základní skupiny - skupina C, 4. kolo
06.11.2019 21:00 CET
3 : 3
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Šachtar v thrilleru v Záhřebu po dvou gólech v nastavení vybojoval remízu 3:3

Fotbalistům chorvatského Dinama se jen těžko budou hledat slova po naprosto neuvěřitelném utkání s ukrajinským Šachtarem Doněck, kterému z fanouškovského hlediska vskutku nechybělo vůbec nic. Domácí výběr stejně jako před čtrnácti dny v Charkově prohrával, ovšem znovu brzy vyrovnal a v 90. minutě dokonce vedl 3:1. Jenomže v nastaveném čase naprosto vyhořel a dvakrát inkasoval, za vděk tak musí vzít nerozhodný výsledek 3:3.

Středeční utkání v Záhřebu přitom probíhalo až do 74. minuty v celkem poklidném duchu, to co se ale přihodilo ve zbývajících pětadvaceti minutách, se opravdu vidí málokdy. Ani druhý důležitý duel v bitvě o druhé postupové místo do osmifinále LM tak svého vítěze neměl. Do zápasu lépe vstoupili hosté a hned svou první větší možnost po necelé čtvrthodině hry přetavili ve vedoucí gól, když se trefil Alan Patrick.

Brazilský záložník po rychlé akci využil zpětné nahrávky od Júniora Moraese a zblízka usměrnil míč k pravé tyči kolem bezmocného gólmana Livakoviće. Po necelých dvaceti minutách mohl srovnat stav Bruno Petković, jenže po podskočení Matvijenka mu zakončení nevyšlo a brankář Pjatov ukryl míč ve svých rukavicích. Stejný hráč napravil toto zaváhání ve 25. minutě, kdy už měl o hodně přesnější mušku.

Z pravého křídla odcentroval Théophile-Catherine, Petković v brankovém území předskočil dva bránící protihráče a prudkou hlavičkou skóroval. Necelých deset minut před přestávkou mohl hostům vrátit vedení opět Patrick, ale jeho rána skončila o metr vedle pravé tyče. Dinamo mohlo otočit vývoj v 59. minutě. Leovac si vyměnil míč s Olmem a z mírného úhlu vystřelil, jeho tečovaný pokus orazítkoval břevno.

Jeden z prvních zajímavých okamžiků zbývajícího průběhu se odehrál v 74. minutě. Nikola Moro jakoby zapomněl, že už jedno žluté varování dostal, a nevybíravým způsobem podrazil Moraese. Německý rozhodčí Brych byl nekompromisní a po druhé žluté kartě Moroa vyloučil. Ihned na to zakončoval zapomenutý Matvijenko, jenomže ve stoprocentní příležitosti selhal a Livaković ho fantastickým reflexivním zákrokem vychytal.

Počet hráčů na hřišti se srovnal v 79. minutě. Marlos na vlastní polovině nesmyslně zastavil střídajícího Gjiru a Brych neváhal ani sekundu, o druhé žluté a následné červené kartě nemohlo být pochyb. Domácí tohoto zkratu využili za další čtyři minuty. Luka Ivanušec zhruba po deseti minutách strávených na trávníku převzal nahrávku od Petkoviče a přesnou přízemní střelou z dvanácti metrů uklidil balón do vzdálenějšího spodního rohu.

V předposlední minutě základní hrací doby se zdálo být rozhodnuto. Po rychlém přečíslení odvedl na pravé straně skvělou práci Olmo a prudkou přihrávkou našel osamoceného Arijana Ademiho, jenž odkrytý prostor tří tyčí neminul - 3:1. Klub z Doněcku se však nevzdal a ve třetí nastavené minutě vykřesal naději na bodový zisk, po přímém volném kopu z levé strany od Kovalenka hlavičkoval přímo k protější tyči Moraes.

Klíčový okamžik se zrodil o dvě minuty později. Brych nařídil ve prospěch Šachtaru pokutový kop a všichni přítomní se domnívali, že to bylo za zákrok na Taisona. Nicméně Brych dostal pokyn od videorozhodčího a to odhalilo, že Théophile-Catherine trefil loktem do obličeje přiběhnuvšího Pjatova a za své počínání uviděl žlutou kartu. Balón si pak postavil Mateus Tetê a prokázal pevné nervy, zavěsil totiž k pravé tyči kolem marně se natahujícího Livakoviče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
vanGomm

Oba týmy dají gól.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Oligarchové taky nasypali

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz kukám na zostrih a je to ešte väčší bizár než som čakal. Faulovať brankára ktorý nabieha na štandardku som ešte nevidel.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
ttopi

To je závěr

Reagovat
F.Torres

Masakr zaver

Reagovat
vanGomm

Nakonec se může ukázat,že Zahřeb neměl dávat na 3:1. Za stavu 2:1 by hosté max. také vyrovnali,ale Záhřeb by byl za tohoto výsledku při rovnosti bodů ve výhodě.Tu má nyní na své straně Doněck.Každopádně vést po 92.minutách 3:1 a prakticky za 3 minuty přijít o výhru a vlastně o téměř jistý postup,tak to se tedy často nevidí.

Reagovat
Puskas

To ještě jde, když je to ve skupině, horší je vést ve finále LM těsně před koncem 1:0 a prohrát 1:2.

Reagovat
vanGomm

Jo pamatuju Manch.U.-Bayern Mnich.To určitě hráče Bayernu mrzelo,ale zrovna tyhle dva týmy to můžou přece jen nahradit,nebo nahradily jindy na rozdíl od D.Záhřeb.Taková šance se u těchto týmů na rozdíl od zmínovaných finálových gigantu hned tak opakovat nemusí.A o tom to celé je.Pro D. Záhřeb dost průser.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele