základní skupiny - skupina H, 4. kolo
07.11.2018 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Manchester mocným finišem vyloupil Turín a míří za postupem

Souboj těžkých vah mezi Juventusem a Manchesterem United nabídl i napodruhé výhru hostujícího celku. Zatímco na Old Trafford triumfovala Stará dáma, nyní naplno bodovali United, a to přesto, že po fantastické trefě Cristiana Ronalda po zásluze prohrávali. Dva slepené góly v samém závěru však strhly vedení na stranu hostí, kteří tak mají možnou účast v jarní vyřazovací fázi pevně ve svých rukou.

Juventus navzdory porážce skupině H i nadále vévodí, ovšem jeho náskok se již ztenčil na pouhé dva body právě před svým středečním soupeřem. O další dva body pak zaostává třetí Valencie, která tak s největší pravděpodobností bude muset v příštím kole v Turíně nutně bodovat, pokud ještě hodlá pomýšlet na postup. Tým Josého Mourinha totiž před závěrečným duelem ve Španělsku čeká papírově nejsnadnější zápas skupiny doma proti Young Boys Bern.

United se v posledních týdnech těší dobré formě a první půlhodinu bez větších potíží drželi ofenzivu Juventusu na uzdě. Pak se ale domácí přece jen začali osmělovat a do přestávky neměli daleko k průlomu skóre hned ve dvou případech. Nejprve tečovaný centr Cuadrada přinutil Davida de Geu k výtečnému reflexivnímu zákroku a následně španělský gólman s úlevou sledoval, jak rána Samiho Khediry z přízemního centru Ronalda končí pouze na jeho pravé tyči.

Po změně stran na opačné straně poprvé pořádně zahrozil Anthony Martial, jehož kroucená rána skončila jen těsně vedle. Když pak Paulo Dybala další parádní ranou z hranice šestnáctky orazítkoval pro změnu břevno, zdálo se, že při United stojí i vždy potřebné štěstí. V 65. minutě už ale hosté přece jen inkasovali. Bonucciho kolmý nákop ideálně sladil se svým náběhem Cristiano Ronaldo a excelentní střelou pravačkou přímo z voleje nedal De Geovi sebemenší šanci zasáhnout.

Juventus byl v tu chvíli na koni a sahal po pojištění náskoku, jenže Dybalu zpacifikoval skvělý De Gea a Cuadrado z vyložené pozice po Ronaldově nesobecké pobídce zbrkle přestřelil. Místo poklidného dohrání zápasu tak United stále živili šanci na obrat, který se nakonec skutečně dostavil.

Nejprve čtyři minuty před koncem srovnal povedeným přímým kopem Juan Mata, na jehož technickou ránu přes zeď zareagoval brankář Szczesny příliš pozdě, a v poslední minutě základní hrací doby Rudí ďáblové své zmrtvýchvstání dokonali. Youngův přímý kop natropil v pokutovém území Juventusu naprostý chaos a míč nakonec za drobného přispění Paula Pogby skončil až v síti, kam si jej nechtěně po sérii odrazů srazil Alex Sandro. José Mourinho si tak mohl s konečným hvizdem vychutnat okázalou oslavu před italským publikem a odváží si z Turína cenný skalp po výhře 2:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (662)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele