základní skupiny - skupina C, 1. kolo
18.09.2019 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Manchester na Ukrajině zvítězil suverénně o tři branky

Manchester City zareagoval na šokující ligovou porážku s Norwichem tím nejlepším možným způsobem a na úvod Ligy mistrů si zcela suverénně poradil s Šachtarem Doněck v poměru 3:0. Největším pozitivem pro Pepa Guardiolu není ani tak počet vstřelených branek, jako spíš udržené čisté konto s přispěním alternujícího stopera Fernandinha, který ve středu obrany úspěšně zaskočil za zraněné spoluhráče.

Oproti zmíněnému víkendovému duelu na Carrow Road působila defenziva Manchesteru jako vyměněná a velkou měrou se na tom podílel zkušený čtyřiatřicetiletý Fernandinho, jenž místo svého obvyklého postu defenzivního záložníka nastoupil po boku Nicoláse Otamendiho a ukázal, že se s ním zde při absencích Laporteho se Stonesem může počítat i v dalších zápasech. Směrem dopředu pak byli hlavními strůjci pohodového vítězství Riyad Mahrez s Ilkayem Gündoganem, kteří si navzájem připravili první dva góly večera, o ten třetí se v závěru postaral Gabriel Jesús.

Citizens se tak poněkud kuriózně stali prvním anglickým týmem, který v novém ročníku Ligy mistrů dokázal naplno bodovat, neboť Chelsea s Liverpoolem svým soupeřům rovnou podlehli a Tottenham na půdě Olympiakosu prohospodařil dvoubrankové vedení. To Guardiolova družina v Charkově neponechala nic náhodě a do vedení šla již po třiadvaceti minutách. Už předtím sahali po průlomu skóre Rodri s Mahrezem, a právě alžírský reprezentant se pak skutečně prosadil díky excelentní kombinaci Gündogana s Jesúsem, když po ráně prvního jmenovaného do tyče snadno uklidil míč zblízka do odkryté branky.

Šachtar na nepříznivý vývoj zápasu zareagoval střelou Júniora Moraese po skvělé kolmici Taisona, ovšem brankář Ederson stihl včas vystoupit a střelu zablokovat. Zákrok brazilského gólmana byl o to důležitější, že sotva pár minut nato hosté přidali druhý gól. Tentokráte se po Mahrezově pasu prosadil Gündogan, když jeho rána opět skončila na tyči, ovšem odrazila se od ní do sítě. Branková konstrukce hrála roli i po změně stran, když ji pro změnu tvrdou ranou orazítkoval Raheem Sterling.

I s komfortním dvoubrankovým náskokem Citizens neubírali nohu z plynu a trpělivě si šli pro další zásah. Čtvrthodinu před koncem se nakonec hráči v modrém přece jen dočkali díky rychlému přečíslení, které díky De Bruyneho pasu snadno zakončil Gabriel Jesús a stanovil konečný stav 3:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
ttopi

0:2

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
Kixi Syhimour

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doocetung

2:2 jesus 2x

Reagovat
Messiáš

1:4

Reagovat
diastan

Ederson, Walker, Otamendi, Fernandinho (C), Zinchenko, Gundogan, Rodrigo, De Bruyne, Mahrez, Sterling, Jesus

tak mladíci na place..jde se na to

Reagovat
Taiger

wtf, však o víkendu budete unavený jak kráva ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Kromě 3 hráčů je to normální vaše momentální základní sestava a jako teda jediný fakt mladík tam je Zinchenko

Reagovat
Whitemedia

Díky, jsem teď půl minuty zabil hledáním mladíků ve vaší sestavě

Reagovat
diastan

Reagovat
Taiger

Šachťar dá gól kurz 1,69

Reagovat
smazaný uživatel

phail

Reagovat
ttopi

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
salami

Cekal jsem, ze Sterling neodejde po lonsku po svejch.

Reagovat
t0mmy33MCFC

proc by mel byt trestanej za chybu rozhodciho?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele