předkola - 4. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
21.08.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Švýcarský mistr nepotvrdil úlohu favorita proti srbskému lídrovi a jen s ním remizoval 2:2

Crvena Zvezda nakročila lépe do závěrečného play-off o Ligu mistrů a z půdy favorizovaného švýcarského Bernu si přiváží do odvety velmi nadějnou remízu v poměru 2:2. Po úspěšně zvládnutém penaltovém rozstřelu ve 3. předkole s dánskou Kodaní tak znovu prokázala své kvality a má nakročeno k druhé účasti v základní skupině LM za sebou. V průběhu středečního utkání dokonce otočila vývoj, Young Boys nakonec srovnal z pokutového kopu.

Švýcarský mistr přitom vstoupil do zápasu naprosto skvěle a již po sedmi minutách se dostal do vedení. Po dlouhém nákopu brankáře von Ballmoose a následné prodloužené hlavičce od Nsamého převzal balón Roger Assalé, mezi třemi bránícími protihráči si udělal dostatek místa a pak levačkou obstřelil marně se natahujícího gólmana Borjana. Srbský výběr však na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat a už krátce po odehrané čtvrthodině vyrovnal.

Po rohovém kopu Marina z levé strany se propracoval k hlavičce ze sedmi metrů Miloš Degenek a vysokým obloučkem usměrnil míč přímo k levé konstrukci mimo dosah von Ballmoose. Po necelé půlhodině hry výrazně podržel Borjan svůj výběr, fantastickým zákrokem jednoruč totiž odvracel akrobatickou střelu zblízka. Ve 37. minutě zahrozil na opačné straně Marin, ale jeho pokus odkopl Lustenberger na poslední chvíli do bezpečí.

Hosté otočili stav ani ne šedesát sekund po poločasové přestávce. Po akci na pravé straně propadla přízemní přihrávka Gobeljiće až k rozběhnutému Mateu Garcíaovi, jenž v jasné pozici nezaváhal a z první usměrnil balón přímo do levého spodního rohu. Bělehradský celek v následujícím průběhu pozorně bránil a držel hubený náskok, BSC výrazně přitlačil v posledních pětadvaceti minutách. Svůj druhý gól mohl vsítit v 65. minutě.

Po nahrávce Lotomby vypálil osamocený Nsamé a prostor tří tyčí těsně minul. O necelých deset minut později podrazil Boakye unikajícího Ngamaleua a nizozemský rozhodčí Makkelie nařídil penaltu po zhlédnutí videozáznamu. K té se postavil střídající Francouz Guillaume Hoarau a nekompromisně zamířil do protipohybu Borjana. V samém závěru neuspěl ve dvou obrovských šancích aktivní Hoarau a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Fluor

2:0

Reagovat
MagpeCZ

2:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
ttopi

1:1

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaaaal YBB

Reagovat
Strojmír

Zvezda otáčí

Reagovat
KingMaster13

Dobře Zvezda

Reagovat
Pharrell

Reagovat
stas87

Svedsko - 1466, 91 hracu, 3378 zapasu, 0,433

CR - 577, 29 hracu, 1170 zapasu, prumer 0,493

Fnsko - 635, 33 hracu, 1194 zapasu, prumer 0,531

Rusko - 784, 35 hracu, 1333 zapasu, prumer 0,588

7.2. 2020.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele