základní skupiny - skupina C, 4. kolo
06.11.2018 18:55 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Překvapení v Bělehradu: Liverpool padl a postup má nahnutý

Skupina C v Lize mistrů slibovala velký boj mezi triem silných soupeřů, v němž se s Crvenou Zvezdou tak trochu nepočítalo. Bělehradský klub však na domácí půdě platí za velmi silného soupeře, o čemž se po Neapoli přesvědčil nyní i anglický Liverpool. Reds v Srbsku překvapivě prohráli 2:0 a místo vykročení za očekávaným postupem je ve zbylých zápasech čeká pořádný kus práce. Domácí naopak tímto prestižním triumfem udrželi vlastní šance na osmifinále.

Vše podstatné se událo již v úvodní půlhodině. Tým kouče Milojeviće vstoupil do zápasu aktivně, zatlačil favorita a vytvářel si v liverpoolské šestnáctce jeden slibný závar za druhým. Hosté po čtvrthodině hry kontrovali obrovskou šancí Daniela Sturridge, jenž dostal v útoku výjimečně přednost před Robertem Firminem, jenže na hranici malého vápna skákající míč neukočíroval a zbrkle přestřelil.

Neproměněná tutovka liverpoolské mrzela o to víc, neboť nedlouho nato se skóre měnilo v jejich neprospěch. Při rohovém kopu v 22. minutě vyskočil nejvýše Milan Pavkov a nekompromisní hlavičkou poslal už tak bouřlivé domácí publikum do stavu euforie. A to navíc ze strany sbrského útočníka nebylo všechno. Pavkov totiž sedm minut nato napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a parádní ranou přesně k tyči překonal marně se natahujícího Alissona podruhé. Bělehradský stadion se otřásal v základech, zatímco zaskočení hosté se zbytkem první půle jen protrápili.

Jürgen Klopp sice hned o přestávce sáhl k razantnímu dvojímu střídání, ovšem ani to s dvoubrankovým mankem nezahýbalo. Naopak mohlo být krátce po změně stran pro Reds ještě hůře, když Marinova rána trefila ruku Jamese Milnera, ovšem sudí Lahoz celý incident ponechal bez povšimnutí. Liverpool se nadále jen marně tlačil do zakončení a jeho útoky oproti loňskému řádění v milionářské soutěži postrádaly potřebný šmrnc.

Nejblíže k zdramatizování utkání měl osmnáct minut před koncem Mohamed Salah, avšak jeho povedená rána skrze houštinu těl skončila pouze na tyči. Když si pak egyptský forvard nepřišel na brankáře Borjana ani v samém nastavení, musel se Liverpool smířit s překvapivou prohrou 2:0, která vrací Crvenou Zvezdu zpět do hry o postup, zatímco Kloppovu družinu nyní čeká nelehký výjezd na půdu Paris Saint-Germain.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (306)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele