předkola - 4. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
21.08.2019 21:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Záhřebské Dinamo uhájilo domácí prostředí a je blízko Lize mistrů

Vítězstvím domácích 2:0 skončilo v Záhřebu úvodní utkání čtvrtého předkola Ligy mistrů mezi Dinamem a Rosenborgem. Na úspěchu se brankami již v první půli podíleli Petković, který proměnil pokutový kop, a Oršić.

Utkání bylo zajímavé hned od začátku. Rohový kop norského týmu odhlavičkovala obrana na velké vápno, odkud pálil kapitán Jensen, ovšem jen do brankáře. První vážnější situace na druhé straně přinesla pokutový kop. Lundemův faul na Bruna Petkoviće sudímu neunikl a ihned ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal sám faulovaný, jenž ranou pod břevno rozjásal fanoušky.

Seveřané se hnali za vyrovnáním, opět činit se musel gólman Livaković, který zlikvidoval Hedenstadovu nečekanou střelu ze standardní situace z úhlu. Hra se přelévala ze strany na stranu a v tutové šanci se ocitl Leovac. Ten však výborného Olmova pasu nevyužil a z bezprostřední blízkosti míč jen lehce tečoval.

Přesto se Dinamo dočkalo navýšení svého vedení. Přímý kop soupeře rezultoval v dlouhý výkop brankáře, jenž byl obráncem hostí nešťastně prodloužen na unikajícího Mislava Oršiće. Ten ze strany postupoval na strážce svatyně a v souboji tváří v tvář přízemní střelou na bližší tyč uspěl.

S Rosenborgem mohlo být ještě hůře, Moro totiž pokusem z patnácti metrů rozezvučel břevno soupeřovy brány. Trondheimští se ale mohli dočkat i snížení, to by ovšem Adegbenro musel Melingovu přihrávku lépe zužitkovat. Po pauze přišla ještě větší příležitost, když aktivní Adegbenro napodobil soupeře a orazítkoval horní tyč.

Na opačném konci hřiště letěl centr na nohu Ademiho, jemuž ale nevyšel krok a svůj pokus poslal někam směrem k rohovému praporku. Deset minut před koncem unikl po levém křídle Leovac, jehož střelu zlikvidoval Hansen, Olmovu dorážku zase na roh ztečoval obránce.

Rosenborgu se už ve zbytku utkání snížit nepodařilo a příští úterý je v domácím utkání čeká těžká šichta, když musí zvítězit hned o tři góly!

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MagpeCZ

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

No,tak tady dle mého postup fotbalisti Zagreb a kopalisti z Norska se vratí na zahradkya vezmou do ruk motyky půjdou okopávat brambory.Ale možná se mýlím.Se zájmem sleduji jak kopálisti s MB se litují že vypadli.jak měli k postupu blízko místo toho aby se učili práci s míčem a hru jednoho na jednoho.

Reagovat
Fluor

0:1

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
Theft90

3:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MagpeCZ

Reagovat
ttopi

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele