základní skupiny - skupina G, 4. kolo
07.11.2018 18:55 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Domácí CSKA v početním oslabení na Řím nestačilo

CSKA prohrálo s Římany i podruhé a velký podíl na tom mělo vyloučení Magnússona. Vlci se zpět do vlasti vrací coby vítězové především díky brankám Manolase s Pellegrinim. Moskevskému týmu nakonec branka Sigurdssona nestačila.

Hráči CSKA měli v živé paměti poslední neslavné utkání s Římany a doufali, že na domácí půdě jim to půjde mnohem lépe. Postup do další fáze Ligy mistrů totiž ještě nebyl ztracen. Trenér Gončarenko se mohl spolehnout na služby zkušeného brankáře Akinfejeva, před kterým v poli působili Fernandes, Nababkin, Achmetov, Obljakov, Vlašić nebo Čalov.

Římané přijeli s velkým optimismem, protože ačkoli se jim v Serii A moc nedaří, Liga mistrů jim zatím vychází parádně. Před zápasem byli Giallorossi na první příčce v tabulce, kterou sdíleli spolu s Realem Madrid. Hosté dorazili bez kapitána De Rossiho, jehož místo zaujal Bryn Cristante. Patrik Schick zůstal jen na lavičce a od první minuty dostali šanci Santon nebo Kluivert.

Římané velmi brzy vybojovali rohový kop a ten se jim povedl parádně. Lorenzo Pellegrini opět ukázal svou důležitost pro systém trenéra Di Francesca a krásným centrem posadil míč na hlavu obránce Kostase Manolase. Ten důležité branky hlavou umí a hodně mu ke skórování pomohl také chybující Akinfejev - 1:0.

Vedoucí branka samozřejmě hosty řádně povzbudila. CSKA naopak muselo dotahovat a to nebyla jediná špatná zpráva. Aleksandar Kolarov totiž zajel do Mária Fernandese tak ostře, že zkušený obránce domácích musel střídat. Ruský celek se posléze ujal míče a Římané se k němu nemohli dost dobře dostat. Zajímavou ránu zpoza vápna vypustil od kopačky Nikola Vlašić, který zamířil dva metry vedle.

Po dvaceti minutách se podobně jako na opačné straně Manolas pokoušel dostat k hlavičce také Bijol. Jeho zakončení však mířilo jen do středu brány, kde stál pozorný Robin Olsen. O chvíli později sprintoval na bránu domácích Justin Kluivert, který našel nahrávkou do ulice Alessandra Florenziho, jenže římský kapitán v rozhodující chvíli nedokázal ani zakončit!

Do obrovské šance se dostali i domácí, když pár minut před odchodem do šaten pronikl do vápna Říma Obljakov. Jeho zakončení však zablokoval obránce Manolas a dorážející Ščennikov mířil hlavou nad bránu! Hned po změně stran mohli hosté navýšit zasloužené vedení. Edin Džeko dostal dobrou nahrávku do vápna, jenže pětigólový střelec Ligy mistrů zklamal, když ho zastavil Rodrigo Becão.

A domácí trestali. Achmetov snadno prošel z pravé strany před vápno a krásnou nahrávkou našel málo hlídaného Árnora Sigurdssona, který se dostal přes obránce a srovnal na 1:1!

Pak si to však domácí sami zkomplikovali. Rozeběhnutého Justina Kluiverta po skvělé nahrávce musel Hördur Magnusson zastavovat jen za cenu žluté karty. Jenže byla to jeho druhá žlutá karta, což ve fotbale znamená kartu červenou. CSKA dohrávalo v deseti. Římanům netrvalo dlouho, než početní výhody využili. Bryan Cristante dostal balon na hranici vápna a spíše střelou než nahrávkou našel volného Lorenza Pellegriniho. Římský mladík sice balon nechal za sebou, ale možná právě díky tomu dokázal brankáře Akinfejeva překonat - 2:1.

Domácí dost trpěli sníženým počtem hráčů v poli, ale nevzdávali se. Ivan Obljakov se dostal až ke střele, kterou namířil jen do Olsena. Moskevskému týmu se povedlo zvýšit tempo hry a chvílemi to vypadalo, že spíš Římané hrají v deseti. I když byl domácí celek mohutně povzbuzován tribunami, nedokázal s výsledkem už nic dalšího udělat.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Edin pamrd zase dá 3 a proti Sampě o víkendu neexistující.

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jako většina ostatních.

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny média tipují stejnou setsavu, záloha Nzonzi, Cristante, Pelle, útok Kluivert - Džeko - Flo

Flo hodně pomůže záloze i obraně, zároveň bude dopředu asi platnější než Cengiz, když nemá den. Edin musí makat, i kdyby měl být v 60. mrtvý. Cristante se bude doufám s Lorenzem střídat ve výpadech dopředu, mělo by jim to sednout konečně, CSKA bude útočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Olsen - Santon, Manolas, Fazio, Kolarov - Cristante, Nzonzi - Florenzi, Pellegrini, Kluivert - Dzeko. Florenziho by som dal namiesto Cristanteho, ten je slaby jak caj

Reagovat
smazaný uživatel

Dzeko hattrick, zvire jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

5. útočník AS jenom lávka, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Když se hraje na jednoho útočníka, tak i 2. útočník jenom sedí na lávce, ty retarde

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy, co panenky predvedu.

Reagovat
smazaný uživatel

Schiku, ty z toho věčného vysedávání ještě chytneš hemeroidy

Reagovat
Largo

Reteeeeeeeee

Reagovat
Coutinho10

ouuuuu fuj...slusnej knockout

Reagovat
Gimme

Přiletěl tam jak vůl, snad bude v pohodě

Reagovat
Coutinho10

j vypadalo to fakt hruzostrasne...

Reagovat
smazaný uživatel

Manolaaaaaaas, i love you

Reagovat
Gimme

Lorenzo vyhrál víc vzdušných soubojů, než Edin...

Reagovat
smazaný uživatel

Edin opět bez zájmu, přijde mi jak kdyby dva dny nespal nebo špatně viděl, o 30% pomalejší a slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Santon začíná Santonovat

Reagovat
Largo

Náhodou, hraje výborně.

Reagovat
Alberto Aquilani

Dnes slabší ako predošlé zápasy, ale stále slušný výkon. Pri tom góle mal ťažkú pozíciu, navyše to celé vzniklo Džekovým zadrbaním lopty...

Reagovat
smazaný uživatel

Je v pohodě.

Reagovat
Furia Ceca

Viděl jsem jenom jednu opakovačku, ale ten druhej gól AS padl z kilometrovýho ofsajdu, ne?

Reagovat
Gimme

Původně jsem myslel že to bylo hraniční, ale z opakovačky to byl offside jak krava. Edin tu přihrávku tečoval, no... Je radost sledovat, jak vyhrajeme po ztrápeným výkonu gólem z offsidu. Fakt nevím, co může EdF tomu týmu dál nabídnout - je to hnus

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Schick Tohle asi nečekal, když v minulé sezoně odehrál 135 minut v semifinále LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel DiFra neposadí nejlépe placeného hráče ani když se trápí už dva měsíce s malými světlými výjimkami.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedalo se na to divat.Dzeko drevenej, Nzonzi dalsi prkno.Katastrofalni hra.

Reagovat
danko10

To bol tak nechutný hnoj. Zasa. Džeko má sklerózu multiplex a trendžo sivý zákal, keď nechá na pľace 90 minút týpka, ktorý nevie chodiť. Tou páskou to dostalo korunu zmaru. Fuj.

Difra spoko. Presne v rovine, aby dostal vyhadzov až keď nebude o čo hrať.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ak zas niekoho napadne, aby som mu vypisoval zápasy, kedy Nzonzi predviedol slušný výkon, tak určite "zapisujem" ten dnešný. S prehľadom najlepší na place, po všetkých stránkach výborný výkon. Dobre hral aj Kluivert. Síce bol často odstrihnutý (nie jeho vinou), ale spravil gólovku pre Florenziho a 2!! gólovky pre Džeka.

Zápas brutalitka. Vyhráme po jasnom offside s tým, že hráme polhodinu presilovku a posledné striedanie je Jesus.

Di Francesco dokazuje každým zápasom svoju nekompetentnosť, a dnes to celé vyvrcholilo Džekovým výkonom. Nie som síce nejaký fanúšik Šika a radšej sa tu k týmto diskusiám nezapájam, ale kedy inokedy ho tam mal dať miesto Džeka ak nie dnes? Edin predviedol katastrofický výkon, zadrbal úplne všetko čo sa dalo, na pováženie je aj jeho zapálenie do zápasu, ale hrá vkuse.

Miesto toho hipsterík na lavici drží 40 mega hráča, ktorý nehrá nikdy a podľa mňa musí byť už psychicky z tohto všetkého úplne v riti a nepomohla mu ani výborná príprava. Ak nebude v ďalšom zápase v základe, ani by ma neprekvapilo že si ten odchod vytrucuje.

Výkon ani netreba nejak zvlášť hodnotiť. Nemalo to nič, na čom by sa dalo stavať. Hra úplne na náhodu. Urvalo sa to štandardkou a lucky dirty gólom.

Reagovat
Gimme

Nejvtipnější bylo, že po střídání dával kartáč Pellegrinimu a ten ho měl úplně v piči

Reagovat
Alberto Aquilani

Hlavne že tam celý zápas štrikuje tými rukami. Za 90 minút by mohol takto obliecť celé Somálsko, kokot.

Reagovat
Alberto Aquilani

*Kluivert plus ešte spravil červenú pre tú bloncku

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho energie je vítaný příliv.

Reagovat
Largo

Je mi špatně, když vidím, po jakým výkonu můžem vyhrát. A ještě hůř, když čtu ty reakce vedení a hráčů na to, jak je všechno skvělý a jak jsme ukázali charakter Difra s náma bude dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

Mali ste si ist zahrat futbal ako ja a mohli ste byt spokojni

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko hrozný, kromě dvou doteků ho není za co chválit, naopak. Úplně mimo dnes.

Patrik by stejně tápal na hřišti při jeho nerozehranosti, ale užitku by z toto pro tým neméně.

Reagovat
smazaný uživatel

Celar na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to psal minulý týden, po tom hattricku. Silný, pohyblivý, ve formě. Když může hrát Nicolo .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele