předkola - 4. předkolo - nemistrovská část - odvety
28.08.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bruggy zdolaly Linz i v odvetě a po roce si opět zahrají základní skupinu Ligy mistrů

Belgické Bruggy potvrdily úlohu favorita i v odvetném utkání s Linzem a stejně jako před týdnem na rakouské půdě zvítězily v poměru 2:1, podruhé v řadě si tak zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Rakouský vicemistr po skvělém výkonu ve 3. předkole se švýcarskou Basilejí držel naději na postup téměř až do samotného konce, jenomže duel dohrával zhruba čtvrthodinu v deseti a v samém závěru nakonec inkasoval podruhé.

Domácí začali zostra a první větší možnost si vypracovali po necelých deseti minutách hry, kdy Openda po výtečné finální přihrávce pálil o kousek vedle levé tyče. Ve 20. minutě naopak mohl na druhé straně otevřít skóre Joao Klauss, jenomže při dorážce trestuhodně nezachoval chladnou hlavu a mířil vedle. Domácí dokázali rozvlnit síť po necelé půlhodině hry, ovšem německý rozhodčí Brych po konzultaci s videorozhodčím jejich branku neuznal kvůli ofsajdu.

V prvním poločase si nic dalšího nestalo, Bruggy vstoupily do druhého dějství opět aktivně. Na nahrávku před hranici pokutového území si seběhl Okereke a pohotově vystřelil, brankář Schlager se však nenechal rozhodit a předvedl jistý zákrok. Přesně po odehrané hodině se probil k dorážce Tau a pozorný Schlager se znovu musel vyznamenat, v polovině druhé půle uspěl hostující strážce proti Tauovi i napodruhé.

Tentokráte přečetl úmysl o přízemní střelu k levé konstrukci a výtečným reflexivním zákrokem zabránil aktuální pohromě. Belgický výběr se přeci jen dočkal v 70. minutě, když Hans Vanaken vyskočil nejvýše do vzduchu po rohovém kopu Vormera z pravé strany a přesně umístěnou hlavičkou nechytatelně zavěsil do vzdálenější šibenice. LASK vykřesal naději na svou premiérovou účast v LM o čtyři minuty později.

Ve vlastní šestnáctce se dopustil nedovoleného zákroku Rits a ještě k tomu obdržel žlutou kartu, k nařízenému pokutovému kopu se postavil Klauss a ranou do protipohybu překonal zkušeného gólmana Mignoleta - 1:1. Linz si výrazně zkomplikoval situaci v 81. minutě, po druhé žluté kartě totiž odešel předčasně do útrob stadionu Gernot Trauner. Minutu před vypršením základní hrací doby definitivně převrhl misky vah na stranu Brugg střídající Emmanuel Dennis, jenž obdržel pobídku od Taua a prázdnou branku nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fluor

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

Reagovat
DidusIneptus

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Rudnevs

LASK!!!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

**

Reagovat
Rudnevs

Čo už. Škoda, nestačilo to. Najmä nech pokračujú v nastolenej ceste, robia to naozaj sympaticky veľa muziky za málo peňazí a sú super reklamou pre celé Rakúsko. Narozdiel od Austrie alebo Rapidu...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
KingMaster13

Yeeeeeeees, Deli si zahraje LM Naprosto zaslouženě, ten se k nám zachoval alespoň uctivě narozdíl od uličníka

Reagovat
DidusIneptus

Docela překvapení. Linec byl jasnym favoritem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele