikem, který se vrátil po zranění. A bylo vidět, že se polský kanonýr na trávníky hodně těšil. Už ve druhé minutě pláchl prakticky celé obraně Genku a zastavil ho jen pozorný Maehle. O pouhou minutu později už ale Milika nezastavil vůbec nikdo. Po rohovém kopu nejdříve míč orazítkoval břevno a celá akce pokračovala. Mladý brankář v brance hostů Vandevoordt zkoušel naprosto zbytečnou kličku i proti dvěma napadajícím hráčům a Arkadiusz Milik měl snadnou pozici - 1:0.

Tahle minela stála Genk mnoho a bylo jasně vidět, že to obranu belgického týmu hodně poznamenalo. Prapor hostujících hráčů zvedl Joseph Paintsil, který to zkusil z dálky, ale branku Alexe Mereta o několik decimetrů minul. Mladý italský brankář neinkasoval ani z další obrovské šance o čtyři minuty později, když se před ním zjevil Paul Onuachu. Mereta sice překonal, ale následně minul bránu!

A Neapol trestala. Nadmíru efektivní domácí tým poslal do dvoubrankového vedení opět Polák Arek Milik, který si své chvíle na hřišti viditelně užíval plnými doušky. Tentokrát jej ve vápně našel Giovanni Di Lorenzo a Milik se zkušeně prosadil i přes brankáře Genku.

Deset minut před koncem první půle, ve které Neapol jasně vládla, Allan bezchybným pasem za obranu vysunul Josého Callejóna, který si obhazoval brankáře soupeře. Ten jej podle názoru sudího fauloval a Neapol tak dostala šanci zahrávat pokutový kop. K němu se postavil opět Milik a sebevědomě zkompletoval hattrick.

Druhý poločas se nesl v o poznání pomalejším tempu a Neapol neměla příliš mnoho důvodů se hnát dopředu. I vzhledem k průběžnému stavu ze souběžně hrajícího utkání postupovala a ještě k tomu bavila své fanoušky skvělou hrou. Ke střele se po pár dalších minutách z dobrých dvaceti metrů odhodlal Allan, ale jeho skákavému pokusu scházela přesnost.

Genk dnes defenzivně utkání vůbec nezvládl a po dalším faulu ve vápně s ním bylo ještě hůř. Faulu se v 74. minutě dopustil vracející se Casper De Norre a tentokrát si míč na penaltový puntík postavil Dries Mertens. Pro něj coby Belgičana to zřejmě bylo speciální utkání, ale přesto sebevědomě ve stylu legendárního Panenky proměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Galaktickych - 1:0

Reagovat
Marv

4:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
maras93

S formou Neapole a trochou štěstí Genku, bych se nedivil, kdyby to bylo 1:1.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
DidusIneptus

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti prej po dnesku konec

Reagovat
Elmas

Docela bych chtěl, aby zůstal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten brankár Genku trololo

Reagovat
Fortex

Pekne Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Koulibaly si toľko dovoľuje bežne?

Reagovat
Recoba Inter

Ta druhá penalta byla přísná..

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo? Vyhadzov po víťazstve 4-0...

Reagovat
eder

Jsou to špíny nevděčné...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
josepe

Tak to mi vysvětlete, Carlo zkušený trenér je vyhozenej za neuspokojivé výsledky v lize a místo něj tam vezmou Gattusa, kterej je totální trenérskej nýmand ... tohle nechápu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele