základní skupiny - skupina E, 5. kolo
27.11.2019 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Salzburg potvrdil úlohu favorita v Genku a po výhře 4:1 se udržel ve hře o osmifinále LM

Fotbalisté rakouského Salzburgu zvládli klíčovou bitvu o udržení naděje na nejlepší šestnáctku Ligy mistrů a na půdě belgického Genku zvítězili poměrně hladce v poměru 4:1. V tabulce skupiny E zůstávají na třetím místě se sedmi body a za druhou Neapolí zaostávají o body dva. Jestliže se chtějí podívat do další fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže, tak na závěr potřebují doma porazit Liverpool a to zřejmě dvojciferným rozdílem.

Výhra o dvě trefy nad obhájcem LM jim však nemusí stačit ani v případě, že italský konkurent doma remizuje právě s KRC. Hosté od začátku nastoupili bez svého nejlepšího střelce Erlinga Hålanda, který se podíval na trávník jako střídající hráč krátce po hodině hry. Norský supertalent se i přesto dokázal těsně před koncem prosadit. Domácí drželi krok se svým rivalem téměř do konce úvodního dějství, jenomže pak z ničeho nic inkasovali hned dvakrát.

Úvodní větší možnost středečního duelu byla k vidění ani ne po dvou minutách, kdy na pravé straně napřáhl z voleje hostující Onguéné a gólman Coucke se musel vytasit s fantastickým zákrokem. V dalším průběhu diváci sledovali opatrný průběh s minimem šancí, hra se znovu rozhýbala až v posledních deseti minutách první půle. Nejprve se mohl prosadit Patson Daka, avšak po patičce od Hee-chan Hwanga trestuhodně selhal před Couckem a mířil nad.

Vzápětí mohl na opačné straně otevřít gólový účet Paintsil, nicméně tváří v tvář proti famóznímu brankáři Miguelovi neuspěl. Red Bull vsítil svou první trefu ve 43. minutě. Coucke totiž neudržel míč v rukavicích po dalekonosné ráně a důrazný Daka pak usměrnil svou dorážku k levé tyči. O dvě minuty později pojistil vedení favorita čtyřiadvacetiletý japonský útočník Takumi Minamino.

Ten po nahrávce od Mwepua vypálil po zemi z pravé strany pokutového území a z mírného území zamířil přesně do protějšího spodního rohu. Po změně stran Salzburg s přehledem kontrolovat dostatečný náskok, KRC se mohlo dostat zpět do hry o bodový zisk v 63. minutě. K hlavičce se totiž probojoval Dewaest a trochu smolně orazítkoval zadní konstrukci. Naopak o šest minut později definitivně rozhodl Hwang.

Třiadvacetiletý korejský forvard obdržel vodorovnou přihrávku do brankového území od Hålanda a jemnou tečí pokořil naprosto bezmocného Couckeho - 0:3. Následně dokázal rozvlnit síť také samotný Håland, ale jeho branka neplatila kvůli ofsajdovému postavení. V 85. minutě zaznamenal alespoň čestný úspěch Genku Mbwana Samatta, jenž po ráně zblízka od střídajícího Onuachua dopravil míč hlavou do prostoru tří tyčí.

Za další dvě minuty měl přeci jen poslední slovo rakouský mistr. Aktivní Håland se dočkal zaslouženého zásahu po rychlé akci středem hřiště a finální pobídce Mwepua, poté zcela sám před Couckem zachoval chladnou hlavu a elegantně ho přehodil. Teprve devatenáctiletý Håland tímto gólem vytvořil nový rekord evropských pohárů, neboť je prvním teenagerem, který se prosadil v pěti zápasech za sebou.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Pharrell

1:3 (Haaland 3)

Reagovat
Pharrell

**Haland

Reagovat
Hiko

Håland

ale pokud nemáš Å, dej tam klidně "aa"

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky

Reagovat
Heresy

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele