základní skupiny - skupina E, 1. kolo
17.09.2019 21:00 CET
6 : 2
(5:1)

Reportáž

Salzburg díky hrdinovi Hålandovi roztrhal Genk šesti góly

Fotbalisté domácího Salzburgu ukázali, jak se hraje s Red Bullem v zádech. Před vlastními fanoušky neměli s Genkem žádné slitování a nasázeli mu hned šest branek! O polovinu z nich se postaral mladíček Erling Håland, vycházející hvězdička norské kopané.

Tomu se říká premiéra. V prvním duelu Ligy mistrů nastoupil relativně mladý celek proti Genku a od začátku bavil fotbalem. Největší podíl na tom měla mladá senzace z Norska jménem Erling Håland. Hráč, který se narodil již v tomto miléniu, zatím bere dech. Aktuálně má na kontě už 14 tref v osmi utkáních a vypadá to, že brzdit jen tak nehodlá.

Střelecký účet dnešního slavnostního utkání si otevřel už ve druhé minutě. Takumi Minamino obdržel míč na hranici šestnáctky a všiml si nabíhajícího Hålanda. Ten už se ocitl prakticky sám před brankářem Couckem a nemýlil se.

Stejný duel se po trochu klidnější pasáži opakoval v 19. minutě, ale s tím rozdílem, že v tomto případě byl brankář hostujícího Genku už připraven. Mladičký rodák z anglického Leedsu zakončoval rovněž rohový kop o dvě minuty později a nebýt skvělých reflexů brankáře Gaetana Couckeho, vedli by domácí už o dvě branky. Obrana hostí absolutně nestíhala pokrýt dynamický útok Red Bullu, který by svým výkonem mohl točit reklamu pro slavný nápoj.

Domácí hráli, jak kdyby měli křídla. Ve 34. minutě obránce Kristensen obral o míč Ndongalu a založil rychlý protiútok do otevřené obrany. Po Hwangově kolmici pelášil na brankáře Couckeho opět Håland, který svůj únik zvládl s chladnou hlavou. Domácí nenechávali svého soka vydechnout ani na minutu a ve 36. minutě opět udeřili. Genk opět ztratil míč na vlastní půlce a Junuzović ho bleskurychle dostal k Hee-chan Hwangovi, který si poradil - 3:0.

Alespoň malou naději na drama hosté dostali ve 40. minutě, když se po Uronenově standardní situaci prosadil po několika odrazech pozorný obránce Jhon Lucumí. Genk vstřelil tak potřebný gól ke konci poločasu a doufal ve zvrat. Místo toho se ale dočkal další potupy.

Genk totiž opět při laxní rozehrávce ztratil míč a toho využil Wöber. Jeho útěk skončil až před vápnem soupeře, ve kterém se po odrazu od Hwanga dostal k vy-víte-komu. Na správném místě ve správný čas byl opět mladíček Erling Håland, který snadno zkompletoval hattrick. Už tak děsivé skóre ještě o dvě minuty později navýšil Dominik Szoboszlai, který zakončil další z povedených a rychlých brejků - 5:1.

To bylo na ručník a vůbec bych se nedivil, kdyby Belgičané do druhé půle odmítli nastoupit. Navíc ve 46. minutě šestou branku nepřidal Hwang jen díky perfektnímu zákroku brankáře Couckeho. Pak se hosté přeci jen dočkali další trefy. Střídající Théo Bongonda našel přesným centrem z levé strany hlavu Mbwany Samatty a ten mířil přesně.

Zvrátit tohle šílené představení smrtících brejků ale hosté nedokázali. Tím spíš, když se v 66. minutě prosadil ještě kapitán Andreas Ulmer. Ten si narazil míč u vápna se Zlatkem Junuzovićem a krásnou ranou k tyči překonal dnes deprimovaného brankáře Couckeho.

Na opačné straně si na rohový kop naskočil Bryan Heynen a hlavičkoval pod břevno, ovšem Cican Stanković míč vyškrábl na další roh. Jeho protivník na druhé straně se musel činit ještě v 80. minutě, kdy nohou vyrážel ránu Daky. Na tuhle noc brankář Coucke jen tak nezapomene, třebaže hlavní podíl na šesti inkasovaných gólech rozhodně nesou jiní.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
ttopi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Stannis Baratheon

Ten Håland je neskutecnej

Reagovat
Bayernista18

Lepší formu teď asi nikdo nemá.

Reagovat
Heresy

Salzburg to je valec teda ...

Reagovat
patas92

Co je to zač ten Haland, nějaký wonderkid? Už třetí hattrick tuhle sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

halandov syn

vyzera brutalne

Reagovat
KingMaster13

Nakonec jsem možná rád, že jsme se týhle skupině vyhnuli. Ten Genk je dobře na odpis

Reagovat
stas87

Pokial nie su v Leipzigu hlupaci, tak Halanda musi podpisat uz v zime. Wernera poslu v lete prec, Haland namiesto neho a Schick spät do Talianska. Idealny scenar. A kludne nech zaplati Salzburgu 40 mega, ten hrac ma uz teraz vsetko. Na svoju vysku ma slusnu rychlost, vyhra suboj a ma rozne druhy zakoncenia.

Reagovat
Elliasson

Poslední dobou těch přestupů na cestě Salzburg - Lipsko už není tolik jak bývalo za dob Sabitzera, Ilsankera apod.

Reagovat
stas87

Viem, sak sa Hinteregger sekol a odmietol tam ist. A tak to asi zacalo, ze uz tam tolko hracov nejde. Lenze Werner pojde prec, takze utocnika zhanat budu, Haland je uz teraz lepsi a RB bude hrat na 90% CL aj o rok, takze aj z tohto pohladu to dava zmysel. Dost tomu verim, ze to tak dopadne.

Reagovat
jenculko

Maju nejaku dohodu ze maximalne 1 hraca moze Leipzig kupit za jedno prestupove okno.

Reagovat
Rudnevs

To máš odkiaľ? Mne tiež príde, že si určite nemôžu zobrať koho chcú, ale o nejakej konkrétnej dohode som nečítal.

Inak teda viem, že v Salzburgu dosť nemajú radi Leipzig, tam sa na nich dívajú s odporom, že im furt berú hráčov a podobne, trebárs i na sociálnych sieťach sú fanúšikovské stránky Scheiß RB Leipzig vytvorené fanúšikmi Salzburgu. Hinteregger tam preto nešiel.

Reagovat
jenculko

Vtedy ked prestupoval Haidara v zime a uz boli aj dohodnuty ohladom Wolfa ale ze on pojde len v lete koli tej dohode. Myslim vtedy to dokonca povedal sportovy riaditel Salzburgu v tv pred niektorym zapasom.

Reagovat
Stannis Baratheon

Schick ještě v Lipsku neodehral ani minutu kvůli zranění, ale už je jasné, že nejlepší bude, když se vrátí do Itálie.

Reagovat
stas87

Haland je lepsi hrac uz teraz, pokial si neodjebe koleno ci väzy v clenku, tak to aj dokaze v drese Leipzigu. Schick nejake minuty dostane, tipujem ze po zapasoch v CL bude v zaklade ale pokial je moznost ist po Halandovi, tak po nom musi Krösche ist.

Reagovat
Stannis Baratheon

A to jako nemůžou být v klubu oba, nebo jako co?

Reagovat
db18

Já očekávám příchod Haalanda a Waldschmidta.

Reagovat
smazaný uživatel

Haland hladovy ako v zápase s Hondurasom aj keď tento krát 9-tka odolala :D

Reagovat
Rudnevs

Soizbuuuurg!!! Tí idú...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele