základní skupiny - skupina H, 1. kolo
19.09.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Juventus ve Valencii obstál i bez vyloučeného Ronalda

Utkání Valencie s Juventusem slibovalo dramatické utkání, což se nakonec potvrdilo, ovšem z poněkud odlišných důvodů. Středobodem veškerého dění se stal rozhodčí Felich Brych, jenž nejprve po poradě s asistenty kontroverzně vyloučil Cristiana Ronalda a následně udělil hned tři pokutové kopy. Zatímco Juventus prostřednictvím Miralema Pjaniće ani v jednom ze dvou případů nezaváhal, Dani Parejo si naopak vylámal zuby na brankáři Sczcesnym, a tak si italský mistr odváží všechny body za výhru 2:0.

Valencijští se na úvod nové sezony v domácí soutěži trápí a jejich bídná fazona se naneštěstí pro Los Che přenesla i do Ligy mistrů. První půle neoddiskutovatelně patřila hostům, kteří soupeře zasypali stěží uvěřitelnou kupou šancí, z nichž stejně tak neuvěřitelným způsobem dlouho nedokázali skórovat. Nejprve ve vyložené šanci minul Mandžukić, chvíli nato v ještě lepší pozici selhal Khedira a pak si na brankáři Netovi vylámali zuby i Bernadeschi s Matuidim.

Pro hosty bylo ještě hůře v 29. minutě, když šli zničehonic do deseti. Souboj Murilla s Cristianem Ronaldem totiž vyústil v popudlivou reakci portugalské superstar, která valencijskému obránci mírně poplácala rukou po hlavě, a sudí Brych na radu brankového asistenta nekompromisně vytasil červenou kartu. Pro nevěřícného Ronalda se slzami v očích šlo o vůbec první vyloučení v Lize mistrů v kariéře.

Když se pak na samém sklonku první půle Joao Cancelo opřel do míče, který s přispěním výtečného Neta skončil na břevně, zdálo se, že Juventusu ve středeční večer zkrátka není přáno. Odražený míč však propadl zpět do cesty portugalského beka, jehož ve snaze hrát míč srazil k zemi vysokou nohou domácí kapitán Parejo a Brych ukázal na značku pokutového kopu. Přestože Neto zvládl vystihnout směr rány Miralema Pjaniće, v cestě míče do sítě už tentokráte nezabránil.

Stejně jako první půle skončila, tak začala i ta druhá. Pouhých pět minut po změně stran se totiž Juventus dostal k další vybojované penaltě, když Murillo při bránění rohového kopu příliš okatě sáhl po nabíhajícím Bonuccim, a Pjanić suverénní ranou k tyči nezaváhal ani napodruhé.

S nabytým náskokem se již hráči Juventusu po zbytek utkání nikam nehnali a jen trpělivě vyčkávali, co s přibývajícími minutami předvede soupeř. Nutno dodat, že valencijští toho proti pevné obraně Staré dámy předvedli žalostně málo. Až v samém závěru nastavení dostali Los Che možnost ke zkorigování skóre, když střídající Rugani trefil v hlavičkovém souboji s Gabrielem jak míč, tak i vlastním loktem hlavu brazilského stopera, což Brych posoudil jako důvod k odpískání třetí penalty večera. Dani Parejo však nebyl tolik přesvědčivý jako jeho penaltový exekutor Juventusu a jeho neumístěnou střelu zvládl Wojciech Szczesny vyrazit a uhájit na zklamané Mestalle čisté konto.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (479)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele