předkola - 4. předkolo - nemistrovská část - odvety
27.08.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympiakos porazil Krasnodar i podruhé a bez potíží postoupil do základní skupiny Ligy mistrů

Řecký Olympiakos zvládl na jedničku i odvetu v Krasnodaru a zahraje si základní skupinu Ligy mistrů, svého protivníka zdolal v celkovém poměru 6:1. V šesti utkáních předkola tak popáté za sebou zvítězil, jedinou ztrátu zaznamenal hned na úvod ve 2. předkole v Plzni (0:0). Do Krasnodaru odjížděl s pohodlným čtyřgólovým náskokem, a i když brzy prohrával, tak nakonec dokázal otočit vývoj ve svůj prospěch v poměru 2:1.

Hosté opět začali sebevědomě a první možnost si vypracovali po osmi minutách hry. Po akci středem hřiště se odrazil míč na hranici pokutového území přímo na kopačku Podenceho, který tvrdě vypálil a brankář Kricjuk si s jeho dělovkou výtečně poradil. Domácí z ničeho nic udeřili o dvě minuty později a alespoň na malou chvíli vykřesali naději na postup. Stav úterního utkání otevřel Daniil Utkin po krásné přízemní akci svých spoluhráčů.

Teprve devatenáctiletý záložník obdržel finální zpětnou přihrávku z levé strany od Berga a ze záklonu z osmi metrů usměrnil míč přímo k pravé konstrukci za záda stojícího gólmana Sá. Neuběhlo však ani šedesát sekund a hosté se dočkali uklidňující vyrovnávací trefy. Po pasu z pravého křídla stanul ve středu šestnáctky Youseff El Arabi, i přes několik odrazů se dostal do zakončení levačkou a zblízka obstřelil naprosto bezmocného Kricjuka.

Krátce po odehrané čtvrthodině mohl ruskému vicemistrovi vrátit vedení Suljemanov, nicméně jeho projektil z přímého volného kopu pouze olízl vzdálenější tyč a skončil v zámezí. Poté tempo hry naprosto opadlo a až do konce prvního dějství se nic zásadního nestalo, hosté definitivně rozhodli o svém úspěchu ihned po změně stran. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil dvaatřicetiletý zkušený útočník s marockými kořeny El Arabi.

Tentokráte po prudké nahrávce Valbueny ho trefil míč do pravé nohy a s velkou dávkou štěstí doputoval do sítě. V 55. minutě si pozorný Kricjuk poradil s přízemním pokusem Masourase a o dalších deset minut později odvrátil fantasticky jednoruč hlavičku zblízka od Valbueny. Valbuena pak zahrozil ještě jednou a levou tyč minul o centimetry, v závěrečné dvacetiminutovce nedokázali skórovat domácí Ignatjev ani hostující Podence. Olympiakos se může těšit na elitní společnost, na Krasnodar čekají duely v základní skupině Evropské ligy.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
paver

3:1

Reagovat
Fluor

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
olymp

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
paver

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
DidusIneptus

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Benfica

poc oly.. ešte jedna nakladačka a bude hotovo

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
olymp

hned prvni veta a chyba. Olympiacos svého protivníka zdolal v celkovém poměru 6:1 a ne 5:2!

Reagovat
olymp

jiz opraveno, dekuji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele