základní skupiny - skupina C, 3. kolo
22.10.2019 18:55 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Šachtar na Dinamo nevyzrál, nakonec s ním remizoval v poměru 2:2

Ukrajinský Šachtar nedokázal navázat na minulé vítězství s italskou Atalantou a tentokráte v domácím prostředí narazil na velkou houževnatost chorvatského Dinama, se kterým se v domácím prostředí rozešel smírně po výsledku 2:2. Domácí výběr sice šel brzy do vedení, ovšem hosté záhy srovnali a po změně stran se dokonce dostali do vedení. Doněcký klub se zmohl alespoň na vyrovnání, nicméně se získaným bodem bude spíše spokojený jeho soupeř.

Oba dva úterní protivníci momentálně mají na kontě čtyři body, Dinamo se nachází na druhé pozici díky lepšímu skóre. Po úvodní opatrné čtvrthodině udeřili z ničeho nic domácí. Po akci na pravé straně získal míč Marlos, následnou přihrávkou uvolnil rozběhnutého Jevhena Konopljanku, jenž si prvním dotekem posunul balón směrem dopředu a pak ho zblízka z mírného úhlu usměrnil po zemi přímo k vzdálenější konstrukci.

Neuběhlo však ani šest minut a Dinamo mohlo odpovědět. Na výtečnou kolmici do šestnáctky protivníka si seběhl Gavranovič a z první vystřelil, jeho rána z první byla na poslední chvíli zablokována. Hosté se přeci jen dočkali ve 25. minutě. Teprve jednadvacetiletý španělský kanonýr Dani Olmo využil parádního pasu Mislava Oršiće z levého křídla, předskočil brankáře Pjatova a jemnou tečí snadno rozvlnil síť.

V úvodním dějství se už nic dalšího nestalo, zhruba pět minut po změně stran mohl záhřebský celek otočit vývoj. Po rychlém přečíslení zakončoval Oršič a orazítkoval bližší tyč, k následné dorážce se pak propracoval Olmo. Ten mířil pod horní tyčku, nicméně naprosto fantastický zákrok jednoruč předvedl Pjatov a míč odvrátil na rohový kop. Dinamo přeci jen otočilo vývoj tohoto souboje přesně po odehrané hodině.

Nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce se dopustil Pjatov a španělský rozhodčí Mateu nařídil pokutový kop, který si následně ověřil i u videa. Balón si vzápětí postavil Oršič a trefil se přesně do levého horního rohu, domácí strážce se hnul na opačnou stranu. Aktivita Šachtaru se od tohoto okamžiku zvýšila, svěřenci portugalského trenéra Luíse Castra se podruhé prosadili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Střídající Brazilec Dodô ani ne po deseti minutách strávených na trávníku obdržel nádhernou kolmici za defenzívu protivníka od krajana Alana Patricka, míč si navedl do středu šestnáctky a pak zavěsil přímo doprostřed branky za záda bezmocného gólmana Livakoviče. V nastaveném čase ještě mohl zařídit nesmírně cennou výhru Dinama aktivní Olmo, jenomže z bezprostřední blízkosti pouze napálil pravou tyč a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Morales alespon jeden gol a alespon jednou se trefí brankovou konstrukci

Reagovat
Shevchenko

Tohle je určitě nejsilnější Dinamo co pamatuju. Vždycky byli takový otloukánek co končil ve skupině bez bodu, teď jdou na postup a ani mě to nepřekvapuje.

Reagovat
ladyboy arsenal

nemám je rád ale souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že Slavie nemá skupinu jako Dinamo.

Reagovat
Werkrider

Videl som viacero ich zápasov a nie je to o Diname, ale o Olmovi. Ten chlapec je skvelý a doteraz ľutujem, že sa ho cez leto nepodarilo priviesť do Leverkusenu.

Reagovat
Shevchenko

I Petković a Oršić jsou skvělí.

Reagovat
Werkrider

Z Olmovej práce ťažia v ofenzíve všetci. Práve kvôli im trom bude Dinamo sledovať asi každý skaut

Reagovat
Beči

Fakt moc děkuji Šachtaru, že mi po*rali tiket Všechno vyšlo, jen oni museli remizovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele